Tubace merhaba 27 haftalık hamileyim gebelik durumunu öğrenmeden önce çok fazla akıntı ve batma şikayetim üzerine kadın doğuma gittim alttan muayene edildim smr alındı kan ve idrar alındı 10 gün sonra gel dedi doktor 10 gün sonra gittiğimde hamile oldugumu öğrendim ve hpv virüsü taşıdığımı öğrendim. Gebe oldugum için hpv’nin dna sını araştırıp hangi hip oldugunu öğrenmek istediler ve tekrar smr alındı hpv dna sı araştırıldı sonuç olarak hpv tip 66 yüksek riskli grupta oldugumu öğrendim yani olası kanser riski bunun için kolposkopi yapılması gerektigi söylendi. 1 hafta sonrası kolposkopi yapıldı ve rahim ağzı tarandı çok şükür rahim agzımı saran siğil üremememişti . Hamile oldugum için 2 ayda bir smr alınıp kolposkopi yapılıyor en son geçen hafta tekrar kolposkopi yapıldı ufak beyazlanmalar mevcut ama siğil ürememiş dedi doktorum . Şimdi doğuma yaklaşık 3 ay var son ayda tekrar kolposkopi yapılacak ve ona göre doğum şekli belirlenecek. Çok uzun oldu 😅 önemli olan vajina agzında veya içerisinde üreyen siğiller yok ise hpv normal doğuma engel degil benim doğumda hala netleşmedi ama doktorum yüksek ihtimalle normal doğuracaksın dedi.