1anne3bebe Merhaba anneler. Doğumuma çok az kaldı. Doğum öncesi göğüs bakımlarınızı ( hazırlığınızı ) nasıl yaptınız ? Gümüş kapak, göğüs kalkanı , göğüs ucu kremi bir çok şey var bunun için. En yararlısı sizin için ne oldu ?
simgekaya 1anne3bebe eczaneden Evicap kapsül alıp meme uçlarına içindeki sıvıyı sur meme ucunu sertlestirerek doğumdan sonra kolay emzirmeni sağlayacak ve bakım yapacak doğumdan sonrada kullanılır 💓
zamaneannesi 1anne3bebe 36. Haftadan sonra doktorum tavsiyesiyle meme ucu masajına başlayacağım hem doğumu başlatsın yavaş yavaş diye hem de emzirmeye alıştırmak için bunuda günde 2-3 dakika boyunca çocuk emmesi gibi meme uçlarına masaj yapma şeklinde oluyor lansinoh göğüs kremi aldım onun için size de fikir olsun
iremss Deemetibostnci ben sadece gümüş kapak kullandm yara falan yaşamadım Emzirip göğüsleri hava alması için 5-10 dk açık bırakıp sonra kapak takmıştm kapakla full kapalı bırakırsanz muhtemelen yara ihtimalini arttırırsnz
Deemetibostnci E vitamini kapsül soguk sıkım saf zeytinyağı lasinoh krem sukokrem bunlara son ay başlaya bilirsin
1anne3bebe Deemetibostnci benim 17 günüm kaldı. Ne kadar kala başlamayalım. Birde zeytinyağımda var lansinoh kremde. Hangisini nasıl kullanmalıyım ?
Ilkayy- Bebeğim ilk kızımı 3 ay süren yaralar yüzünden emzirmedim 2. Kızımda 18 ay emzirdim ama sürekli saf zeytinyağıyla her emzirmede nemlendirdim ilk haftalarda madacassol ve garmastan pomat sürdüm sürekli yara olmasından korktuğum için şimdi doğuma bir hafta var zeytinyağıyla nemlendirmeye başladım zeytinyağını yıkamanada gerek kalmıyor
1anne3bebe Ilkayy- madacassol ve garmastan pomaddan sonra meme reddi yaşadınız mı? Dönüşümlü mi kullandınız ? Kremlerden sonra emzirme öncesi göğüs temizliğini nasıl yaptınız?
1anne3bebe Sevdapl şuan da bile o kadar hassas ki nasıl masaj yaparım bilemiyorum 😄 Teşekkür ederim 🙏🏻
1anne3bebe zamaneannesi teşekkür ederim göğüs masajını araştırıp uygulamaya koyulucam. Kremden bende aldım. Ne bulduysam aldım korkudan 😁
1anne3bebe iremss sürekli kapalı olursa da göğüs yara olur evet. Gümüş kapakları emzirme sonrası ne kadar tuttunuz göğüslerinizde ?
iremss 1anne3bebe ben emziriyodm bebeği gazını çıkarmak için eşime veriyodm o arada açık bırakıyodm diyelm ki 10 dk, sonra kapakları takıyodm bazen kısa süreli tekrar emiyodu tekrr meme isteyene kdr bazen de 1 sa takıp çıkarıyodm hava aldırıp tekrar emzirip başa sarıyodm ilk başta doğru da tutturursanz yara ihtimali minimum olur kapaklaro 1 ay kullandm sonrasnda çok ihtiyaç duymadm ben