elifcicek_07 gecen agustos ayında 19+6 da kaybettim bebeğimi, doktorumda yakın bir ablamdı, bana aynen sunu söyledi, genetik teste hiç göndermeye gerek yok haftanız ne kadarlıktı bilmiyorum ama en azından benimki için genetik araştırma iöin 20. Haftanın çok küçük oldugunu ve testi bosuna yaptırmıs olacagmzı söyledi, bebek dogunca bakacağın özellkle bir anormallik olursa gönderirz demişti içiniz rahat etsin diye ki dogum sonrası hiç bir anormallik yoktu dedi, tabi ben gecen sene kovid dolayıysla kendisine cok gec bi haftada gittim, ve gittiğimde de bebeğin öldüğünü öğrenmiştik, hastanede bana hemen aptt testi yapmıslardı pıhtılasmadan mı diye süphelenmişlerdi, o gayet referans aralıgında cıkmıstı. Suan yeniden gebeyim ve ben yine kanamalı pıhtı düşürdüm aynı bire bir seyleri yasadım aynı haftalarda yine, en yakın hastaneye koştum orada da yine aptt baktılar onda pıhtılasma yoktu yine düşğk tehtidi dediler gectiler, içim rahat etmedi ve sakuraya gittim sakurada bu sefer d dimer ve karaciğerden bi test yaptılar orada bi değerim yüksek cıktı direkt d dimer ile bağlantılı,kısaca pıhtılaşmaya yatkınlık cıktı yani, garanti olsun diye tramboli paneli yaptırdm henüz raporum cıkmadı, ama ben kan sulandırıcıya başladm. Önceki gebeliğime dair tek pişmanlığım tramboli paneli yaptırmamam, daha dogrusu böyle bir testten bi haber olmam, genetik testi yaptırmadgma hiç pişman değilim, ama keske tramboli panelini bilseydim ve yönlendirilseydim gebe kalmadan yaptırırdım.Genelde sağlıksz bebek düşer dediler ama oysa bir cok gebe için pıhtılasma büyük bir kabus. Mutlaka pıhtılaşmana baktır, zaten 2 kürtajla devlet sana ücretsz yapar bu testi. Tıbbi genetik bölümünden yada dahiliyr vasıtasıyla hematolojiden randevu almalısn.Gecmiş olsun tekrardan, allh sağlıkcakla kucağını doldursn insallah.