Bundan tam 3.5 sene önce buralarda kızımın gelmesine sayılı günler kalmışken dolanıp pozitif doğum hikayelerini okuyordum. Korkuyordum çünkü başıma ne geleceğinden habersiz kötüleri es geçiyordum hep kendimi iyiye hazırlamak için. Ama her doğumun gerçekten kişiye has olduğunu doğum yapınca öğrendim. 😊
19 Haziran 2019 tahmini doğum tarihimdi. Son adet tarihi hepsi doğruydu çünkü planlı bir gebelikti adet günlerimi ovülasyonu hepsini takip ediyordum. Herşey hazır kızımı bekliyorduk. Doğum çantası arabada her an tetikteyiz. 😊 Bir türlü doğum başlamadı 3 günde bir nstye giriyorum hafif sancılar var ama hissetmiyorum bile sanki bebek geriniyor karnımda gibi. Doktorum 41 haftaya yaklaşınca eşinle ilişkiye gir falan diyor tabi ama nasıl yapacağımı söylemiyor karnım burnumda yatamıyorum kalkamıyorum nefes alamıyorum. Tekirdağ’da oturuyorum birde malum Haziran sıcaktan durulmuyor. Birde o işe mi kalkışayım ayıptır ya. 🤭 Doktor baktı olmuyor 40+5 oldu dedi ki çatı muayenesi yapmamıştım sana hadi uzan da yapalım belli ki doğuramıyorsun. Yine olmazsa çarşamba günü gel suni sancı deneyelim şimdilik suyu iyi. Günlerdende pazar😊 korkuyorum ya kakasını yaparsa ya bir şey olursa diye. Neyse çatı muayenesini yaptı ama ben yürüyemiyorum. Sanki böyle genital bölgeme yumruk yemiş gibiyim eve zar zor gittim yürüdüm birde açılsın diye. 😊
Eve geldim. Yeğenim yanımdaydı ablam gelecekti ama onunda ayağına çivi battı hemen gelemedi. Kayınvalidemle birlikte yaşıyorduk o kaynımın tayini çıkmıştı oraya gitti arabayı da aldılar götürdüler. Biz kaldık öyle ortada. 😀(gebe okuluna giderken ebe eğer kendinizi çocuğunuzu doğurmak istemediğiniz bir ortamda olduğunuzu hissediyorsanız doğurtmazsınız demişti.😀)Onları yolcu ettik ertesi gün oldu muayeneler falan işte.
25.06.2019 saat gece 1 suları rüyamda sancımın olduğunu görüyorum. Uykudan uyandım eşim yok işte gece vardiyası yeğenim uyuyor yoldan gelmiş ben salonda uyumuşum. Kalktım kendi kendime konuşuyorum acaba rüyamıydı gerçekmiydi 10 dk sonra gelirse gerçek diye telkin ediyorum kendimi. 😊 10 dk sonra sancı gelince dedim Yaşasın doğuruyorum. 😀 Hiç kimseye haber vermedim kafam rahat olsun diye sürekli arayacaklar falan kalktım duşumu aldım son hazırlıklarımı yaptım. Dakikaları saymaya başladım aralıklı uyuyorum 9 dakikaya düşüyor 10 a çıkıyor 8 oluyor düzensiz. Sabah eşim 8 de işten geldi dedim böyle oldu. Bütün aileye saldı haberi tabi. Komşular doluştu eve kaynanam sağolsun. 😀 uykusuzum geberiyorum birde doğum hikayeleri dinliyorum siz anlayın gerisini. Yemeğimi yaptım arada sancılar geliyor 7 dk 6 dk arası değişiyor. Eşime sen uyu zaten uykusuzsun gece de gideriz uyuyamazsın dedim. O uyudu yeğenimle ben kaldık baş başa az da ben uyudum. Akşam 9 oldu sancı aralığı aynı ama şiddeti değişti biraz acıtıyor.😀 Ben duş alıyorum sürekli sıcak sıcak inanılmaz iyi geliyor su. Sancı gelince koltuğun kolçağından destek alıp çömeliyorum belimi ovalatıyorum o da çok rahatlatıyor. Saat gece 1 oldu artık 26 Haziran 😊 sancılar 3 dk da bir geliyor ne su geldi ne nişan. Şiddeti arttı artık eşime dedim hadi gidelim artık dayanamıyorum. Tabi ben içimden kesin 6 7 cm olmuştur 3 dk ya düştü kesin gidip hemen doğurucam dedim. 😀 ama kızım sen çok daha beklersin anne daha var diyormuş 😀
Hastaneye gittik icapcı doktor geldi açıklığa baktı ve ben şok. O kadar sancıya daha 1 cm. Tamı tamına 24 saatte 1 cm açılmış. Doktor bu bebek çok küçük bu senin sancılarını kaldıramaz 41 haftalık değilsin sen yanlış hatırlıyorsun adet tarihini falan dedi. Bende aynı hastanede egemen bey’e gidiyorum o takip ediyor bebek evet küçük ama 2.800 sen anca bu kadarını doğurabilirsin dedi diyorum kadın anlamıyor bebek 2300 2400 anca fazlası olmaz senin sancılarını kaldıramaz suni sancıyı deneyelim nstye bağlayalım kalp atışı düşerse acil sezaryen diyor. Orda bi modum düştü tabi. Neyse damar yolu falan açılıyor ebeler dünya iyisi çok naif allah razı olsun onlardan. Bademi nstye bağlayınca sancılarımın aslında çok güzel olduğunu kendi kendime doğurabileceğimi hiç suni sancıya gerek olmadığını ama doktor söylediği için mecburen tedaviyi uygulaması gerektiğini söyledi. İlk serum takıldı tabi ben a bu muymuş suni sancı diyorum. Normal benimki gibi biraz fazla falan. 😀 sancılar şiddetlendi ilk serum bitti geçtik ikincisine ben yatakta bağlıyım çok kötü bir his. 2. Serum takıldı. Sancılar arası hiç es yok sürekli o yoğun sancıya maruz kalıyorum nefes alamıyorum. Benim kafam attı tabi dedim yeter bana eşimi çağırın ben gideceğim sezaryen olmaya 😀 ebe beni ikna etmeye çalışıyor işte normal doğum faydaları falan benim algılar kapalı 😀 açıklığı baktı 5 cm. Yalvarıyorum hiç olmazsa kaldırın beni sancı kalsın ayakta durayım çünkü yatakta karşılayamıyorum. Doktorun emri var nst çıkmayacak diyor ayakta duramazsın diyor. Eşim geldi ben dinlemedim kimseyi kalktım ayağa tabi ona dert yanıyorum böyle böyle diye ama bi rahatladım ayakta daha az sancı yatarken kıvrandırıyor. Ayakta maksimum kaldığım süre 3 4 dakika kalmadan ölçtüğü açıklık ayağa kalktıktan sonra 5 cm den 8 cm e çıkmış. 🤬 Suni sancıyı çıkarttırdım dedim ya sancı çıkacak ya ben ayağa kalkacağım böyle doğurmayacağım. Saat 5 civarı. Sancıyı çıkarttılar. Kendi sancımın canını yiyeyim ya o neydi.😬
Saat 8 8.30 arası oldu artık mesai teslimi yapılıyor ebeler değişiyor ben bas bas bağırıyorum ben doğuruyorum galiba lütfen biri gelsin yardım etsin nolur yalvarıyorum. 😀 yeni tatliş ebemiz geldi açıklığa baktı tam açıksın kafası gözüküyor eğer ıkınabilirsen bu yatakta doğurtucam seni yapamazsan çatala koşacağız dedi. Denedim yatakta ıkınmayı olmadı koşarak çatala gittim ama beni görmeniz lazım penguen gibi bacaklarım açık açık koşuyorum. 😀 çatala çıktık sevgili doktorum geldi bu benim doğuramayan hastam dedi 😀 kontrol etti bitmiş zaten dedi 😀 bana birşeyler verdiler seruma ben bir dillendim neler neler soruyorum ebeye. Beni keseceksin dimi çok ağrıyacak mı canım çok mu yanacak falan bi cesaretlendim 😀 ebe de evet keseceğim ama tam ıkınırken olacak sen hissetmeyeceksin dedi 😀 azıcık kandırmış olabilir çünkü HİSSETTİM 😀 2. Ikınmada kesiyi yapıp kafası çıktı bebeğin 3. De kızım tamamen doğdu. 😊 ilk sorduğum şey down sendromlu mu ve kız mı diye oldu karnımın üstüne koyup gösterdiler hiç birşeyi yok ve kız diye 😊dıştan 6 tane dikişim vardı onları biraz hissettim içten kaç dikiş olduğunu bilmiyorum çünkü tamamen uyuştuğu için hissetmedim. Bebek doğar doğmaz bütün sancılar ağrılar gitti. Ebe plasentayı da bekleyelim çıksın diye uyardı. Bu konuda çok korkuyordum bana onu da bir çocuk doğurmak gibi olduğunu söylemişlerdi. Ama hiç hissetmedim bile böyle birşey Aktı gitti. Plasentayı çok merak ediyordum onu da bana gösterdi avuç içi büyüklüğünde ciğer gibi zarlı ve damarlı birşeydi aynı kalp gibi duruşu vardı ❤️ Böyle 😊 rutin kontroller falan yapıldı odamıza geçtik ben ilgilendim herşeyiyle bebeğin. O kadar uykusuzluğa rağmen o gece heyecandan uyuyamadım o izlemekten 😊
Şimdi hamileyim tekrar 14 haftalık yine buradayım. 😊 naçizane tavsiyelerim var doğuracak arkadaşlara.
Yanınıza muhakkak spreyli olan Batikon alın çünkü uygulaması rahat pijama takımınız olsun 3 tane çünkü kanama olup kaçabiliyor. Bir paket hasta bezi çok fazla çünkü o kadar değişme imkanın olmuyor çünkü o denli şiddetli kanama yok 3 tane kullandım ben. Ped almıştım ama kullanamadım çünkü dikişlere değiyor acıtıyor. Pamuğa gazlı bez sarıp koyuyordum daha rahat oluyordu hem hava alıyordu hemde ped gibi sert değildi. Ben batikonu fazla kullandım her çiş sonrası bile batikonla temizliyordum. Dikişlerimden biri 3 gün sonra düştü yanıi tutmadı siz mümkün olduğunca kuru tutmaya çalışın acır ama tutar en azından. Bebeğe çok birşey almamıştım 3 takımı vardı ve yetti. İlk çıkışında sıradan olan birtane vermiştim süslü olanı bebeği temizledikten sonra ben giydirdim zaten diğerini de hastaneden çıkarken giydirdim. Yaz olduğu ve havalar aşırı sıcak olduğundan hiç bir takımını giydirmedim hep zıbın ve çorapla durdu emin olun üşümüyor kalın giydirince sıcaktan uyanmıyordu bebek. Hemen mama vermeyin zaten sütünüz damla damla çoğalıyor ve o ona yetiyor 1 saat arayla 15 dakika boyunca emziriyorsun göğsü değiştirerek. Göğüs ucum yara olmadı merhemde fito krem kullandım yinede çatlamasın diye emzirmeden önce temizlemek şartıyla. Emzirmeye başlamadan göğsünüzü azıcık ezin çıkan sütle göğsünüzü ıslatın öyle bebeğe verin kuru verince acıtıyor. Aklıma gelenler bunlar.
Etkilenmeyin yazdıklarımdan her doğum kendine hastır doğurunca göreceksiniz. Gününüz geçiyorsa ya istemediğiniz bir ortamdasınız ya streslisiniz yanınızda hoşlanmadıklar var ya da bebek tam gelişimini tamamlamadı gününü bekliyor. Stres yapmayın bol hareket edin ve korkmayın. Herşeyin başı zaten ferah tutmak içini.
Kendimde dahil olmak üzere hepimize güzel ve kolay birde sağlıklı doğumlar. 😘