Doğum postundan sonra listeyide yazmak istedim hazırlayan arkadaşlara bilgi olsun.bu arada normal doğum için yazdım sezeryani bilmiyorum belki farklı şeyler kullanılır.
Öncelikle normal olduğu için ne zaman sancım gelir ne olur ne biter bilmediğim için hastane çantamın üzerine bir eşofman birde t-shirt çorap spor ayakkabilarimi yıkayıp hazirlayip koydum sancım tutunca ne giyicem edicem elime ne gelicek diye düşünmedim hemen giydim çıktım.oraya gidince hemen odaya alındım zaten bu kıyafetleri çıkardım
Hastanede ilk sancı odasına gidince hemşire bana hasta bezi bağladı ve rahat bir gecelik giymemi istedi önden açılan penye rahat bir gecelik sabahlık takımı aldım.birde rahat giyilen terlik.yaninizda böyle bişey yoksa onlar size ameliyat önlüğü gibi bişey giydiriyor.
Canpedin hasta kulodu çok iyiydi dependde vardı ama canpedden daha çok memnun kaldım onu giyince çamaşır giymenize gerek kalmıyor çantanıza bir tane ne olur olmaz kulot koysanız yeter zaten giyilmiyor.e bebekten lohusa pedi de aldım onu eve dönünce kullandım çok güzeldi pamuklu kalın bir ped sızdırma falan asla yapmıyor zaten öyle aşırı bı kanama olmadı.
Gece ve ertesi sabah için iki tane pijama vardı yine önden düğmeli.geceligim bebekle ten teması yaparken kirlendi o yüzden gece onları çıkarıp pijama giydim ertesi günde hastaneden çıkacağım için pijamaları değiştirdim ekstra çıkarken giymek için kıyafet koymadım.bir tane emzirme sütyeni aldım ziyaret için gelenler vardı onlar yanımdayken giydim goguslerimin ucu belli olmasın diye ama sabahlık tarzı biseyde olur üstünüze
Fotoğraf çekimi yapacaklardı kesinlikle lastik toka tel toka bir iki tane makyaj malzemesi alın yoksa saç baş çok kötü görünüyor.ben diş fırçası toka rimel bb krem ruj falan aldım.
Bebek için bez ıslak mendil krem alt acma zaten kesin
Bir tane 10lu takım içinde zaten penye battaniye zıbın tulum hepsi var onun hepsini kullandım haricinde bir beşli takım iki zıbın çorap ve ekstra bir kalın battaniye vardı.hepsini kullandım ama şu durumdan, hem ben değiştirmek istedim çünkü biseyler sürüldü ayak boyası süt aktı etti ama bence bir önlü bir beşli birde tulum kesinlikle yeterli.
Bunların haricinde özel hastanede doğum yapıyorsanız zaten nevresim yastık battaniye falan gerek yok.
Yüz havlusu yada kağıt havlu koyun ben havlu ve tuvalet kağıdı almıştım.
Ben dışarıdan sadece yemeklik şeyler ve plastik bardak aldım sabah kalkinca komposto içtim sütlü tatlılar yedim su içtim bunların hicibirni tabiki çantama koymadım.
Kolonya dezenfektan ve maske aldım yanıma çünkü hasta olmamam lazım hemşirelerin yanına giderken ederken takiyordum bebeği arada kan almak için aldılar o sıralar odayı havalandirdim.
Çantanızı tatile gider gibi doldurmayın orda çok karışıklık oluyor .saçma sapan bir sürü şey yazanlar var zaten kendi derdinize ve bebeğinize düşüyorsunuz bunlarla hiç ilgilenmiyorsunuz.
Şimdiden herkese kolay gelsin bebisler sağlıkla gelsin 😁