Nurbursa 28 haftalık gebeyim 1.5 aylıktan beri eşimden ayrıyım boşandık. Normal doğum için ilişki önemli diyorlar yürüyüş önemli. Çevrem sırf akraba evliliğimle ilgili bişe sorarlar diye dışarı da cıkmıyorum pek.nasıl açılacak bu çatı? Kabızlık ve hemoroid sorunum hep vardı hamilelikle beraber hatrı sayılır arttı yetmezmiş gibi normal doğumda kesi açarlarsa iltihap olmam yüzde yüz adet döneminde bile nemden hemen mikrop alıp uğrasıyodum. sinir stresten eşimi ve ailesini görüp gerilicem diye düşünüyorum doğurmak yerine cocuk geri kaçıcak sanıyorum. Annem çevrem tanıdıklarım da normal doğır normal doğur diye beynimi yiyorlar. Doktorum sen nasıl istersen öyle yaparız önemli olan senin mutlu olman dedi saolsun ama etrafımdakiler beni psikolojik mahfediyo. Biraz uzun oldu ama vicdan yaptırmaya çalışıyorlar sinir oluyorım napmam lazım oynatıcam
Dilekkkk Nurbursa canım sen nasıl istiyorsan tabiki yapabilirsen normal daha iyi ama pskolojik olarak kendini neye hazır hissediyorsan onu yap kimsenin baskısı altında olmama gerek yok. Gerekirse doktorunla da konuşursun zorunlucsezeryan bebek dönmeei falanndersin kendini sıkma
Deniz2961 Nurbursa 38 haftdym bu zamana kdr hıc esımle birlikte olmadım norml dogum yapacgm ılışkı olmzsa acılma norml dogum olmaz diye bir sart yok cnm 2 tanede basur var
Minikpopo Nurbursa Tatlım öncelikle çok üzüldüm hamile halinle boşanmana. Allah evladınla yepyeni ve çok güzel bi hayat sunsun inşallah sana. Senin derdin sana yeter. Kimse akıl hocalığı yapmasın sana. Kimse umrunda olmasın sen bildiğini yap. Öyle de olsa böyle de olsa bunu çekecek kişi sensin. Ve kaldı ki tek başınasın. Boşver milleti onlar zaten hep konuşurlarr..
Gul_hamad Nurbursa mrhb. Benim arkadasim bazi sebeplerden dolayi 4 aydir belki de iliskide olmadi kocasiyla,masallab kendi dogurdu 4 gun once. Tabii senin kararin
Gamze612 Gul_hamad benim kayinvalidem basurdan hamilelik sonrasi cok cekmis. Haftalarca uzerine oturamamis. Aman diyim iyice ogrenmeden nirmal dogum yapma.. ben normal dogumdan yanayim ama hersey yolundaysa
Nurbursa Pskolojik olarak da yıprandıgım için normalin stresini kaldıramıcagımı düşünüyorum açıldmı açılcakmı düşüncesi bile sıkıyo beni. Çatı açılması tam olan kuzenim bile rahim cocugu itemedigi için sezaryen oldu. Bu kafayla işimi ihtimale bırakmak istemiyorum sanırım. Kızlar cok saolun az da olsa insan destek bulmak istiyor
Ladess Nurbursa tatlım kapat kulaklarını,sen nasıl istersen öyle olmAlı,uyuz oluyorum şu normal doğum diye tutturanlara,sezeryan olunca anne olunmuyor mu?ne yani ,herkes kendinden sorumlu,boşver sen
Nurbursa Ladess canım zaten eski eşim başka sehirden gelecek doğumda bulunmak istiyor normal doğum için onu nasıl arıcam da capırıcam yetişicek diye düşünüyorum. O da bulunmak istiyor sezaryen olsun günü belli ollsun bende gelicem diyor. Ama insanlar susmuyor sezaryen olursam sütüm olmazmş mamalar ateş pahasıymış sanki ceplerinden cıkacak. Bunlar yüzünden sütüm gelicekse de gelmicek öyle moral bozuyorlar
Minikpopo Nurbursa Canım çok özel değilse sebebini hamileyken boşanacak kadar merak ettim. Tabi karar senin üzüleceksen hiç girmeyelim konuya istemem üzülmeni ☹️😞
Yaceemm Nurbursa valla çevremde bir sürü sezeryan olan var sütleri de gayet iyi geliyor. İlk bi kaç gün gelmiyor sadece.
Nurbursa Minikpopo başta evet üzücüydü ama belki örnek olur mutsuz ve cocugum için devam etmeliyim deyio hataya düşenlere. 4 yıllık sorunlu bi ilişkimiz vardı şöyleki üniden tanışıyoduk. Madde bağımlısıydı ilişkimiz başladıgı an bıraktgını söyleyip yeminler etti inandım. Bir yıl sonra tekrar kullanıdıgını öğrendim ayrıldım kapılarda yattı ağladı yalvardı tamam dedim o bitti askere gitti alışamadı o arada hapisti ben evimde hayatı bana ndan etti bu arada babasının tanılı şizofren ailesinde bi kaç kişinin şizofreni derecesinde ağır psikolojik sorunları oldgnu öğrendim eşimin agır ve zor bi cocukluk geçirdigini travmalarını öğrenip bırakamadım zor zamanlarını beraber aşarız diye bu arada bende boşanmış bir ailenin çocuğuyum huzursuz ortamda büyümeyi iyi bilirim. Evlendik zor bela borç harç. Arkadaşlarıyla define aramaya dağa bayıra gitmeler yalan söylemeler arkadaşlarının hala bagımlı olması laf söyleyince bile bile geldin demeler ve en son hamileyken çalışmıyosun evde duruyosun bunca olayı ben bu sıkıntılar için mi cektim dedim diye üstüme saldırınca bende ipler koptu annemin ısrarıyla bi daha denedim zorlu sıkıntılı hamilelik geçirdiğim halde bi senmi hamilesin kalk şunu yap keyfini mi beklicez demeler her fırsatta hakaret etmeler merhametsiz tavırlar konuşmalar olunca bir daha dönmedim.Aileside bana haklısın deyip arkamdan sen onunla yapamazsın deyip oğullarını destekliyor değişik. Uzun uzun oldu ama benim hikayem de böyle
Nurbursa Minikpopo bu arada aralıkta evlendim martta hamile kaldım bu ay boşandım. Kısacık zamanda bi sürü kötü anı birikti. Demem o ki perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyo doğrı karar veremedim inandım ve sonucuna katlanıyorum
gokturksmom Ya insanların ağzı torba değil ki büzesin kimsenin düşüncesi kimseyi ilgilendirmez eğer susmuyorlarsa sağlık problemi yüzünden mecburen sezaryen olucam de kapat konuyu. Ben de kendi isteğimle sezaryen olucam eşimin yaşlı başlı dayısı bile sezaryen olmasın normal doğursun söyleyin ona diye tembihliyomuş 😂 ben sadece gülüyorum artık boşver takma hiç kimseyi insanlar boş yapmayı çok seviyorlar her şeye muhalefet oluyolar ikilemde kalıp canını sıktığına değmez kimse 👍🏻😊
Nurbursa gokturksmom gerçekten üstüne vazife olmayan insanların konuşması zehir zıkkım bi olay. Zaten zorlu hamilelik geçirdim hiç sıkıntısı olmayan bile olsa hamilelik cok güzel olduğu gibi zorlu bi imtihan. Doğum sezaryen olunca kolay sanıyorlar kaç kat kesilicez bide olumsuz yorum duyuyoruz ne dicegini şaşırıyor insan..
Nefesliva Nurbursa kimseye açıklama yapma son ana kadar normal diyene inşallah de bildini yap hayırlısıyla kucagına alırsın inşallah aynı şeyleri banada diyorlar sakın sezeryan olma
Lokma Nurbursa Allah sabır versin, yardımcın olsun. Kimin ne dediğini boşver. Sezeryan da süt gelmez lafıda tam bir hurafe. Senin vücudun senin bebeğin sen nasıl istersen en iyisi o dur. Sana akıl verenler çok istiyorlarsa kendileri bi çocuk yapıp normal dogursunlar.
Minikpopo Nurbursa Allah yardımcın olsun canım benim ama evet bazen sonumuzu bile bile hata yapıyoruz ama ona da kader deniyor herhalde.. Sen elinden geleni yapmışsın gönlün rahat ne de olsa. Bazı insanlara gerçekten iyilik yaramıyor. Ne yaparsan yap olmayacakları varsa olmuyorlar yani. Allah sana ve evladına merhamet etsin herşey gönlünüzce olsun inşallah canım benim 🙏🏻❤️
ozgeya Nurbursa 37+3 haftalık hamileyim,hamile olduğumu öğrendiğim ilk andan sonra hiç ilişkiye girmedik.ben normal doğum için gerekli hiçbir şeyi de yapmadım.çünkü planlı sezeryan olacaktım.ama 2 gün önce doktora gittiğimde 3-4 cm açıklığım çıktı. Yani bu şeyler bünye meselesi.
begumge Nurbursa sizin bedeniniz sizin kararınız. Kimse bir erkeğe şöyle korun, böyle ilişkiye gir diyemiyor. Kadının doğum tercihine karışmak da kimsenin haddi değil.