Merhaba kızlar şuan 29 haftalığım hamileliğimin başında kan tahlilimin sonucunda tiroidlerim yüksek çıkmıştı o zaman memlekete gitmem gerekiyordu memleketteki devlet hastanesine gittim orda kan verdim troidlerimin yüksek olmadığını söyledi yaşadğım şehirde her ay örnek veriyorum 5 olması gereken tiroidim 5.10- 5-20 falan çıkıyodu bu sürece kadar da kesin olmadığı için ilaç kullanmadım aranız da da ilaç kullanmayan var mı bu durumda acaba ?

hhacerozer bende 24 haftalık hamileyim her ay kan veriyorum takip edilmesi icin bu ay biraz yüksek cıkmış doktor dahiliyeye yönlendirdi ama ilaçlık bi durumun yok su an dedi vermedi

hhacerozer hamilelikte daha düşük istiyorlar diye biliyorum ben 3 aydır kullanıyorum bence endokrinoloji ye bir görün

Tiroid bebek için tehlikeli. Verilen ilaçları düzenli kullanmanı tavsiye ederim. Gelişim-zeka geriliğine kadar vardığını duydum
        Şuan ben de kullanıyorum euthyrox

hhacerozer bence bir baktırın . Doktorunzla konuşun mutlaka . Değer olarak aklımda kalmadı ama benım de yuksekdi ilaç kullandm çnkü bebeğe zararı olur dediler

hhacerozer 5 cok yüksek bir deger gebelik icon normal insan icin aman aman dehil ama gebelikye 1,5/3 en fazla olmasi gerek benim oglumda 4 cikmisti dogumum olana kadar yukselterek kullandik cunku cocugun zihinsel yapısını etkiliyor. Ayrıca cocukta triod problemine sebep olabiliyor dogum sonrasi bebekte kilo kaybina kadar yolu var. Korkutmak icin yazmıyorum kendimde aynı süreci yaşadım icin inşallah sizinkinde herhangi bir olumsuzluk olmaz.

Mehtapca06 merhaba örnek verdiğimi belirtmiştim oysaki değeri tam hatırlamıyorum şuan teşekkür ederim bilgiler için

Ben de değerimi hatırlamıyorum ama doktorum dahiliyeye yönlendirdi ve dahiliye doktoru ilaç başladı. Gebelik olmasa ilaç yazılacak kadar yüksek değil ama gebelikte riskli kullanmak gerekiyor dedi ve her ay kontorole gitmemi istedi.

hhacerozer tiroidler gebelikte dikkat edilmesi gereken en önemli değerlerden birisi, kesinlikle ilaç kullanmalısınız benim doktorum değerim 4.5 çıktığı an ilaç yazıp kullanmamı istedi. Büyük ihtimalle de gebeliğin sonuna kadar kullanıcam. Hamilelikte 2nin altında olması gerekiyor diye biliyorum

hhacerozer Kullanılması gerekiyor bir doktor ilaç kullan dediyse bunu riske atmayın biran önce baktırın ve sonuca göre ilaç kullanın. Gebelikte 2 bile olsa ilaç veriliyor istedikleri değer olabildiğince 0′ ı görmek. Benim 2.05 ten 2.59 a çıkmış bugün ilacimin dozunu arttırdı doktor.

hhacerozer normalde de yüksek bi değer ama hamilelikte ekstra dikkat etmeniz gerek troid ilaçlarının gebeliğe hiç bir zararı yok aksine faydası var değerin yüksekliği bebeğiniz için tehlikeli değer min 1 max 2,5 olmalı endokrin uzmanım her kontrolde özellikle belirtiyor bence doktorunuzun verdiği dozda başlayın bir an önce, geçmiş olsun 🌸