Nehirtoss Canlar selam, Benim iki tane dünyalar tatlısı patili çociğim var. Kedi. Sizlerin de varsa bu süreçleri en sağlıklısı nasıl geçirdiniz deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. 2.5 aylık hamileyim, doğmadan ortamı ona göre dizayn edebilirim 🌸
[silindi] Nehirtoss toksoplazmaya dikkat etmeniz gerekiyor. Alerjik bi sıkıntınız da yoksa bir problem yok
DidemDnnz Nehirtoss sadece kumunu sen temizleme eşin temizlesin toksoplazma riski yüzünden. Bu arada evcil kedi olduğu için toksoplazması olmayabilir bile. Onun haricinde bir sorun olmaz ya dünya kadar insan var evcil hayvanla bebek büyüten. Çocukluğunda evcil hayvanları olanların bağışıklıklarının da daha iyi olduğunu okumuştum bu arada
Beyzossb Nehirtoss benim de Lokumum var 1 yaşında kedim 😍30 haftalık olduk biz de bebişle. Doktorum da bana uzak dur dedi ama ben duramıyorum sürekli dipdibeyiz öpüp kokluyorum bebeğim gibi arada tuvaletini de temizliyorum çok şükür bir şey yaşamadık. Asıları düzenli yaptırıyoruz. Bu arada tüyleri çok dökülüyor bir o korkutuyor beni bebek doğunca ama ona da şöyle bir öneri aldık doğumdan 1 hafta önce tüylerini veterinerde traşlatacagız 5-6 aya uzayacakmış. Bebek 6 aylık olana kadar tüylerden uzak kalmış olacağız bakalım 🤍
Nehirtoss oykumm_1233 aaa bunu ilk defa duydum acaba riskli bir gebelik mi geçiriyorsunuz yoksa farklı bir sebebi var mı uzak dur demesinin
pelin47 oykumm_1233 Bazı doktorlarda biraz kedi düşmanı oluyor ne yazıkki ne olsa kediden köpekten biliyor. İnşallah öyle değildir
Denizovski oykumm_1233 Ev kedisi değil mi neden yasak koydu? Aşıları tamsa ve kumunu başkası temizliyorsa bir sorun olacağını sanmıyorum. Benim doktorum sorun olmaz sadece kumunu eşin değiştirsin demişti
Nehirtoss [silindi] kumunu eşim temizliyor normalde yalar yutarım ama artık öpmüyorum bile, toksoplazmaya geçen hafta bakıldı geçirmemişim şimdiye kadar. Açılarına da çok dikkat ediyoruz. İnşallah bir şey olmaz 🤗
Nehirtoss Beyzossb Kumlarını temizlerken önlemini alıyorsanız harika ben de bir sorun algılamıyorum hatta bazı doktorlar da öneriyor evcil hayvan, ama tek düşüncem bebek doğunca tüylerden nasıl koruyacağım. Buna çözüm tüylerini kestirmek olabilir ama hayvanların da doğasını bozmak istemiyorum. Başka çözümlere de açığım ♥️ Katkılarınız için teşekkürler 🤗🌸
Azra41 Nehirtoss benimde oğlum var 😊 anasının ballı kaymagi ben kan verdim temiz çıktı doktorum bana vet. De haber ver dedi iç parazit aşısı her 1 ayda bir dogaana kadar mutlaka yapılıyor valla annemde çok gönder dedi ama yok yapamam insan canını atabilir mi bı zarari yok bana kumunu eşim temizliyor moralim bozuk olduğu zaman gelir kucağıma orda patisini karnıma koyar uyur kurban olduğum 🥰 Allah’ın izniyle bişi olmaz inşaallah 🤲
Appayipyip Nehirtoss gün içinde 1-2 defa tarayarak evi her gün süpürerek ve veterinerinize sorup tüy sağlığı için takviye vitamin olarak somon yağı kullanabilirsiniz ve eğer imkanımız varsa tabii ki içeriği temiz kaliteli mamalar tercih ederseniz minimum seviyeye düşer bu durum :) tıraş etmek maalesef çözüm değil ve hayvanın hem fiziksel hemde psikoloji açısından hiç sağlıklı değil ve aynı şekilde tüy dökmeye devam ediyor sadece daha kısa tüyler oluyor bunlar. Benim çocuğumun aşıları tam parazitlerini de düzenli yaptırıyoruz mis gibi de öpüp sarılıyorum sadece tuvaletinden çıkınca 15 dk kadar bir süre temas etmiyorum toksoplazma diye bahsettiğümiz virüs dışkılarında bulunuyor çünkü
Nehirtoss pelin47 evet bazı konular vardır bilim camiası ikiye bölünür, bu da tam öyle bir konu. Ama önlemini aldıktan sonra hiçbir şey olmaz Allah’ın izniyle. Bu yüzden doktorlardan ziyade kendimizin de bol bol okuyup araştırması lazım. Tecrübelerden yararlanmak lazım 🌸
pelin47 Nehirtoss Evet bilimsel yayınların çoğunda zararının değil faydasının olacağı yazıyor hep. Ama kızıyorum böyle kafasına göre hiç araştırmadan bilimsellikten uzak konuşan doktorlara.
pelin47 Nehirtoss Bende iki kedimle geçirdim hamileliğimi onlarla daha güzel stressiz geçti evde dinlenirkende sıkılmadım🥰 bebek olduktan sonra parazit aşılarını 2 ayda 1 yaptırıp, düzenli tüylerinin yaranmasına dikkat edeceğim. Evde hergün robot süpürge çalışıyor tüyleri topluyor birde fakir dysonu diye satılan gırgır gibi bişey var koltuğu vs tüyleri onunla topluyorum. Ev düzenli temizlenir kediler düzenli taranırsa çok tüy sorunu olmaz ama bazen çok tüy döküyorlar onu engellemek zor yani doktor zararı olmaz diyor zaten yabancıların bebekleri hep evcil hayvanla büyüyor.
Nehirtoss pelin47 robot süpürge büyük kolaylık gerçekten, ben de onun sayesinde en azından yerlerde çok tüy görmüyorum. Biraz daha rahatladım teşekkür ederim 🤗
Yagmur-35 Merhaba kızlar , benimde kedim var biraz alakasız olacak ama genellikle kedi üzerine olduğu ıcın konu yazmak istedim tırlama durumunda nasıl bir önlem alıyorsunuz acaba ben bir önlem alamadım her yer onun ıcın tırmalama tahtası koltuklar perdeler halılar 😞😞
pelin47 Yagmur-35 Valla o konuya çok çözüm bulamadık çok uğraşmadıkta salona almıyorum artık sadece hatta ona bile kıyamıyorum bazen girmek için kapıda bekliyorlar😂😂 çift taraflı bant gibi şeyler var koltuk kenarlarına yapıtırıyorlar öğrenmesi için birde tırnaklarını düzenli kesin çok zarar veremezler en azından
Nehirtoss Yagmur-35 tırmalama alanları açabilirsiniz. Büyük evler oluyor bunun için. Eğer bu çözüm olmazsa tırmalayınca sorun çıkarmayacak eşyalar tercih etmeniz gerekebilir. Ya da biz sıklıkla tırmaladıkları yerlere bant çektik artık tırmalayamıyorlar 😂 ben hiç denemedim ama bir yerde bu öneriyi görmüştüm, tırmalamasını istemediğiniz yerleri tırmaladığında küçük bir fıs su tutuyorsunuz. Bir zaman sonra yapmamaya başlıyorlar ama alternatif olarak tırmalayacak bir alan yaratmak çok önemli çünkü bu doğalarında var ♥️
Yagmur-35 pelin47 evet benımde salonum yeni şimdi onu düşünüyorum almayacağım ama çok da engel olamıyorsun kaşla göz arasında girip hallediyor yemek masamın koltuğunu dün hemen tırmalamış ipleri çıkmış hiç kullanmadım bile :((
Yagmur-35 Nehirtoss tabiki de öyle tırmalamadık ıcın 2 ayrı oyuncak ve tahta aldım ama maalesef asla vazgeçmiyor bantı da duydum ama hangi bir yere yapıştıracağım ki perdeler halılar koltuklar birde görmediğimiz zamanlar da yapıyor eşyalarımızın deformesi oluştuktan sonra fark ediyoruz
Buseyllzr Yagmur-35 benim kesimde perdelerimi mahvetti ilk sahiplendigimiz zamanlar ama şimdi dikkatini bile çekmiyor mobilyaların da kol kısımlarını tirmaliyordu sadece oralara bant cektik artık onuda yapmıyor. Tirmalama tahtasina alistiramadik bı turlu bı tane tırtıklı paspas aldım ben patilerini rahat geçirebileceği yere sabitledim mamasiyla suyunun yanına koydum onun üstüne çıkıp onu tirmaliyor acayip alıştı ona 😂 genelde uyandıklarında tirmalama ihtiyaci oluyor tam o sira alıp alip paspasin üstüne koydum her seferinde 3-4 gün sonra kendi uyanınca direk gidip tirmalamaya başladı artık hiçbir esyaya gitmiyor sadece ona gidiyor