Selamün aleyküm hanımlar size biraz kendi kaşıntımdan bahsetmek istiyorum.bu ikinci gebeliğim önce onu belirteyim. İlk hamileligimde son aya kadar bu konuda bir sıkıntı yaşamamıştım.doğumuma son 15 gün kala göbeğimde ne yaparsam yapayım geçmeyen bana hamileliğimi gündüzümü gecemi zehir eden dayanılmaz bir kaşıntı başladı.azıcık hafiften kaşımaya kalksam katlanarak dahada artıyodu.deli gibi kaşıntı geliyordu elimi sürmemeye çalışıyordum yani kaşıntının dozunun haddi hesabı yoktu çaresizlikten ağlıyordum.doktor ilaç yazdı ama faydası yok denecek kadar az etki etti.o 15 günüm ne kadar uzun bi süreydi benim için anlatamam. Ve tabi doğum yaptığım anda bitti gitti o ızdırap. E ikinciye hamileyim şimdi ama benim kabusum daha 5 aylık olmadan geldi buldu beni.bu kadar erken başlaması beni her yönden olumsuz etkiledi resmen hamilelikten soğudum. beni benden alan bulantılarım tam geçti artk derken kaşıntıyla karşı karşıya gelmem beni yıktı.hamileliğimi seve sevine geçiremicektim yine zorlu ve bitmek bilmeyen günler geri gelmişti.saatlerimi geçiremiyordum öyle çok kaşınıyorduki anlatamam. Yine yağlar kremler kullanmaya başladım ama pek de faydası yoktu.sonra bı ara aklıma geldi ben kaşıntıyı tetikleyen yiyecek içecekleri bırakmayı neden denemiyordumki. İnanın hiç aklıma gelmemişti ve hiç akıl verende olmamıştı doktor neden önermemişti onu da anlamış değilim. Sonra kafein içeren herşeyi bıraktım çay kahve çikolata…baharat da kaşıntıyı tetikleyen yiyeceklerden biri ağzıma almıyorum. Baktım ki benim kaşıntıda büyük oranda azalma oldu gôbeğimde hiç kaşımadığım halde oluşan kabarcıklar geçti ve ben bi rahat nefes alabildim.şimdi sadece çatlaklardan dolayı hafif kaşıntılar oluyo ama zeytinyağını sürdüğüm anda geçip gidiyo.hatta bazı günlerde gün boyu en ufak bile kaşıntım olmuyo. Kaşıntılı günlerimde buraya girip kaşıntı postlarını okurdum bi çare çözüm bulabilirim diye.şimdi benim gibi olanlar vardır araştırıp bi çözüm arayanlar vardır okusunlar denesinler istiyorum belki faydası olur. Bide şunu da eklemek istiyorum kaşıntı olduğunda soğuk uygulamalarda rahatlatıyo buzdolabına koyduğunuz doğal yağlar gibi yada çeşmede soğuk suyla gôbeğimi yıkayıp ardından yağ sürüyorum rahatlatıyo.şuan aklıma gelmeyen şeyler varmı bilmiyorum aklıma gelirse yoruma yazarım. İnşallah kurtulursunuz Rabbim düşmanıma bile vermesin yani öyle berbat bişey.