Kizlar bugun spinal+genel anestezi ile sezeryan dogum yaptim. Ameliyat once spinal ile basladi benim mide bulantimin cok olmasi ve panik atagimin tutmasi uzerine genelle sonlandi. İlk basta spinal anestezi ignesi sadece kan alirmiscssina aciyo oyle korkulcak bisey degil. Anestesi uygulandiktan sonra saniyeler icinde bacaklarimda karincalanma ve sicaklik hissettim. Sondam takildi o sirada. Ben biraz kendimi kastigim icin sonda takilirken aci hissetmesemde takildigini hissettim. Tamamen uyusunca basladilar ameliyata. Kizlar inanin hic aci diye bisey yok ama sadece cekistirmelerini falan hissediyosun. Kesi atildigini anliyosunuz ama sifir aci. Bebegimi 10 dk bile surmeden cikardilar karnima baski yaptiklarinda asiri bi mide bulantim oldu kusucak gibi oldum. Ogurmeye baslayinca o anda kalbimde sizi olmaya basladi sanki igne batmasi gibi. Panik atagimda oldugu icin sanirim o anda panik atak krizim tuttu hayal meyal hatirliyorum kollarimi hareket ettirmeye baslamisim o anda. Ellerini hareket ettirme dediklerini hatirliyorum az bucuk. Sonra doktorum anestezi teknisyenine bayilt komple dedigini duydum. İgneyi damar yolundan verdiler 2 dk icinde gitmisim ne oldugunu anlamadim sonra ayildigimda beni ameliyattan cikariyolardi. Spinal sakin olanlar icin cok cok guzel bi yontem. Ben panik atak hastasi olmama ragmen anestezi doktoru genel anestezi olmaz sana falan dedi spinal oldum ama sonrasi anlattigim gibi iste. Odama geldikten sonra yaklasik 6 saat uyusuktum. 6 saatin sonunda sondami cikardilar ve beni yuruyus icin ayaga kaldirdilar. İlk kalkis evet biraz zorluyo ama sadece yataktan kalkmak. Ayaga kalktiginiz zaman yuruyus yaparken hafif sizi oluyo o kadar en azindan benimki oyle oldu. Ama herkesin dedigi gibi ne kadar yuruyus o kadar kolay toparlanma. Ben 45 dk 1 saatte bir tuvalete kalktigim zaman yuruyuste yapiyorum iyi geliyo bol bol yuruyus cok onemli. Hastanede 1.gunum boyle gecti bakalim yarin nasil olcak? Ama kizlar korkmayin hic oyle korkulcak bi durum degilmis ben 9 ay boyunca nasil olcak napicam falan dedim durdum oyle degilmis. Allah bi sekilde yardim ediyo cok sukur ben kavustum minik kuzuma darisi tum hamis annelerin basina insallah🤲🤲