bsnrd Kızlar kızım dört aylık daha önce de atopik cilt diye post açmıştım.boyun altı,kol altı,dizinin altı kip kırmızı kaşınıyor.nemlendirici kullanıyorum ve alerji testimiz var haftaya.szde de oldu mu kirmizilk
Bellacaio bsnrd benim oğlum 22 aylık ve bende 3-4 aylık olduğundan beri atopik şampuan ve krem kullanıyorum. Bioderma atoderm iyi geldi. Ve yeni çıkan bepanthol atopik ciltler için olan onu da aldım onda iyi geldi. Şimdi yazın hafifliyor da kışın çok kötü oluyor. Her gün yıkıyorduk oğlumuzı ama kışın 3-4 günde 1 e düşürdük. Geçmiş olsun
Dilekmm91 Atopik dermatit çocuklarda özellikle eklem yerlerinde çok olur kızarır pul pul dökülür 1 yasa kadar devam eder yapacağınız şey sürekli nemlendirmek
Soruyorumm bsnrd haftaya kadar deneyin süt ürünlerni yemeğin vegan beslenin farkı iki güne anlarsınız
bsnrd Soruyorumm her şey de süt var nasl olck bilmiyorum ya .ama kaka da HC br skntmz yok😓hem meme hem mama gidiyoruz ir aydr
Soruyorumm bsnrd valla eğer süt alerjisi çıkarsa hayatınızdan süt ve ürünleri çıkacak mama sütsüz özel mama olacak zor bi süreç insallah değildir
Bellacaio bsnrd bir de La Roche Posay Lipikar Baume anında kaşıntıyı gideriyor. Oğlum uyanıp ağlardı bununla kesildi
Ecemsmsk Mustela stelotopia yada bioderm atoderm iyi geliyor ekonomik düşünülüyorsa sıvı vazelin iyi bir alternatif. Sıcaklarda hergün yada gün aşırı banyo daha üstü ıslakken pehlivan gibi kremleyin. Alerjisinin ne olduğu belli olmadan hiç bir şeyi kesmeyin. Alerji testini de yanıltırsınız. Artık alerjilerde anne sütünü kesmiyoruz. Mama kullanıyorsa onu değiştiriyoruz. Kullanmıyorsa anne olarak süt alerjisiyse süt proteini yumurta alerjisiyse yumurta proteini olan hiç bir şey yiyemiyoruz maalesef. Katkı maddelerinin de listesini verir doktorunuz öyle bir durum varsa. Sadece şuan paketli gıdayı kesmenizi öneririm. Alerji testinde çıkmayan alerjilerin büyük bir bölümü paketli gıdadaki katkı maddelerine karşı onu kesiyorsunuz o yüzden. Bir de parfümsüz doğal granül sabun kullanın. O da testte çıkmayıp alerji yapanlardan. Kışın yünlü örme şeyler yasak atopik bebeklere değdiği yeri kızartıyor maalesef. Alerji çıksa bile belirli bir süre sonra kademeli olarak alerji doktorunuz poliklinik şartlarında yasağı kademeli olarak açacaktır. Bu aşamada tek hareket etmemek alerji takibinde olmak çok önemli. Geçmiş olsun. (Not: Çocuk doktoruyum)
bsnrd Ecemsmsk yaaa çok tesekkr edrm.o kdr güzel yazmissiniz ki.malesef paketli gıda çok tüketiyorum ve dikkate alacağım soylediklrnizi.mustela kullanıyoruz daha yeni aldm ins fayda edr 🤗
bsnrd Ecemsmsk peki paketli gıda alerji testinin doğru ckmasini engeller mi.cnku pazartesi olacgz ins