Melekk-911 Seherselim hacı çokta alay konusu olmaz bence ya. Şerafettin ismi gördüm ben el kadar bebeye. Şero diyip duruyorlar. Sizden daha vahimleri de var yani
Melekk-911 Sssl anneanne babaanne dedenin ismini torunun da yasatiyorsun , yabancı biri değil yani . İsim çok kötü , ağır değilse konulabilecegini düşünüyorum.
Seherselim Melekk-911 bence herkesin kendi ismi Olsun kendi adıyla yaşasın soyadı soyu zaten dedesinin soyu babasının soyu. Kardeşimin ismini de halam koymuş dedemin ismi nasıl dalga geçerlerdi koyulan isimden anne baba sorumlu ben koyduğum isimden çocuğumun razı olmasını istiyorum. Kuran da geçen güzel bir isim olan anlamı manası olan.
Sssl Melekk-911 konu yabancı olup olmamaları değil bana göre..herkes kendi ismiyle yaşasın kendi kaderi ile güzelce huzurla insallah…Bu benim fikrim…yabancı değil diye siz koyun yada koymak isteyen koysun beni ilgilendirmiuo ben kendi şahsi fikrimi belirttim..birde ölmuş insanların ismini koymalar bunlarda bana yanlış geliyo…herkes kendi çocuğundan sorumlu neticede isteyen istediğini düşünsün ve yapsın.
berceste5155 Seherselim sizde kendi sevdiğiniz isimle anın bebeğinizi istemediğinizi net bir şekilde anlasınlar
Seherselim berceste5155 zaten olurda koyarlarsa asla hacı demiycem ikinci bi isim koycam ve hep o isimle seslenicem çocuğa
Seherselim Motherbabys kıyamam yaaa herkesin kendi ismi olsun osmanlı ya şehzade mi doğuruyoruz bana başından beri çok saçma geliyor herkes kendi adıyla yaşasın. İsim çok önemli ne olursa olsun
Motherbabys Seherselim ALLAH kalbimi biliyo ya ben hiç istemiyorum napıcam onu da bilmiyorum ilk çocuğum bin bir türlü sıkıntıyla tüp bebekle oldu bebeğim kimse karışsın istemiyorum ama en başta eşim karısıyo kaynana kocasını bildiği için istemiyo o ismi ama eşim inat 😏😡
mavi2 Seherselim yasak değil şu dönem ama benim abimin de adını hacı koymak istemiş babam nüfusta kabul etmemişler o dönem yasakmış unvan lakap tarzı isimler sadece tek o da yanına kendi adını koymuş Hacı Mustafa şuan hem dedemin hem babamın adı abimin adı Şaban oğlu Şaban gibi 😂 ama geçen sene doğum yapan arkadaşımın da eşi annesinin adını koymak istemiş nüfustaki adam o eski isim naapcan koyup deyip başka isim yazmıştı ikinci seçenek ne diye sorup umarım öyle bir nüfus memuru denk gelir size de 😅
Seherselim mavi2 yaaa inşallah yine yasak olur da hiç koyulmaz zaten cinsiyet belli olsun kıyamet kopacak hissediyorum. Ne olursa olsun herkesin kendi ismi olsun
Seherselim Motherbabys benım eşim de çok inat nasıl ikna ederim bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun. Annesine bacılarına yaranmak için yapıyo çocuğunun kaderi olacak koyduğu isim farkında değil 😔
teachervera Seherselim Benim eşim de babasının adını koydu aren Hüseyin oldu ben babasının adını koydu diye karakolluk oldum boşanmıştk ben hamile iken. Şimdi yine hamileyim bakalım ne olacak
Seherselim teachervera inanmıyorum ama haklısınız. Bizim hiçbir hakkımız yokmuş gibi davranmaları çok canımı sıkıyor. Herkesin kayanana görümce herkesin bi laf söyleyemeye hakkı var ama bize fikrimizi soran yok. En çok bu koyuyor sonunda birilerinin kalbini kırcam ama Allah sonumuzu hayretsin. İnşallah kızım olur da kurtulurum. Psikolojik mi. Bilmiyorum ama 2 dir rüyam da kız bebeğim olduğunu görüyorum.
Seherselim Motherbabys yaaa nasip artık 2 dir rüyam da kız bebek görüyorum inşallah kızım olur da kurtulurum dua edin bana sağlıklı sıhhatli akıllı bir kızım olsun inşallah. Hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza
Motherbabys Seherselim Aynen öyle benim hamileliğimin başından beri sağ tarafimda batma gibi oluyodu ara ara bu da erkek demekmiş içimden geçen kızdı ALLAH erkek nasip etti ama işte isim sorunu çıktı 😏😔.ALLAH gönlünüze göre versin amin inşallah 🤲
Seherselim Motherbabys benım de solda ağrı oldu çin takvimi mi ne illetse ona baktım erkek yazıyo doğruluk payı var mı bilmiyorum ama inşallah kızım olur. İsim konusunda Eşimle karşı karşıya gelmek istemiyorum. 2 dir de rüyam da kızım olduğunu görüyorum bi. Rüyamda kızım olacağını söylediler ikinci rüyamda elinden tutup kız bebeği gezidirdiğimizi yürüttüğümüzü gördüm eşimle. Psikolojik mi bilmiyorum ama. Çin takvimi hakkında ne düşünüyorsunuz peki sizin takvime göre uydu mu cinsiyeti
teachervera Seherselim Ben de hep o yüzden kız olsn istedim erkek oldu 😊Hüseyin demiyorum ben hamile iken boşandım ne beni ne bebeği 1 kez sormadılar dedim ne faydanız oldu da babanın adını koyayım polis çağırdım kıyameti kopardım
betul12f Seherselim Ya nasıl sormazlar anlamıyorum ya da onlar sizden fazla nasıl fikirlerini belirtebiliyor .Sizin çocuğunuz hiç tepki göstermiyor musunuz çok şükür bizde hiç böyle bişey olmadı yani onlar bir isim önerisinde bile bulunmadı sonuçta bizim çocuğumuz ya nasıl onlar isim koyabilir anne ve babası dururken.Nişanlıyken böyle birşey yaşamıştım hemde eltim tarafından ne alakaysa onlar doğulu olduğu için o yörelere ait isimler koyucax gibi saçma sapan bi fikirde bulundu bende terslemiştim sonrasında nişanlımla baya tartışmıştım ben istemediğim ismi koymam falan diye bunu. İçin boşanırım gerekirse muhabbetleri yapmıştım.Şuanda öyle bi sorun yaşamadık ben ve eşim karar verdik hatta daha çok benim istediğim isimler oldu.
Seherselim teachervera güçlü duruşunuza hayran kaldım tebrik ederim gerçekten. İstemiyorsanız diretmelerinin hiçbir mantığı yok. Karnında taşıyan biziz acısını ağrısını çeken biz isim konusunda bari fikrimiz sorulsun.
Seherselim teachervera bende kız olsun çok istiyorum sırf bu yüzden. Dua edin ne olur karşı karşıya gelip kıyameti koparmak istemiyorum. Asıl kıyamet cinsiyeti belli olunca kopacak onun da farkındayım