Sevgili anneler size veda vakti 🤍
Bugün kızımla eve döndük size hikayemi yazayım dedim baştan sonaa.
Benim sevgili doktoruma ilk randevuya gittiğim gün bana sen normal yapamazsın dedi çok kibarmışım 😦bende hep bu yönde ilerledim aklımdan normal doğum asla geçmedi hep burada sezeryan hikayelerini okudum kendime yol çizmeye çalıştım. Benim 06.06 da sezeryan günüm vardı sabah 11 de bende kendimi ona göre hazırladım hediyeliklerimi sipariş verdim ☺️ Benim pazartesiden tam bir hafta önce bel sancım başladı adet sancısı gibi belim ağrıyo diyorum herkes normal diyor sormadığım kimse kalmadı ayın 2sinde benim ağrılarım başladı adet sancısının aynısı ama fazlası değildi benim çok ağrılı geçiyor ve ağrı eşiğim çok düşük. Neyse hastaneye gidiyorum nst ye bağlıyorlar sancı çıkmıyor ebe bana abartma bunlar doğum başlangıcı bu sadece dedi neyse beni bir güzel kontrol etti ama bir yandan sancı bir yandan alttan muayene çok zorlandım bana vajinusmusun mu var dedi yok dedim. Neyse bana sadece rahim ağzın yumuşamış dedi nee dedim bu kadar ağrıya nasıl açılma olmaz çünkü son günlerde epiduralli yapabilirim diye aklımda soru işareti kalmıştı. Ebe de bana sen bunu normal doğum sancısıylamı kıyaslıyorsun bu ne sanki dedi tamam dedim eve gittim. Ardından tekrar sancım arttı ertesi gün yine gittim hemşire bana yine abartıyosun dedi neyse başka bir kadın geldi alttan muayene etti bu sefer 1 cm açılmış ama buna doğum başlıyor denilmez 1 den 3 e çıkması haftalar sürebilir dedi neyse tamam dedim tekrar eve geldim. Yine adet sancısı ama aynısı herkes normal diyor bende mi sorun var diyorum böyle böyle eve gidip geliyorum en sonunda ağrıdan duramıyorum gittik nst de yine sancı yok açıklık yine 1 cm. Sonra ordaki bi hemşire neden sezeryan dedi bu arada ben sürekli kendi doktorumu arıyorum gel sezeryan yapalım dayanamıyorum diye adamın gelmeyeceği tuttu zaten ptesi ameliyat var diyor iyi dedim bekleyelim neyse bu arada en azından normal doğum yapamayacağımızı anladık aklımda kalmadı diyorum. Vee pazar gündüzden geceye sancıdan 3 kere hastaneye gittim nst de hafif sancı görünüyor tabi ben aşırı hissediyorum hemşire yine aynı tavırla bunda bişey yok dedi tamam dedim gece geldim 3 te son kez açılman 1 cm sancılar gözüküyor dedi bende doktor gelene kadar bekleyelim saat 11 de ameliyat o zamana kadar ya normal ya sezeryan dedim ama bugün bu çocuk çıkacak dedim ağrılar zor gerçekten. Neyse ebe bana e bu kadar dayandık 3 cm de epidural takalım hiç hissetmezsin dedi doğumu falan da hissetmezsin dedi tamam dedim doktor gelene kadar açıklık var mı bakalım yoksa sezeryan. Bana plates topu falan verdiler banyo yapıyorum ama durulmuyor sonra ebe geldi son kez ama bunlar farklıydı beni sorunlu diye başhemşireye sevketmişler muayene olurken kendimi kastığım için. Kadın geldi muayenede 3 cm dedi takalım epidurali ya da sezeryan doktor yolda dedi madem öyle normal olsun dedim cesaret geldi bir anda epidurali taktılar bana göre acılıydı ama hiç hissetmeyende var tabi ki aşırı acılı değil iğne batıyor sırta hepsi bu. Bunu taktıktan sonra aynı anda bir de serum taktı baktım kan geliyor ebeyi çağırdım 5 cm dedi ağrı var bu arada epiduralde %70 hissedilmiyormuş ıkınma hissi olması için %100 hissetmememizi istemiyorlarmış ama ben biraZ şiddetli kısa zamanlı hissettim sancılar vurup geçiyor. Neyse son kez ebe geldi dedim ben ölüyorum nolur yanımdan gitme bir baktı açıklık 8 cm bi ilaç koydu oraya 5 dkya 10 cm ıkın dedi ama ben koltuk yanlarında barfix çekmekten her yerim tutulmuş 😂 sonra eşime bak saçları görünüyor dedi ben orda acıdan duramıyorum bana sakinleştirici verdi gözlerim gitti böyle uyku hali geldi odada kedilerin zıpladığını görünüyorum 🙈 ne verdiniz bana noluyo dedim sonra hadi doğuma dedi ameliyathaneye neyse bu arada epiduralden dolayı sağ bacak hissetmedim yok gibiydi. Sonra ıkınma hissi geldikçe ıkındım ama çok güçlü yani. 11 i 5 geçiyordu ameliyahaneye girdim 15 geçe çocuk doğdu ama o hissi size şöyle anlatayım çocuk doğduğu anda ağrı kesilip bitiyor. Ben dikişim oldu diye düşünmüştüm çünkü çok ıkındım ve ıkınırken ameliyathaneden beni anons ediyorlar sezeryana gelmedi ekip toplandı diye 😅ebeleri arıyorlar adımı söylüyorlar acil ameliyathaneye neden gelmedi diye ebem diyo ki biz doğurttuk tamam ben o arada doğurmaya çalışıyorum çok güldüm 😂 acil ameliyathaneden benim doktorumu doğumhaneye istediler son çıkma anına denk geldi ve eline aldı yetişemedi asansörle çıkana kadar fotoğrafçıda yetişemedi son dakika geldi eşimde normalde girecekti ama o girene kadar bebek doğdu. Size normal doğumu şöyle tarif edeyim bebek ayaklarını kaburgalara dayıyor ve kendini ittiriyor ben öyle hissettim o arada kemikler genişliyor ve hissediyorsunuz ama dediğim gibi herşey çok hızlı oldu sezeryana girecekken normal oldu doktorum bile şaşırdı çünkü ben iğne olamayan kan veremeyen birisiyim. Doğum anında kesi dikiş düşünülmüyor bana hangi bacağını keselim deseler farketmez derdim ya da sakinleştirici etkisiyle bilmiyorum 😅 size şunu söyleyebilirim ameliyattan çıktım bugün odamı falan temizliyorum süt gelmedi daha mama takviyesi yapıyorum sormak istediğinizi sorabilirsiniz hepinize hayırlı doğumlar bebek nasıl gelmek istediğini kendi seçiyor demek ki 😂 ben sancı çekerken doktor niye gelmedi diye küfür ediyordum benden baklava istemişti bok yesin diye bağırıyorum düşünün sonra doğumdan sonra gelmiş beni erkenden sezeryana al dememen için gelmedim diyor 🥲 ama son anda gelen 2 ebe hemşire süreci harika yönetti müthiştiler onlardan Allah razı olsun o kadar işlerini biliyorlardı ki anlatamam. Onlar olmasa asla doğuramazdım ❤️ Doğum bitti ebeyi sarılıp öptüm bu arada 3 gündür heran sezeryan olabilir diye hiç bişey yememiştim çok güçsüzdüm. Ama o çıkma anı gerçekten çok farklıydı pırt diye 🥹 eşim doğumhaneye girdi nasıl ağlıyor anlatamam çok farklı hisler Allah isteyen herkese nasip etsin. Sezeryan normal farketmiyor önemli olan sonucu birinin çncesi zor birinin sonrası seçim sizin. Ama her ay şiddetli adet ağrısı geçiren birisi olarak son gün hariç 3 gün adet sancısıyla farklı değildi. Ben ağrılar geldikçe plates yaptım spor yaptım ve hamilelikte asla yatmadım doğum öncesi cam siliyordum bünye meselesi tavsiye değil. Kızım küçük onun etkisi de var 3 demişlerdi ama 2700 doğdu boyu da 49 cm