Merhaba canım anneler
🙏🥰 43.günümüz bugün ancak yazabiliyorum.
Aslında normal doğum yapmak istiyordum fakat bebeğim dönmedi 38.haftaya kadar bekledik. Makat geliş olduğu için 38+6 da sezeryan doğum yaptım. Ama hiç korkulacak bir şey yokmuş 😊
Doğum
5 mayıs sabahı hastaneye yatışım yapıldı. Giyinme prosedürler derken doğuma alındım. Belime iğne yapılırken neredeyse hissetmedim diyebilirim. Damar yolunun açılması daha çok acıttı. Hemen uyuştum doktorum geldi başladı. Hiç ama hiç acı hissetmedim sadece çekiştirdiklerini anladım biraz sarsılır gibi oldum. 10 dk sürmemiştir bir ağlama sesi duydum. Hemen gösterdiler boncuğumu. İlk kontrollerini hemen yanımda yaptılar hiç ayrılmadı gözümün önünden. Benim işlemlerim bitince de bebeğimi bacağımın arasına koydular. (anestezi etkisiyle düşürürüm diye göğsüme koymuyorlarmış) fakat yukarı çıkmayı beklerken Gülcan hemşire bebeğimi göğsüme koydu benimle birlikte bekledi çokça ❤️❤️ ona da. Sonra odaya çıktık. Epey denedik sütüm gelmediği için kaşıkla mama verdik sarılık olmasın diye. İlk 6 saat yattım kum torbası koydular karnıma bastırdılar ara ara. Kanama kontrolüymüş. Biraz ağrıdı tabii.
İlk kalkışım yürümem biraz zordu ama yürüdükçe açılıyorsun. Yanımda annem ve eşim kaldı. Ertesi gün evimize geldik
Emzirme
Benim en çok zorlandığım nokta emzirmek oldu. Sütüm 5.gün geldi, azdı. Ve bebeğim başta istemedi meme. Çok zorladım o ağladı ben ağladım. Ama sonra başardık çok şükür 🙏
Kayınvalidem sağolsun her arayana sütü geç geldi az annesini emmiyor diye söylediği için çok stres yaptım o dönem. Neyse yaşlılığına verdim artık. Şu an meme+mama gidiyoruz. Hala kaşıkla veriyorum mamayı. Gelişim durumuna göre mamayı bırakabiliriz kontrolden sonra karar vericez.
Lohusalık
Lohusalığı da orta şiddette geçirdim. Özellikle kocama taktım kafayı her şeyi battı bana 😅 şimdi çok gülüyorum buna. Ama yanımda annem olmasa çok zorlanırdım. Resmen elim ayağım oldu. 40 gündür bizimle Allah bin kere razı olsun ondan.
Son notlar,
📍Kırkımız çıkmadan gezintilere çıktık kızımla.
📍Gurbette olduğumuzdan pek misafir olayımız olmadı birkaç eş dost dışında.
📍Sezeryan göbeğim için slip korse kullanıyorum doktorum önermişti umarım işe yarar.
Sorularınız varsa seve seve cevaplarım 🌺😊
Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu. Hamilelere de sağlıkla ve hayırlısıyla kucaklarına almayı nasip etsin inşallah 🙏❤️