busepoyraz Merhaba bugün kontrole gittim 30 haftalığım son adet tarihine göre ama çocuk gelişimine göre 2 hafta önde yani 32 haftalık merak ettiğim doğum ultrasona göre mi son adete göre mi olacak
Seymoshh busepoyraz bebişin keyfine göre😀o nezaman gelmek isterse 🙃şaka bir yana ultrasonda son adet tarihi baz alınıyor ona göre haftalarında müdahale ediliyor bende şuan 18+6 haftalığım ama gelişimde on gün ileri bebeğim
Kaderkrkmz busepoyraz bende az önce geldim hastanede 2 hafta önde gelişimi şu an 31 haftalığız ama 33 görünüyor. Başından beri yani ilk 3 aydan beri bu böyle miydi dedi bende evet dedim o zaman son adet tarihine göre değil bebek ultrason haftasına göre hesaplarız doğumu dedi
Kaderkrkmz busepoyraz bende son adet tarihine göre hesaplanır diye biliyordum ama doktor öyle söyleyince kafam karıştı
busepoyraz @Kaderkrkmz benimde mesela sezeryan olmayı düşünüyorum zaten suan 30 haftalıkken 32 haftalık boy kilo vs denk geliyosa gelişimi 1 ay sonraki kontrolümde 36 haftalığa denk gelmiş oluyo sezeryana da o haftalarda gün veriyolar o sekilde mi doğurmuş olcm bilemedim
Kaderkrkmz busepoyraz başından beri gelişimi hep önde miydi çünkü doktor eğer öyleyse ultrason haftasına göre hesaplanır dedi aksi takdirde nasıl olur bilemiyorum yine de en net bilgiyi doktorunuzdan alırsınız bir sonraki kontrolde danışın ona da🌸
busepoyraz @Kaderkrkmz hayır önceki kontrollerimde tam haftasında ilerliyodu bu kez ilk defa 2 hafta önde dedi