zeynepikra_61 Kizlar tekrar ben tekrar bir post 😁 idrar kültürü nasıl alınıyor ?normal idrar tahlili gibi mi ? Extra başka birsey yapılıyor mu ?
Boncukkse zeynepikra_61 idrar kültürü, idrar tahlilindr bakteri ve üreme var mı yok mu ona bakar. İdrar tahliliylr alınıyor ama idrar kültürü daha ayrıntılı olduğu için sonuç geç çıkıyor. Ama aynı idrardan bakılır. Daha ayrıntılı sadeece ama vajinadan alınıyorsa da o da vajinada enfeksiyon var mı yok mu diye bakılıyor. O da vajinal kültür oluyor.
Mnk16 Benden doktor aldı canım çatala yatırdı mandal gibi birşeyle açtırdı küçük kulak çubuğu gibi brişeyle aldı
zeynepikra_61 Deletedmom727272 yani öyledir bence de idrar kültürü başka türlü alamaz diye düşündüm çünkü sonuçta idrar yapılması sonucunda öğrenilir çatala çıkarıp cisinizi yapin demezler 😁 Bu mantıkta ilerledim enfeksiyon vardı idrar tahlili de çıkmıştı ilaç kullandım ama sanırım geçmedi bilemiyorum idrar kültürü yaparız demişti içimde korku oldu 🙄
Celiktss Ben daha yeni verdim. Normal idrar kabı verdi, çişini yap sonuna doğru buna akıt kalanı dedi. Ekstra bişey değil yani.. sonucunda da üreme olmadı yazdı, negatifti
Deletedmom52620 İdrar kültürü de yaptırdım bu zamana kadar tüm testleri yaptırdım kültürümde hiç bitmeyecek sürekli üreyen bir bakteri çıktı buda enfeksiyonu tetikliyormuş özel bir ilaç verdi daha kullanmak nasip olmadı kanamam oluyor diye ama doğumdan sonra tekrar kültür verip ona göre tedavisi neyse yapılması gerekiyormuş.
Deletedmom52620 zeynepikra_61 yok normal tüm testleri diyorum gebe kalmadan önce akıntıdan dolayı çok doktora gittim sürekli test yaptırdım onu anlatıyorum.
Celiktss zeynepikra_61 yok tatlım dedim ya daha geçen gün verdim. Normal idrarın içinden ayırıyoruz dedi
zeynepikra_61 Deletedmom52620 onu anladım ,☺️ İdrar kültürü de tıpkı idrar tahlili gibi mi yapıldı diyorum ☺️ ?
Deletedmom727272 zeynepikra_61 yani çıkış yerleri farklı🙈 tedirgin olmayın o alınan örneğide sadece vücut ısında tutup bakteri mantar üreyecek mi ona bakıyorlar yine ilaçla tedavisi var, bu satede böbrekleriniz ilaçtan da daha az etkilenir Çooook geçmiş olsun😊
Deletedmom52620 zeynepikra_61 evet hem öyle bir kap verdi içine ettim 😂 sonra birde kulak çubuğuna benzer uzun ucu pamuklu birşey de aldı o gün kültür aldım dedi bende iyi etmişsiniz dedim kültürsüz bir vajinam varmış onu öğrendim 😂
Deletedmom52620 zeynepikra_61 bence de ama sorun olmuyor mesela benim akıntı sebebim ortaya çıktı onun öncesinde normal bakılıp ilaç veriliyordu ama ilaca bile cevap vermiyordu tekrarlıyordu sürekli ama bakteri çıkmış sürekli kendi kendine üreyen bunu bilmek daha başka hiç olmazsa akıntımın sebebini biliyorum.