Merhaba hanımlar size başıma gelenleri anlatmak istedim belki bir yararı olur diye ☺️
Şu an 31 haftalık gebeyim bir oğluşum olacak ♥️
17 haftamda kasığımda şiddetli ağrı nedeniyle acile gittim bana hafif enfeksiyon olduğu söylendi daha sonrasında idrar kaçırmaya başladım. İnternetten baktığımda idrar kaçırmanın hem gebelik hem de enfeksiyon olduğu için normal olduğu yazıyordu. Lakin üçüncü gün sonunda wcden çıktıktan sonra da sıvı gelmesiyle bunun idrar olmadığını anladım ve hemen takipli olduğum doktora gittim.
Doktorum böyle birşey olduğuna inanmadı ilk başta ısrar ettim idrar gibi kokmadigini ve WC çıkışı geldiğini söyledim. Vajinal muayene ile su geliyor mu diye baktı gelmediğini söyledi tekrar ederse gel dedi. Eve gittim yine geldi. Ertesi gün doktora söyledim çalıştığım için bir haftalık rapor verdi suyun sınırda olduğunu söyledi.
Bu su gelisi anlamak gerçekten zor oksururken hapşırırken kusarken yani karın içi basınçla geliyordu genelde. Ben uzun süre ise gitmedim. Bu çok önemli çünkü ne zaman ayağa kalksam iş yapsam suyum geliyordu daha geç farketseydim bebeğimi kaybedebilirdim
16 haftadan sonra su azalması bebeğin böbreği oluşmadığında (tek bobrekli) ya da bı anomali olduğunda da olabilir diye direk perinatologa yönlendirdi. Çok şükür bebeğimin organları tamdı. Yaklaşık bir ay evde hiç bişi yapmadan yattım suyum sınırın da altına indi çıktı vs derken tam normalleşti. Kesedeeki delik kapanmıştır dedi doktor ben de sadece biraz yürüdüm hemen bardaktan boşalır gibi su geldi ardından şiddetli karın ağrısı ardından dört gün hastanede yatış ve şu an yemek dışında hiç bişi yapmiyorum yapamıyorum
Su bazen kesik kesik bazen de çay bardağı kadar çok geliyordu ben de sizin de wcden çıktıktan sonra bile su gelişi oluyorsa kesinlikle doktorunuza başvurunuz
Şu artışı için havuç suyu içtim iki hafta bol su içtim ama ben bı faydasını görmedim arttırmadi yani suyu
Ne zaman gerçekten sadece yattım o zaman arttı
Bol su içmekte suyu arttırmiyor anneyi enfeksiyondan koruyor böylece bebeği korumuş oluyorsun
Çünkü artık sizin kesenizde bir delik var ordan bebeğe enfeksiyon geçmesi çok daha beklenen bir durum
Eğer sizde EMR iseniz kendinize dikkat etmeli takip etmelisiniz
Eğer ateş,karında hassasiyet, taşikardi (kalpatisinin100uzeriolmasi) gibi şikayetleriniz varsa gecikmeden doktora gidin kese iltihabı olmuş olabilirsiniz. Bu durumda çok ilerlerse rahminizi bile alabiliyorlar..