Öncelikle herkese merhaba.Her doğum kendine özeldir.Etkilenecekler lütfen okumasın…
İlk oğlumu 9 Haziran 2020 de 4 kg üstü diye Türkiye’de sezeryan olmak zorunda kaldım. 15 aylıkken hamile olduğumu öğrendim ve öğrendiğim andan itibaren ssvd istiyordum.Çevre baskısı olmaz vs dediler ama kuşağım tıkalıydı.Almanya’ya yerleştim buradaki doktorların da teşvik etmesiyle ssvd tam kafama yatmıştı.24 Mayıs günü ufak ufak agrılarım vardı. Doktora göründüm 2 cm açılmamım rahimin çok yumuşacığını söyleyip eve geldim. 25 Mayıs günü tekrardan gün içinde kasılmalarım devam ediyordu.ama şiddetli değildi.Gün boyu ayakta gezindim.duş filan aldım gece 12 gibi eşim hastahaneyi aradı sancılar şiddetlenirse gelin dedi.çoçuğumu uyuttum ve sancılarım birden bastırmaya başladı.Nefes alıp vermekte zorlanıyordum.Hastahaneye gittiğimizde doğum başlamış dediler ve sancı odasına geçtik eşimle.Sancılarım 2-3 dk bir 120-130 vuruyor.pilates topunda hareket ettim.küvete filan yattım sabah saat 7 oldu artık gücüm kalmadı.Eşime dedim doktoru çağır açıklığıma baksınlar ben 6-7 olmuştur diye düşünürken 3 cm olmuştu sadece.Dedim sezeryan istiyorum.Doktorum geldi epidural yapalım biraz dinlen açılman ilerler belki eğer ilerlemezse sezeryana alırız dedi tamam dedim.Epidural takıldı.Böyle bi rahatlık yok 1 saat filan uyudum.Açıklığıma baktılar aynı bebek stres olup yukarı çıkmış dediler.Kesin sezeryan dedim bu sefer.Spinal sezeryan oldum.Ameliyat odasına aldılar eşim filan yanımda.Başladılar ameliyata agrı hissetmiyorum ama çekişmeler filan hepsini hissettim.Bağırıyorum deli gibi ölüyorum aşkım ben dedim.Çoçuguma iyi bak filan eşim aglıyor. Eşim uyutun dedi.Uyuttular beni gözümü bi açtım dikişlerim atılıyordu.Eşim başımda aglıyor ben ağlıyorum. Odaya alındım.Çoçuğumu getirdiler kucağıma, o günden bana kalan en güzel anı kavuşma zamanımızdı.3 gün hastahanede yattım.Çıkacağım günün gecesi titreme ve ateş yükselmesi ile geçti.Kan tahlili yapıldı enfeksiyon kapmışım.1 gün daha doktor kalmamı istedi ama oradaki yaşadıklarım her gelen gidenin karnıma bastırması, sıcak bir lokma bişey yememişim, refakatçi kabul etmemeleri vs derken eşime dedim eve götür beni , en azından sen bakarsın filan daha iyi olurum dedim. Çıktım hastahaneden 3 gün evde kaldım aynı ateş vs hastahaneye kan tahlili vermeye gittiğimde enfeksiyon kan zehirlenmesine kadar ilerlemişti.Tekrar hastahaneye yatırdılar 3 gün de enfeksiyondan yattım.Bu dogumum hayatımda travma olarak geçti.Şuan biri dokunmaya çalıştığında istemsiz itekliyorum.2 yaşındaki çoçuğumu 1 hafta boyunca arkamda bıraktım.çok şükür şuan evimde ve ailemleyim. Her doğum kendine özeldir.Umarım hepinizin güzel doğumları olur.Benim hikayemde bundan ibaret.Uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏