acemkizihot1 gebelik düşünüyorsan idrar yolu enfeksiyonunu öncelikle çöz çünkü gebelikte hormonal değişiklikten kaynaklı zaten idrar yolu enfeksiyonu muhtemelen olacaksın eğer tedavi olmadan gebe kalırsan enfeksiyon artışı çok olursa sıkıntı biliyorsun ki idrar yolu enfeksiyonu düşük tehlikesi yaratabiliyor mantar içinde hazır gebe kalmadan tedavini gör mantar bulaşıcı olduğu için eşinde tedavi görmeli dikkatli olursun ama mantar gebeliğe engel olsa şuan ben hamile kalamazdım senelerdir çekiyorum tedavi olsamda dikkat etsemde tekrarlıyor 10 haftalığım hala kaşıntılarım var ben çözemedim inşallah sen çözersin ☹️ Gebelik öncesi kontrole gidebilirsin ben mantar için en son gittiğimde gebelik sorguladı doktor gebe kalmak istediğimi söyleyince vajinal ultrasonla yumurtalık ve rahim durumumu kan değerlerimi takip etti ve gebelik için bir sorun gözükmediğini 1 sene sürem olduğunu 1 sene boyunca gebe kalmayı denemek normalmiş tıbben eğer bi sene içinde gebe kalamazsam karı koca olarak nedeni araştırılması gerektiğini söyledi gebelik düşünüyorsan planlı gebelikte 3 ay önceden folik asit takviyesi almaya başlaman gerekiyor nöral tüp defektini engelliyor çok mühim birşey