Hana_33 Kızlar bir çoğunuz hurma yeyiniz dedi. Bende eşime hurma almasını söyledim hac hurması olsun dedim ama sanırsam hac hurması değil eşimi kandırmışlar sudi arabistan yazıyorda emin değilim ve ıslak hurma almış iş görür mü??
Baharun2 Hana_33 hac değil de iranın acve hurması çok etkiliymiş o da pahalı ya hiç yemem ondan iyi.Garantisi de yok zaten.
Kibarbaby Hana_33 ne fark ederki sonuç itibariyle hurma ? Domatesin çanakkale domatesi diye ayrılması gibi bişey bence bu dediğiniz
Babies16 Hana_33 is gorur.zaten bizim ulkemizde hurma yetsmiyor.o yine oralardan gelmistir buyuk ihtimal
Hana_33 [bilinmeyen] Doğumu kolaylaştırıcı etkisi, lohusa ve bebek beslenmesinde kullanılması yaş hurmanın faydaları arasında. Doğumu Kolaylaştırıcı Rahim adalesini kuvvetlendirir. Bu özellik doğumu kolaylaştırır. Hurma macununa 1/3'ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye devam edilirse, doğum ağrısız ve çok kolay olur. Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi, ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin, yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli bir delilidir. Tıbbi olarak hurmanın faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da yaklaşık 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.
Kibarbaby Hana_33 eşime bende bugün hurma al dedim oda medine sukkari hurması diye bişi bulmuş😂 olurmu diye aradı aklıma siz geldiniz 😂 olur heralde dedim bende😂 olur inşallah😂
ElifAkaln SUni sancıda vücuda oksitosin hormonu verilir sancı yapan odur. Hurmada da oksitosin mevcut yavaş yavaş kolaylaştırır Allah’ın izniyle. Yemeye devam tek sayı halinde yiyin sünnet olan odur 5 7 9 şeklinde
Babies16 [bilinmeyen] hurmanin faydalarini icerigini okursaniz gebelikte ve lohusalikta zaten kadinin tum vitamin eksikliklerini tamamladigini sizde farkedersinz.
Hana_33 Babies16 evet okudum ve paylaştimda rabbime bıraktık artık inşallah hepimiz ağrısız sağlıklı doğumlar geçiririz
Babies16 Hana_33 aminn insallah dr nz biseyler onermedimi.perine masaji comelme merdiven inip cikma yuruyus dedi bana.bide bol bol iliski dedi