Evet güzel anneler 06.06.22 tarihinde sabah 8 de hastaneye gittik.. Yatışımız yapıldı. İşlemler halloldu.. odaya geçtik ilk ben geldiğim için doktorum ameliyata ilk beni aldı. Ameliyat elbisemi giyindim. Damar yolu açıldı önce 2 tane serum yedim çünkü gece 12 den sonra hiç bişey yememiştim. . Ben serum yerken kısa bir nst çekildi bebek ve sancı kontrol edildi. Herşey yolundaydı çok şükür.. Daha sonra hemşireler geldi sedyeyle ve ameliyathaneye doğru yola çıktık. Ameliyathaneye indik anestezi doktorunun gelmesi 20 dakika falan sürdü. O bekleyiş biraz endişe verdi bana ama ameliyatta görevli hemşire ve yardımcılar sohbet ederek beni rahatlattı. Anestezi uzmanı geldi. Şimdi küçük bir iğne yapıcam ve biticek dedi. İğneden korkmam canım tatlı değildir. Pozisyonu aldım öne doğru hafif eğildim ve omuzlarımı serbest bıraktım. 10 saniye Bike sürmedi ve iğneyi yaptığı an bacaklarıma doğru sıcak bir su aktı sanki.. Daha sonra masaya yattım kollarım bağlandı. Tansiyon aleti bağlandı bir yandan serum diğer kolumda takılı. Uyuşmam beklendi uyuştuktan sonra sonda takıldı. Hissetmedim acı yok ama dokunmalar hissediliyor. Derken doktor geldi selamlaştık başlıyoruz hazır mısın dedi hazır olduğumu söyledim. Ben konuşana kadar o başlamıştı Bile derken 10 dakika sonra bana oğlumu gösterdi. Oğlumu gördükten sonra çok rahatladım karnımda ve midemde bir baskı ve ağrı hissediyordum sanırım karnıma ağır birşey koydu. O biraz mide ağrısı yaptı. Dikme biraz uzun sürüyor 25 dakika kadar falan. Sonra zaten ameliyat bitti odaya geçtim. Bebeğim benden sonra geldi. Hemen emzirdim. Beni zorlayan tek şey açlıktı. Çok açtım sorunlar yetmedi. Gazımın çıkmasını bekledik 4 defa yatarken çıktı fakat ayağa kalkınca çıkması önemliymiş 6 da ayağa kalktım. Biraz yürüdüm çıktı. Daha sonra sadece sıvı şeyler tükettim. 9.35 den akşam 6 ya kadar hiç kıpırdamadan yattım bu arada. Ağrı kesici yapıldı 4 saatte bir. En son kalkmama yakın bir iğne yaptı hemşire. Çok kuvvetli bir iğne tek doz yapılan bir ağrı kesici dedi. Ondan sonra biraz başım döndü ama bu normalmiş baş dönmesi mide bulantısı göz kararması yapar dedi. Neyse geceyi saat takip ederek hastanede geçirdik. 6 dan sonra sonda çıktı o böyle biraz iç gıcıklayıcı bir his ve hemşire biraz sert davrandı o an biraz acıdı. Bide ayağa kalkmadan bir kaç kez kanamaya baktılar. Bakarken karnıma bastırdı hemşireler o baya ağrıdı yalnız. Ama geçti sonra. Ertesi gün doktor kontrolleri bebeğin işlemleri işitme testi falan bitince taburcu olduk ve evimize geldik. Oğlum 47 cm 2.710 gr doğdu biraz minik ama gayet sağlıklı 2. Sezaryen olduğu için 38+4 de doğdu. Bütün annelere çok rahat bir doğum ve sonrası diliyorum. Sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım hayırlı geceler ❤️🙏🥰