Minikanne17 canım bizlere doktorumuz demişti sol ventrikül de sınırdaydı hatta sol böbrekte genişleme de var demişti hatta 2 hafta geriden geliyor ama bu gerilik önemli değil demişti perinotolojşyr yolladı doktorumuz detaylı bakıldı doktorumuz çok iyiydi bize beyin gelişimi 24 26 haftaya kadar anca oluyor gelişimi şimdi size açık açık bunlsrı söylemek zorundayım dedi .İlk önce şuan sınırda dedi yani bu ilerleyede bilir düşedebilir dedi . Tarama testi yapıp yapmadığımızı sordu yapmadık dedik . Amniysentez ister misin dedi bizde hayır dedik . Doktorda istemediğimize dair bize kağıt imzalattı .Sizinle açık konuşucam öncelikle internette yazılanlara asla bakmayın sizin korkunuz üzüntünüz bebeğinize yansıyor dedi . İsteseniz gebeliği sonlardırabşlriiz ama eğer ben bu çocuk down sendromlu da olsa bakarım derseniz ne amniyosenteze nede başka birseye gerek yok dedi . Bizde eşimle inançlı insanlarız Allahım bize verdiyse vardır bir bildiği dedik . 1 ay sonra tekrar kontrole gelin dedi ve çıktık . Korkuyorduk ve ilk duyduğumuzda çok üzüldük sürekli ben internetten baktım kimin başına gelmiş vs diye .1 ayımı zehir ettim üzülerek . Down sendromlu olsa nasıl bir anne olacağım yapabilir miyim beni neler bekliyor hep kafamda soru işaretleri . İçimden bir ara şunu bile düşündüm acaba aldırsam mı o çocuğa bu eziyeti çektirmesem mi diye . Sonra rüya gördüm bebeğimin ultrasonda bile yüzünü göremezken rüyamda ellerimi sımsıkı tutmuş bana gülerken gördüm . Ve kendime geldim hocamızın yanına tekrar gittiğimde ise bana herşey gayet normal ilerlememiş hatta düşmüş dedi . Ve ben o an Allah’a binlerce kez şükür ettim . Normal doğumla 40+2 de sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdim şuan 3 aylıgız ve bebeğim etrafa gülücükler saçan bir bebek 👶🏻. Ona baktıkça Allah’ıma binlerce kez şükürler ediyorum. Demem o ki takdir Allah’ın asla üzme kendini bu bir süreç ve Allah’a dua et bol bol ne gelirse Allah’tan … 🙏🏻🥰