Princessmom Merve0671 3 yıl önce spinalle sezeryan oldum herkes aşırı korkutmustu beni neler duymadm ki korkumdan öyle aglyordum ki doğuma giderken anlatamam. Ama asla sandgm gibi olmadı ben acı eşiği düşük biriyim o iğneyi belden yaparken hissetmedm desem yeridir. Hemen uyusuyosun zaten. Sonra çok kısa süre içinde bebegmin ağlama sesini duydum onu görünce zaten seni kesiyolarmı dikiyolarmı bebeğe bakmakdan aklına ble gelmyor kendi canın 🥰 çok güzeldi. 31 haftadaym yne spinal olacagm bir sorun olmazsa inşallah
Cnsl32 Merve0671 pazartesi günü oldum bugün 5. Günüm ameliyat esnasında hiç bişey hissetmiyorsun sadece çekiştirmeleri hissediyorsun sıfır acı bundan emin olabilirsin ama benim sonrasında her akşam düzenli olarak aşırı baş ağrım oluyo artık bazen dayanamıyorum gerçekten bide belimdeki iğne yapılan yer acıyo biraz yatarken falan ameliyat yerimin de acısı yavaş yavaş da geçiyo dün kendim oturup kalkmaya başladım çok şükür ama yinede kendimi çok yormamaya dikkat ediyorum ben en çok sondadan korkardım onu da zaten uyuşturup takıyolar hiç hissetmiyorsun bile çıkarırken de sinek ısırığı kadar bi acı oluyo bele yapılan iğnede hemen saniyelik bişey çok az acıtıyo
iremss Merve0671 hazırlanıp ameliyathaneye indiriliyosunuz uygun pozisyonda durursanz yönlendircekler sizi hop iğne yapılıyo damaryolu daha acılı öyle diyim uyuşma hızı çok hızlı anında uyuşup yatıyosunuz hiçbir acı hissi yok çekiştirmeleri hissediyosn önünde perde gibi bişi oluyo zaten görmüyosnz bişey ameliyat süresi bi aksilik olmazsa 30 max 40 dk bebek ilk 10 dk da çıkıp snin yanına geliyor zaten sizin operasyon tamamlanırken de bebek ilk doktor muayenesine ve giyinmeye gidiyo sizin ameliyathanede işinz bitince odaya götürülüyosnz peşinize bebek geliyor bir akslk olmazsa ilk emzirme ameliyathanede oluyo bizde bebeğm tutmamştı oda da tekrar emzirme çabamz olmuştu 6sa uyuşuk kalıyosnz bu sırada zaten ameliyat acısınıda hissetmiyosnuz bu yüzden konforlu bi anestezi türü Kaldırmaya hemşireler geliyo gerekenleri anlatp kalkıyosnz zor deil ama tabi ki tansiyon düşmesi baş dönmesi yaşarsanz korkmya gerek yok ona göre davranıyolar İlk yürüme başrıyla sonuçlndktan sonra ne kadar hareket o kadr toparlanma periyodik olarak kalkıp yürmenz lazm bebeği emzirdn hop onu bırakıp yürümek gibi 24-48 sa içinde ufak ihtimalde olsa baş ağrınz olabilir bu herkeste olmuyo olunca da çektiriyo mutlaka ameliyat sonrasu bol sıvı ve kafein tüketin ağrı olması durumunda da bilgi verin çok güçlü ağrı kesici iğneler yapabiliyolar boşuna çekmeyin ağrıyı
cagla0cagla Ben 3,5 yıl önce oldum çok rahat geçti allaj kısmet ederse bundada bu şekilde olmak istiyorum tavsiye ederim size normal doğum gibi herşeye şahit oluyorsunuz be kendinize gelme süreniz yok çok iyi bence
gozde14 Yarin sabah bende spinal ile sezeryan yapacagim. Ve cok korkuyorum. Boyle pozitif hikayeler duymak insani rahatlatiyo. İnsallah ben ve diger hamis anneler saglikla kucaklarimiza aliriz bebislerimizi.
gozde14 Merve0671 çok sukur bebisimi kucagima aldim canim. Korktugum kadar bisey olmadi. Spinal sezeryan oldum belden igne cok cok agrisiz bi islem ayni kan alirmis gibi bi igne batmasi hissediyosun o kadar. Sonra ayaklarimda bi karincalanma sicaklik hissi olustu. Sondayi taktilar ben biraz kendimi kastigim icin sondayi taktiklarini hissettim aci yok ama biseyler oldigunu hissediyosun. Tamamen uyusma olunca basladilar ameliyata. Aci hic yok ama anliyosun sana kesik attiklarini. Cocugu 10 dk surmedi cikardilar. Sadece cikarirken hafif basturiyolar karnina ama sifir aci. Bebisimi gordum ya o anda dunyalar benim oldu. Ama bebis ciktiktan sonra dikim sirasinda benim midem cok bulandi kuscak gibi oldum birazda kendimi kastim sanirim sonrasinda komple bayilttilar beni. Ondan sonrasi zaten iyiydi 6 saat uyusuk kaldim. Sonra sondami cikardilar. Yuruyuse kalktim. Benim icin ilk yuruyus cok zorlayici olmadi sadece yataktan kalkarken cok hafif bi zorlandim o kadar. Suan durumum bundan ibaret korktugum kadar kotu bi deneyim olmadi benim icin yani.
Ggzzmm07 1 hafta önce spinal sezeryan oldum.hic bişey hissetmiyorsunuz sadece bebeği alırken çekiştirme hissettim oda azıcık.sonrasindada sorun yaşamadım çok rahattı tavsiye ederim
Merve0671 gozde14 yaa hadi geçmiş olsun hayırlı uğurlu olsun canım çok sevindim ne kadar güzel anlatmışsın peki şuan dikişlerin çok ağrıyor mu
Deletedmom987 Benim de sezaryen olma ihtimalim var doktor bebeğin kafası biraz iri gibi dedi, çok korkuyorum kızlar