12 ekim gunu 39+4 diyordum ki nezaman gelecek ? Hergün ki gibi sabah kalk evi toparladım, hamile platesi yap biraz dinlen 1km uzaklıktakı parka gidip 4km kadar etrafında yürüdüm sonra kayınvalideye geldim bol açılma egzersizleri yaptım, eşimi metrobüsten almaya gittim geldim yedik içtik akşam oldu . Yine umutla beraber olduk spermdeki bir madde yumuşamayı ve açılmayı sagladıgı için destekleyici olsun dıye ve daha sonra 12de uyudum .13ekim gecesi saat 03-03.30gibi son bir haftadır gelen agrılar gıbı bir agrı tatlı tatlı boyle can yakmıyor uykuyuda cok bölmüyor hayal meyal hıssettırıyor dedım kalkayım boyle olmayacak ısıgı yaktım saat 04.00 dakika tutuyorum 2dk 3dk da bir en fazla gelıyor , eşimde ayaklandı.Ama ben inanmıyorum cunku hep ogrendiğim ilk agrılar yarım saatte bır falan gelır 2-3dk düşmesi demek dogum yakın demek .Hemen doulamı bilgilendirdim doktorla görüş ve ona göre geleyim dedi .Doktorum burak özkösenin asistanına haber verdim oda emin olamadıgı için acıbadem atakente gıdıp bır baktırmamı soyledı eger dogum ise ona gore yol ızleyecektık .Kalktım hemen duşumu aldım yıne tatlı tatlı gelıyor agrı belime .Hastaneye geldik saat 5.30-6 gıbı ntsde sancılarım 20 -40 arası acılmam 1cm kalp atısları ıyı bende keyfım yerınde.Dedilerki gidin bir kahvaltı yapın oyle gelın .Tabıkı ben hemen gelmeyecektım sancının cogunu evde cekıp dogum zamanı gelecektım .Tamam diyip cıktık 6-30-7den sonra sancılar kendını iyi hissettirmeye basladı arabanın arkasında 2kol ıkı diz üzeri köpek durusunda durup sancı gelınce kalcamı sallamak ıcgudusel olarak içimden geliyordu ve zaten sonuna kadar bu pozisyonda oldum .Eşim kahvaltılık bırseyler aldı gerı arabaya geldı az gittik kusma ıstegıyle kustum bu ıkıncı kusuşumdu ve bu ıyı bir seydi rahmin açıldıgının belirtisiydi fakat ben hala ınanamıyordum cunku hep ogrendıgım kusma olayı doguma yakın olurdu ve ben daha 1cmdim (aslında hızlı olacagı bu imarelerden belliymiş) daha sonra eve geldik rahatlamak ıcın yıne dusa gırdım cıktım ama kahvaltımı yapamadım cunku ben agzıma bır parca atana kadar dogum dalgası gelıyır ben köpek pozisyonuna girip kalçamı sallıyorum tabı doulamda yolda o da gelince gül suyulu elektrıklı buhurdanlık açıldı sıcak havlular bele koyuldu plates topunun uzerıne agırlık verıp sallanma hareketı yapıldı esıme asılarak ördek yürüyüşü yapıldı , 3noktslı tıtreyen masaj aletıyle kuyruk sokumuna masaj yapıldı doulam endorfın vs özel bası masajları yaptıkı yapmadıgı zaman cıgırıyordum coknıyı gelıyor du 7den 9a kadar bu sekılde gectı ve ben artık 9.ceyrekte yatagın uzerınde ıkı kasık corba ıcıp hastane dıye bagırdım ıkı saatte yorulmustum cunku dogum hızlı ılerlıyordu 24daat sancı cekenlerinki daha yavas ılerledıgı ıcın agrı bukadar bırden bastırmıyordu .Neyse hastaneye vardık ama ben nstye yatamıyorum cunku tek agrıyı en az hıssettıgım pozisyon köpek pozısyonu hatta Acıbadem atakent asansorune emekleyerek gırıs yaptım sedye getırdıler ben sedyenın uzerındede emekleme pozisyonundaydım :) hemsire dediki 3dk sadece kalp atışını duzgun cıkmazsa dogum yapmazsın .sabıt durmadıgım ıcın kalp atısı 80gıbı cıkıyordu ama aslında dogru olcmuyordu hastanedeki ebemin yardımıyla bıraz durabıldım ve nst duzgun cekıldı acıklık 6cm yanı ben 3saatte 1den 6cm e cıkmıstım ama bence beni dizginlemek için öyle dedıler cunku doulam rahatlamam ıcın dusa sokmak ıstıyordu ama ebe kapıda ona demıski duş olmaz duşa girerse anında dogurur demekki açılıgım daha buyuktu zaten ıkınma hıssım vardı ve ıkınmamak ıcın kendımı tutuyordum .Doktora haber verildi avrasya goptan gelecektı saat 10du ve 1.saat bekledık fakat bu ıyı bırseydı cunku ben dogru nefes egzersızıyle ıkınmadan vajına cıkısını yumusatıyordum ve boylece epizyotomi ihtiyacı kesi olmadı birden ıkınmadım cunku bebegı yavas yavas nefes verirkenki karın kasılmasıyla asagı ıttık .ve saat 11.10da doktor geldi 11.20de dogurdum .ten tene temas yaptık kordonu dogumdan bir süre sonra kestık guzel fotograflar vıdeolar cektık ben ameliyat onlugu bıle gıymeden ızerımdekılerle dogurdum dogumhaneye yerde emekleyerek girdim ebeler dizin acıyacak dıyorlardı ama ben aslında cok rahattım emeklemek cok ıyı gelıyordu . Ve sonrası odamızda emzirme doulam eslıgınde yapıldı kızım hazırlanana kadar canım doulam yemegımı yedirdi biz kimseye haber vermedik hastaneye gecınce soyledık aılelere kalabalık ve ses olmaması her kafadan ses cıkmaması ıcın , 3kişi girdik .Daha sonra gece yanımda ablam kaldı ve acıbadem bir otel konforundan farksızdı inşallah orda bırdaha dogum yapabılırım cunku bu dogum yenı anlaşma oldugu ıcın cok uyguna geldı .Dogumum sadece en son takılan serum hariç dogal dogumdu lavman vs gıbı boş gereksız seyler olmadı hersey ıstedıgım gıbı oldu tek pişmanlıgım ufak bir ayrıntı
doktorum son verdiği direktifte derin nefes al tut ve ıkın oldu ve ben onu yaptım aslında yapmamam gerektiğini biliyordum ama dogum anı cok farklı bir psikoloji bildiğinizi bile unutuyorsunuz ve o an ki kafa bulanıklıgıyla yaptım ve hafıf bir sıyrıgım oyuzden olustu eger egıtımde ogrendıgım gibi 3mum 1tüy nefesı kullanarak yapsaydım o sıyrıkta olmayacaktı ama yanlıs yaptıgımın farkında bıle degıldım ve doulam dogumdan sonra bu ayrıntıyı anlattı ama olsun okadar olur :)