Öncelikle bilgilendirme amacıyla biraz uzun olabilir kızlar. Ben 7 sene sonunda Tüp bebek yöntemiyle ilk denemede tek gebeliğim oluştu. Hamileliğimin ilk haftalarında toplam 2 kere hafif kanamalarım olurdu fakat bebekle ilgili sıkıntımız çok şükür yoktu. Hamileliğimin 21. Haftasında artık herşey yolundaydı. Kendim askeri personel olarak görev yapıyor mesaiye gidip geliyordum mide bulantım veya herhangi bir sıkıntım yoktu hareketli bir hayat sürüyordum kısacası. 21. Haftada detaylı ultrason için gittiğimde üstten muayanede bebeğin aşağıda olduğunu rahimi göremediğini söylediği için doktorumuz alttan muayene etmesi gerektiğini söyledi ve bakıldığında rahim kısalığım olduğunu sanıyorum 20mm den kısaydı acil serklaj ameliyatına alınmam gerektiğini eve dahi gitmemin sağlıklı olmayacağını söylediği için dicle memorial hastanesine yatışım yapıldı. Gerekli test ve takipler sonucunda 22. Hafta sonunda serklaj ameliyatım yapıldı 10 gün hastanede yattım tüm bu süreçte ve taburcu oldum. O günden sonra hiç işe gitmedim evden toplam doktor kontrolleri hariç 5-6 kere çıktım oda 28. Haftadan sonrasıydı. Fakat evin içinde gayet faal bir şekilde geziyor yemek yapıyor, fazla zorlamadan temizlikte yapıyordum. Bu arada dikişlerim tüm bunlara rağmen gayet iyiydi 34. Haftaya kadar ilk günki gibi kalmaya devam etti. Hamileliğimin 32. Haftasında bebeğin 1 haftadır kilo almadığı tespit edildiği için hali hazırda erken doğum riskimde bulunduğundan ve gelişim geriliği olursa doğuma alabileceklerinden 2 doz ciğer geliştirici iğne yapıldı. Fakat 1 hafta sonunda bebeğin kilo almaya devam ettiği görüldüğünden biz tekrar 36-37 haftaları konuşmaya başladık. Bu arada benim sanıyorum 30. Haftalardan beri çok sık ama ağrısız kasılmalarım başlamıştı sadece kasıklarım ve karnımın alt bölgesinde gerilme hissediyordum. Bebeğim zaten hiç yukarı çıkmadı 21. Haftadan itibaren hep başaşağı pozisyonda yatay duruyordu. Yani karnın alt bölgesinde bulunan kasılmaları çok fazla önemsemedim bebeğimin bulunduğu yer olduğu için. Taaki 33+3 güne kadar. 33+3’den 1 hafta öncesinde hafif ağrılı kasılmalarım vardı ama tüp bebek ve serklajlı anneler bilir biz zaten sürekli ağrı, iğneler, ilaçlar durumuna alıştığımız için bunlar basit geliyordu. Ama tabiki düzenli doktor kontrollerim oluyordu ilçede bulunduğumdan ilçede takibimi haftalık yapan ve dicle memorialde takibimi 2 haftada bir yapan aynı zamanda serklaj ameliyatımı ve doğumumuda yaptırmış 1 doktorla olmak üzere 2 doktor birlikte takibimi sürdürüyordu. Bunun dışında gerekli durumlarda serklaj sonrası rahim kısalmasını tespit eden peritanoloji doktoruma da danışıyordu her 2 doktorumda. Aslında 3 doktorda takipli durumdaydım. Ve 3’ü birbiriyle koordine çalışıyordu ve 3’ünden de çok memnun ve şanslıydım. Herneyse 33+2’de ilçedeki kontrolümde nts de hafif ama düzenli sancılarım olduğu bebeğin kanalda ve 9. Ay ortalarında bulunması gereken pozisyonda olduğu söylendi alttan kontrolümde yapıldı ki serklaj sonrası bebeğim çok aşağıda olduğundan rahim ve dikişler üstten görünmüyor bu sebeble düzenli alttan muayenem oluyordu ve 33+2’de 1 hafta içinde doğumumun gerçekleşebileceği söylendi ama bebeğin çok hareketli ve sürekli değişen gebelik yaşadığım için doktorumuz kesin birşeyde söyleyemiyorum sizin bebek bizi hep yalancı çıkarıyor diyede espri yaptı :) 33+3’de benden kahverengi yumurta akı kıvamında akıntı geldi bende doğal olarak bunun nişan olabileceğini düşündüm ve o gün ilçedeki doktorum 2 günlüğüne şehir dışında olduğu için dicle memorialdeki doktorumu aradım ve serklajlı olduğumdan il merkezine beni çağırdı ve 2 gün yatışım yapıldı. Bu 2 günde sancım yoktu, kan değerimin düşük olduğu görüldüğünden kan yapıcı serum verildi ve rahim kontrollerimde dikişlerimin halen sağlam olduğu görüldüğünden hasteneden taburcu edildim. Ve 34+0 a geldiğimizde hafif kahverengi akıntılarım devam ediyordu ama gece 33+1 de artık 10 dakikada bir ağrılı beni uyutmayan sancılarım başladı ve akıntımın kırmızıya döndüğünü gördüm. Sabah doğumumu yaptıracak olan memorialdeki doktoruma mesajla fotoğraf gönderdim ve hemen gelmem gerektiğini serklajlı olduğum ve merkeze yaklaşık 45 dk uzaklıkta yaşadığım için riske atamayacağımı yatışımı verip doğum başladıysa dururulmaya çalışılacağı söylendi. Hastaneye geldiğimde geceki sancılarım yoktu. Rahimde dikişlerimde çok hafif bir açılma olmuştu. Yatışım yapıldı ve sancımı kesicek ilaçlar verildi. 34+1 akşam saat 8’e doğru ağrılı sancılarım tekrar geldi ve bunun sonrasında 6-7 damla tekrar kanamam gelmeye başladı. Doktorum hemen gelip ultrason kontrolü yaptığında sabaha oranla dikişlerimde ciddi açılma olduğu ve 1 saat içinde doğuma alınacağım söylendi. Bebeğimin kilosu düşük olduğundan zaten zaten sabah sezeryanın daha sağlıklı olacağını konuşmuştuk. Dolayısıyla 15 haziran akşamı saat 9 gibi doğuma alındım ve canım kızım 22.16’da 2.160 kilo olarak dünyaya geldi. Ve kilosunun düşük olması ve buna bağlı olarak solunum sıkıntısı olabileceği değelendirilerek bebeğim küveze alındı. Şuanda bebeğim küvezde ve 2-3 hafta kalabileceği söylendi. Hala sütün gelmedi ara ara sağmaya devam ediyorum gelmesede. Bebeğimi doğum anında 1 kez ve 16 haziranda 1 kez henüz 2 kez görebildim ve hiç dokunamadım. Rabbimden duam bebeğim sağlıkla hayırla kavuşurum inşAllah bugün hastaneden taburcu oluyoruz bebeğimi burada bırakıp gitmek çok zoruma gidiyor ama bebeğimin iyiliği için sabırlı olmaya çalışıyorum. Rabbim evlat isteyenlere hayırlı sağlıklı evlat. Bebek bekleyenlere sağlıkla evlatlarını doğurmak, küvez annelerinede sağlıkla evlatlarına kavuşmak ve sabır diliyorum. Siz değerli annelerden de evladım için dua bekliyorum. Tecrübeli anneler de yorum yaparsa memnun olurum.