Kızlarr 39. haftada çok şükür doğum yaptım. İlk gebeliğimde o haftaya kadar hiç açılmam olmadı ne yaptıysam 39. Haftada doktorum sana biraz açıklık vericem sancın başlicak dedi tamam dedim alttan muayene etti eliyle açıklık verdi gerçekten zor bir muayene oldu doğumu tetikliyormuş soranlar için her doktor yapmıyormuş benim doktorumun taktiğiymiş. Öğlende muayene oldum gece 02.00 ye kadar hafif bele vuran ağrı çektim 2 den sonra hem belime hem karnıma vuran 5 dk bir sancılarım başladı hastaneye gittim ebe muayene etti açıklı k 2 cm sancın da ilk doğum için yeterli değil şuan doğurmazsın dedi eve geldim gece uyuyamadım sancılar yüzünden ertesi gün öğleden sonra doktora gittim yine sancılarım 5 dk bir 100 e vuran sancılardı. Doktor yatış verdi. Saat 16.00 dan 21.00 a kadar 1 dk bir 100 sancı çektim ama acı eşiğim yüksek olduğu için çok fazla bağırmıyordum sancı çekerken sadece korktuğum için çok ağladım tek başıma sancı çektim devlet hastanesi olduğu için yanıma kimseyi almadılar akşam 9dan sonra ebe geldi yavaş yavaş hem suyumu sızdırmaya başladı hemde eliyle bebeğin kafasını yerleştiricem dedi zaten kafası çok baskı yapıyordu suyum tamamen aktıktan sonra çok sancı hissetmeye başladım ben ıkınma hissim yoktu ama o acıyı çekmemek için ben ıkınıcam doğurtun beni diye yalvardım 😂 açıklığım 6 cm falan olduğu için biraz beklemen gerek dedi ama ben 5 dk dayanabildim dedim bebeğin kafası geliyor ayaktayken yat hadi ıkın dediler 3 tane ebe vardı yanımda ıkınma olayını doğumdan önce araştırdığım için nasıl yapmam gerektiğini güzel ıkıntım sonra ebe bebek gelicek hadi karnına baskı yapayım çıksın dedi kabul ettim ben ıkınırken karnıma çok bastırdı ilk başta nefesim kesildi bayılıcam ben dedim kendimi bıraktım hemen su içirdiler yüzüme su sürdüler hadi devam et az önce bırakmasan kendini şimdi doğmuştu bebeğin biraz dayan dedi bende tamam dedim sonra hiç ara vermeden 3 kere derin nefes alıp ıkındım ebe de karnıma baskı yaptı ondan sonra bebeğim doğdu çok şükür 20 dk gibi bir süreçte doğurmuşum sonradan baktım bana çok yalvardığım halde beni kesin diye kesmediler sadece yırtılmam oldu içten dikişim var şuan 3 gün oldu onu hissetmiyorum acısını dıştan da 3 tane dikişim var o biraz zorluyor otururken onun dışında gün geçtikte çabuk iyileşiyorsunuz kızlar Allah yardım ediyor normalde sancı kısmı zor doğum kolay diyorlar ama benim sancım kolay doğumum zor oldu çünkü oğlum eli yüzünde doğdu o yüzden çok zorlanmışım 🫣
Size verebileceğim tavsiyeler❤️
Normal de olsa sezeryan da olsa sakın korkmayın kızlar bebeğini kucağına almak o kadar acıdan sonra çok güzel bir duygu Allahım isteyen herkese versin 🥰
Sancılar başladıktan sonra sakın korkup bağırıp kendinizi yormayın çünkü doğum yaparken güce ihtiyacın okuyor sadece sancı girdiğinde dua okuyup karnınızı okşayın ben faydasını gördüm daha kolay atlattım bana göre sancı çekerken asla yatmadık hem ayakta gezdim öyle daha çekilir oluyor mümkünse gezin benim kaç saat ayaklarım uyuşmuştu yürümekten artık ama sancıyı daha az hissediyordum ayaktayken
Neyse şimdi 39 haftalık 3.200 gram 3 gün önce doğan oğlum yanımda yatıyor benimde onu gördükçe kokladıkça acılarım geçiyor artık anne olmak çok güzel umarım isteyen herkes anne olur kendinize iyi bakın kızlar ben aranızdan ayrılıyorum şuanlık okuyan herkes hakkını helal etsin baya uzun oldu ❤️