SevenTunc Özür dileyerek yazıyorum 24+2 hamileyim neredeyse 5 haftamdan beri canım Arnavut ciğeri, Kelle paça işkembe çorbası çekiyor yiyemedim sakatat vesaire diye yazılmış internette doktorada soramadım yiyen var mı ? DOKTORA sordunuzmu ? 1 kase içsem sıkıntı olurmu 🤷♀️👼😊 Hakkınızı helal edin canınız çekmesin inşallah 💕🙏😘
YagizAsyaMom SevenTunc maalesef yasak ben çok ciğer yemek istedim doktor yasak diyor başka bişey demiyor 😱
yesillimonn SevenTunc Benim de canım işkembe çorbası cekiyor ama bisey olur diye yiyemiyorum 1 kase içsek ne olur ki 😏
Ozlemozlm SevenTunc cnm bn kele paca corbasi asermistim bi gunde iki uc kase ictim bi sikintida olmadi ustelik kele paca corbasi bebek icn iyiymis.
Anneyimm YagizAsyaMom nasil yasakmi ben sormadim ama bi kac hafta onceye kafar hep iki gunde bir iskembe ictim bol bol bol acili hemde yani ne gibi yasak neden yani
Betus93 YagizAsyaMom hadi ya😒ben cok yedim ciger halada yiyorum 😌doktoruma sordum sorun yok hatta iyi demisti
MrvBrlk Anneyimm birincisi yüksek yağ vr kolesterol içeriyor 2.si steril değil. Mikrop kapma olasılığın çok yüksek. Hamileyken ilaç kullanımı da sınırlı biliyorsunuz. Mikrop kaparsaniz tedavi zor o sebeple yasak. İşkembe, kelle, sakakt vs
Kadze Anneyimm bnde işkembe içtim içiyorumda kas grlişimi için faydalı bebeğin ben içme diyen doktor duymadım:)
Mervece123 Anneyimm bende içtim hele ben maraşta yaşıyorum kelle paçası çok meşhur haftada içmeye gittim ciğer yedim doktorumda hiç yeme falan bişry demedi
Glsm3443 Ben Hamileleiğin ilk aylarında ciğer kurban bayramında bilmiyordum yasak oldugunu bişry olurmu acaba
Anneyimm MrvBrlk ayy bilmiyodum valla neyse daha yemem kimsede bisey demedi bende sormadim dogrusu yemistim
Harunnisa MrvBrlk kendimiz yaptigimizda sorun olurmu dr bana yasak demedi hatta cigeri ozellikle ye dedi kan yapsin diye ilac icemedigim icin
Anneyimm MrvBrlk bi kac hafta once ikigunde bir yedim hemde bol acili ama bir sknti yasamadam bugn de kan sonucumu almaya gittigmds degerlerm ck dusuk ckms bunla bir alkasi olablrmi ki bilmyrm
Bitanesiii Anneyimm normalde jelle paca uzmanlarin cok saglikli oldugunu soyledigini duydum bu hafta haberlerlerde ama ortada bu kadar sarbon teklikesi varken cok buyuk risk sarbonu da gectim hayvanlardan toksoplazma diye bi mikrop var iyi pismezse iyi temizlenmezse gebelikte riskli bi enfeksiyon disardan et yememenizi tavsiye ederim ben de cok cok seviyorm ama yiyemiyorm.
ZeynepCeylan Bende sakıncalı olduğunu düşünmüyorum ben gayrette yedim. Abur cubur ondan daha zararlı onlarida tüketiyoruz
Bilge35 yesillimonn Ciğerin yenmeme nedeni yüksek A vitamini içeriyor olması. Aşırıya kaçmadan canın isteğinde tadımlık yiyebilirsiniz. Ama dikkatli yiyin güvenilir yerden alın
Yildizim SevenTunc diğerlerini bilmiyorum ama ciğeri doktoruma sormuştum çok abartmamak şartı ile tüketebilirsin demişti😊
Tosbik SevenTunc biz her hafta sonu aksam corbaciya gdyoruz eşimle işkembe paça hep ictim smdiye kadar 😊 suan 29+1olduk. Hersey yolunda. Doktorumda pimpirikli olmayin demişti zaten
Selocan SevenTunc bence siz işlenmiş olan şeylerden korkun sucuk salam sosis gibi. Mis gibi işkembe temiz yıkanıp temiz ortamda yapıldığı sürece bende tam bi vitamin deposu canını istiyorsa evde yapıp yeyin dışardan ymeyin.