Haticecebrail21 tanıdğım ve güvendiğim bi kaç doktora sordum ve netten araştırdım mutlaka yapılması gereken bi test diyenlerin yanısıra yaptırmayın diyenler de hiç azımsanır gibi değil. kendi doktorum da yaptırmamı önerdi ama reddettim. 4-5 dilim baklava yemiş gibi olursun dedi.bebeğe de etkisi o kadar olur dedi. ama ben yaptıranları okudum sordum ayrıca yaptıranların çoğu bi daha asla yaptırmam demiş. google dan araştırın forumlarda bi çok yorum var.içirilen şeker saf glikoz ve direkt olarak bebeğe geçiyor saf glikozun bizlere bile zararları inanılmaz fazla. yediğimiz şekerli gıdalardan direkt bi şekilde şekeri almıyor ve saf glikoz içerek biz direkt glikozla bebeği karşı karşıya getiriyoruz ve bebeği aşırı strese sokan bir işlem oluyor. fiziksel yan etkileri de varmış.erken doğumu tetikleyebileceğini okudum bi kaç yerde .şeker hastalığının olup olmadığını evde cihazla ölçüyorum aç ve tok olduğumda,ayrıca hastanede de baktırdım. böyle bişey için bebeğimi riske atmak ve onu huzursuz etmek istemiyorum. araştırabilirsiniz siz de dediğim gibi gereklilik olarak gören de var karşı çıkan da. ben gerekli olduğunu düşünmüyorum