Gulsumakdgn Benim gibi folik asit henüz kullanmayan ve kullanmak istemeyen var mı ? İlaç kullanmak istemiyorum besinlerden almak istiyorum
OksijenliSu Gulsumakdgn Folik asit ilaç değil takviyedir. 😊😊 İlerde kullanmadığın için pişmanlık duyabilirsin. Bebeğin için içmelisin.
sherlock Gulsumakdgn kim söylüyor size bunu yapmamanızı ya da nerde okudunuz? Çok yanlış bir düşünce. Vitamin takviyeleri çok önemliiii
Nnanaa Gulsumakdgn bence kullanın kullanmazsanız illa bi sorun olur diyemem ama ileride bir şey çıkarsa bu sefer üzülürsünüz. İlaç değil zaten takviye folik asit. Tüm doktorların tavsiye ettiği bir şey.
CananDuru Gulsumakdgn neden kullanmak istemiyorsunuz malesef besinler karsılamıyor yetersiz kalıyor ilacın %5 i anca oda belki beyin geşiiimi için ilk 3 ay cok önemli folik asit ama siz bilirsiniz
JJ19 Folik asit icmen lazim cunki vucutta depolanmaz. Bebegin gelisimi icin cok gerekli spina bfida gibi hastaliklarin olmasini 99% onluyor. En azindan onu icmek zorundasin sagligi icin🤗
duru_pars Ben gebelikten 3 ay önce kullanmaya başladım gebelikten 3 ay sonraya kdr devam ettim bebeğim için önemli olduğunu söyledi doktorum bence bu kararı siz vermeyin sonra vicdan azabı çekmeyin . Folik asidin hiçbir zararı yok ve ilaç değil takviyedir.
NM_mom Tamam besinlerden de alabilirsiniz ama vücudunuza yeterli girmesi için günde 6-7 elma falan tüketmeniz lazım, folik asit içtiğinizde kalması gereken vücudunuzda, fazlası idrarınızla çıkıyor zaten zararlı bişey değil
-sef- Gulsumakdgn nasıl böyle bişey düşünüyosunuz ya okumuyomusunuz doktorları da mı dinlemiyosunuz cahil cahil iş yapmayın lütfen rica ediyorum benim görümcem bu hapı kullanmadığı için bebeği gelişim geriliği yaşadı beyinsel olarak ve 7 aylıkken ölü doğum yaptı siz tedbirinizi alsanıza istemiyorum demekle olmaz ya bir sürü anne adayı tanıyorum ağzına ne alırsa alsın kustuğunu yine de bebeğime besin olsun diye yediğini biliyorum ya
Umud-- Gulsumakdgn ben hamile kalmadan önce içmeye başladım hiç ihmal de etmedim elleri gelişmemis kemik hastalığı varmış almak istiyor doktorlar ve ilk sordukları şey folik asit kullandın mi ki paket paket içtim ihmal etmedim ama başıma gelene bak
Eczacianni Gulsumakdgn canım bu maalesef keyfi karae verebileceğimiz bir durum değil. Fakültede çok üzerinde dururlardı gebelikte folik asit kullanımının. Bebeğin betin omurilik sinir sistemi gelişiminin en önemli parçaso ve gereken dozu besinlerle alman imkansız. Almadığında en korkulan şey spina bifida olabiliyor. Benim malesef öyle bi arkadaım var 27 yaşında ve tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda. Durum çok sıkıntılı olabilir yani senden rica ediyorum her takviyeyi bi dereceye kadar ihmal edebilirsin ama folik asit olmaz…
star3star Gulsumakdgn 6 senedir çocuk sahibi olmak için uğrasıyoruz ve ben 6 yıl boyunca hergün kullandım.tüp bebekle hamile kaldım şuan 25. hafamdayım ve doktorum hayla kesmedi pregnacare orginal kullanıyorum günde bir tablet.içeriği folik asit ekstrada bisürü vitamin var
Ssmss Şu an 16.haftadayım ve hala kullanmaya devam ediyorum ki doğuma kadar da kullanacağım. Yine emzirme döneminde de kullanılması öneriliyor.
Fatmaztrk Gulsumakdgn folik asit besinlerden yeterince almanız çok zor ozellikle kış sebzelerinde bulunur malum yaza giriyoruz ve vücuda depolanmadigi için yinede takviye olarak kullanılması lazım beyin gelişimine de çok etkisi var şimdiki neslin eski nesle göre çok farkı var
Fatma0090 Gulsumakdgn gebeliğin üç ayına kadar folikasit almak zorundasın bebegin saşlogı için ve üç ay sonra da verilecek olan vitamını de almk zorundasın yoksa gelişimi yavas olabilir doktor veriyorsa bebegin gelişimi için veriyor kullanmalısın besinle aldıgın yetmez ve hersey hormonlu suan