Sebos41 Merhaba arkadaşlar Ultrason kontrolümde herşey çok iyiyken ikili tarama testimde orta riskli olarak görünüyorum.benim gibi böyle bir sorun yaşayan gebeler varmı?Birazda panikledim.cevap verirseniz çok mutlu olurum.
Annesininportakali53 Sebos41 bu durumu yaşamadım ama bu testin doğruluğu %80 gibi birsey önemli olan ultrason diye biliyorum ultrasonda sorun cikmadiysa içinizi ferah tutun test sonuclarinizin orta risk çıkması yaşınıza bağlı da olabilir ama yine de içim rahat etsin derseniz daha kesin bir test var fetal dna onu yaptırabilirsiniz
M-eng95 Sebos41 canım en önemli bulgu bildiğim kadarıyla ense kalınlığı ve burun kemiği var mı yok mu o. Bunun dışında eğer durumun varsa Fetal DNA yaptırabilirsin çok daha güvenilir bir de yaş varsa orta risk çıkma durumu olmuş olabilir
Mysaa Sebos41 2 li testin artık bi önemi kalmadı canım 100 gebeden 90 Risk grubu diyor bu forumda gördüğüm kadarıyla ya imkanınız varsa fetal dna yaptırın en garanti sonuç ya da amniyosentez kafanız rahat eder enazından
Sebos41 [silindi] tarama testimin sonucu bugün çıktı yarın fetal dna testi için randevumuzu aldık sadece çok huzursuz oldum ultrasonda ense kalınlığı burun çıkıntısı hepsi çok normaldi.yaşım 35 tabiki Rabbim ne verirse başımızın üstüne ama yinede üzüldüm çok.Dua bekliyoruz bol bol.. :(
123xyz Bende aynı durumu yaşadım ultrasonda hersey olması gerektiği gibiydi dr umda olumsuz bir sonuc geleceğini düşünmüyorum dedi kan testimi verdim sonuc gelince şok oldum kan testimde biyomkimyasal riski yüksekti ama endişe etmeyin doktorunuzla konuşun imkanınız varsa fetal dna testi yaptırın o %99.98 dogru sonuc veriyor
Umud-- Sebos41 benim ikili uclu temiz çıktı detayli ultrason burun kemiği küçük sinirda dediler bir de başka hastalıklar amniyosentez sıvısı verdim down sendromu vs yok ama başka hastalık var işte aldırın diyorlar ilk bebeğim öldü ben ne yapacağım bilmiyorum durumunuz varsa pahalı test var onu yaptırın yoksa sıvı aldırın benim başka hastalık olduğu için sıvı verdim yoksa maddiyat zerre umrumda değil
2beybigeliyor Sebos41 içinizi ferah tutun aynı yollarfan geçmişiz. O am gözünüz bişe görmüyor maddi olarak sizi zorlamayacaksa yaptırın gen testini. Ben şimdi 2. Hamileyim kesin yine risk çıkar ve bu sefer maddi durumum uygun değil gen trstine 🥺
[silindi] Sebos41 tabi ki dua ederim allah hepimize sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin ❤️ fetal dna sonucu çıkmadan içinizi çürütmeyin taramaların güvenilirliği gerçekten yok
2beybigeliyor Sebos41 yaşınız nedir yaş riskinden dolayı mı çıktı acaba Ben 32 yaşında ilk gebeliğimdi risk çıkmıştı gen testi yaptırdım şimdiki aklım olsa yaptırmazdım ama bu şimdiki görüşüm o an panik oluyorsun vs. Detaylı ultrassn aslında önemli
Tugce889 Sebos41 benim de orta riskti detaylıda bir sorun çıkmadı o yüzden fetal DNA yaptırmadım burun kemiği ve ense kalınlığında da sorun yoktu
Sebos41 Tugce889 ben daha detaylı ultrasona girmedim ama doktor ultrasonda ense kalınlığına ve burun çıkıntısı ve burun kemiğine baktı herşey normal dedi.ikili tarama testi de orta riskli çıkınca panikledim.Bugün fetal dna testini yaptırdım sonuçlar 7-10 gün içerisinde çıkacakmış ümitle bekliyoruz artık.
Tugce889 Benim 565de 1 çıkmıştı sizin sonucunuz kaç çıktı? İnşallah bebeğiniz sağlıklıdır ki önemli olan parametrelere göre, ense kalınlığı burun kemiği vs , sağlıklı 🙂