Minikanne095 Sezeryan doğum yapacağım çok az bir zaman kaldı ama genel anestezi ya da epidural/spinal anestezi hangisi olmam gerektiğine karar veremiyorum. Herkesin acı eşiği, bünyesi vs farklıdır tabi ama sizin bu yönde tavsiyeleriniz neler olurdu acaba?
gamzosgamzos Minikanne095 2 kere spinal anestezi ile dogum yaptım cok guzel gecti dogum ve sonrası cok şükür 😊
goldumsu Minikanne095 panik bi insanım hatta ölürüm bile dedim dnsjdkke genel yapın diye ağladım ama spinal yaptılar iğne fobim olduğundan korktum bu arada ama dedim ki iyi ki spinal olmuşum. Hiç bi acı hissetmedim zaten ve bebeğin ağlama sesini duyduğum an gözlerimi açtım karşımda bebeğim çok güzel bi andı.
eminegulbalci CiCi_BeBe_AnNeSi evet ben devlette yaptım ameliyathanede doktor tamamen mi istersin spinal mi dedi siz hangisini önerirsiniz dedim biz spinal öneriyoruz dedi o zaman öyle olsun dedim sordular yani bana
minik_koala_ve_annesi Gulsurmeli spinal nasil oluyor acaba epidural nasil oluyor ikisi arasindaki fark nedir bilmiyorum.ilk gebeligim bende sezeryan istiyorum canim ama anestezili iatemiyorum
H-atun goldumsu doğum sonrası ne öneriyorsunuz içicek yiyecek kaç saat sonra yürütüyorlar sondayı alıyorlar yemek yediriyorlar duş alabiliyorım kafamda deli sorular yarın geliyor bebişim🥰
eminegulbalci H-atun canım uyuşukluk geçtiği an sondayı alıyorlar. Elinden geldiğince çok yürü. Gerçekten yürümek iyileştiriyor. Gaz çıkışı olana kadar yemek yedirmiyorlar. Ama yürüyüş yapınca gaz çıkışı da hemen oluyor. Sonra istediğini yiyorsun sana tavsiyem evde hoşaf hazırla onu götür bol bol ondan iç nescafe iç baş ağrısı olmaz
eminegulbalci Minikanne095 kesinlikle spinal ol derim. Belinden vurdukları iğne damar yolu kadar acımıyor İnan sonra zaten hemen uyuştuğun için hiç birşey hissetmiyorsun. Bebeğinin doğduğu anı görüyorsun ki bence en önemlisi bu. Birde doktorlar en ufak birşeyde müdahale ediyorlar kendini onlara bırak. Ben sezeryan olurken heyecandan tansiyonum düşmüştü doktora dedim ki çok kötüyüm ben kusacağım doktor baktı hemen şuan tamamen uyutabilirim seni dedi bende bebeğimi görmek için kendimi sakinleştirdim. Yani demem o ki kötü düşünme ama kötü birşey olsa bile doktorlar anında müdahale ediyor.
Leylasiva21 Minikanne095 benim acı eşiğim çok düşüktür ben spinal oldum acısı ilk 3 gün oda bol bol sade Nescafe için hoşaf yedim kuruyemiş meyve haslama 4 gün herşeyi tek yaptim 7 gün disari bile çıktım 😊 Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲
gizemfield Leylasiva21 ben 13 gün olacak daha tek başıma ayağa kalkamıyorum. Acaba bende mi sıkıntı var?
axl1r Bebeğe de yoğun narkoz gitmemesi için doktorlar genel anestezi önermiyorlar pek. Genel anestezi ile uyutulma sonrası ayılma ve toparlanma süresi de uzun olduğu için annenin bebeğe bakması da gecikiyor. O yüzden ekstra bir durum veya farklı bir sağlık problemi yoksa genelde spinal anestezi yapılıyor diye biliyorum ☺️
Leylasiva21 gizemfield ben ilk gün o halde bile tek tuvalete gitmek istedim bol bol yürüdüm yememe icmeme çok dikkat ettim
ZeynepDK Bende 16 gün önce.spinal.anestezi ile.sezeryan oldum ilk gün uyusuklugum geçince tek başıma yürüdüm çok rahat gerçekten boşuna ameliyat öncesi o kadar.korkmusum. şimdi alsalar hiç korkmadan girerim 🤗
Naazli Minikanne095 hayır. Yani hiçbirşey hissetmedim diyemem ama öyle çok acı veren birşey değil. Zaten bi kaç saniye sürüyor. Derin bi nefes al dedi bana doktor nefesi verene kadar vurmuştu iğneyi
ZeynepDK Minikanne095 çok aşırı bir acı hissetmiyorsunuz . Yani kola serum kelebginin vurulması gibi bir acı ya da kan alırken ki gibi