Buseyllzr 38+2 oluyoruz bu gece ben hamileliğimin başından beri hiç alttan muayene yaptırmadım yani hiçbir doktor yapmadı. Haftaya salı randevum var nst de sancım çıkmadığı sürece acikligima bakmazlar mi? Benim isteğimle bakarlar mi ya da bilginiz var mı ?
svdkznc Buseyllzr merhaba, benim doktorum 37. Haftamda nst’de sancım olmamasına rağmen açıklığıma baktı alttan muayene etti, hatta şu an her gittiğimde çatı muayenesi yapiyor, sancı ile alakalı değil bildiğim kadarıyla
La_le Buseyllzr benim doktorum 38 de alttan muane edicem demişti şuan 35 oldum her doktor bir olmuyor
Haticelisa Buseyllzr devlette sancilarin olup doguma gitmedigin surece yapmiyolarmis, hatta bazi drlar nst bile istemiyolar . Ben ozele gidiyorum 38 haftadayim simdi iki gun once cati muaynesini yapti acikligada bakti
Buseyllzr Ervaannesi hayır Ankara şehir hastanesine gidiyorum orda doktorlar yapmıyor onermiyorlar yapılmasını yani kendin istersen acile gidip yaptır ama ben önermiyorum diyorlar
Buseyllzr svdkznc ben en son geçen hafta 37 haftalıkken gittigimde hafif sancılarım çıktı nsttede doktor bu sancilar seni dogurtmaz henüz dedi acikligina bakıp seni irite etmek istemem ultrasondan bakalim şimdilik haftaya duruma göre açıklığına bakarız dedi ama haftaya da aynı doktora denk gelirmiyim o da belli değil yani 🤦
Ervaannesi svdkznc benim hafif sancım varken yapmadılar ama haftam küçük diye sanırım 32 de gitmiştim.
Nuraslanklc Buseyllzr şehir hastanesinde doğum yaptım evet nst de sancı çıkmadan çatı muayenesi yapılmıyor doğru olduğunu düşündüğüm bir uygulama doğumu tetikleyebiliyor diye düşünüyorum misal benim 4 cm açıklıkla sancım çıktığı için yapılmıştı doktor bebeğin başı elime geliyor şurdan tırnağını takıp keseyi yırtasım geldi diye espri yapmıştı 😁
VeraAnnesi Buseyllzr Ben de 38 oluyorum İstanbul şehirde de bakmadılar ben de istemedim ama salı günü ben de gidicem duruma göre isteyebilirim. Bence isteyince bakılır ki sizde sancı da varmış biraz muhtemelen bakılır
svdkznc Buseyllzr bence siz aynı doktora denk gelmeseniz bile hocam böyle böyle diyerek durumu anlatın ve muayene olmak isteyin çünkü o sancı sizi doğurtmaya yetmese bile çatınızın müsaitliğine bakılması gerekiyor doğru doğum kararı verilebilmesi için, talep ederseniz bakarlar diye düşünüyorum
Ececan2505 Buseyllzr benim doktorum da hic onermiyor ve yapmiyor , anneyi rahatsiz etmekten baska bir yarari yok diyor
goldumsu Buseyllzr ben özelde bi klinikte baktırmıştım normalde şehire gidiyorum doğum içinde orayı istiyorum zaten. Hem özelde gittiğim bi doktor var hemde şehirde. Şehirde kendi doktorum bakmadı ama acilde ne zaman gittiysem hep baktılar. Bugün bile 5 kez bakıldı
Buseyllzr Ervaannesi evet haftaniz küçük diye yapmamis olabilirler doğumu da tetikleyebiliyormus çünkü
Buseyllzr VeraAnnesi sancım vardı ama yalancı sancı sanırım sadece 1 kere 100 u görmüştü diğerleri 50 lilerdeydi ve ben hiçbisey hissetmemiştim haftaya gittiğimde bende isteyeceğim merak ediyorum acikligim ne durumda kanala girmiş mi diye
Buseyllzr svdkznc ben ilk zamanlar özele gidiyordum orda ki doktorum dedi ki ben çatı muayenesi yapmıyorum zaten doğum sancılarin başladığında açıklığa bakılır eğer açıklık ilerlemiyorsa doğumda ilerlemiyodur çatı darlığından açılma olmuyordur dedi yani düzenli sancina rağmen açıklık olmazsa demekki çatı darligi vardır çocuk kanala giremiyordur doğum ilerlemiyodur deyip sezeryanla aliyoruz demişti
Ormanmeyveli Devlet hastaneleri yapmıyor galiba çoğu herkes bunu söylüyor acilde baktırabilirsiniz bence en azından çatınız uygun mu değil mi anlaşılır gerçi bakmaları lazım ben de doğumu orda düşünüyorum ama bu tip şeyler korkutucu geliyor bana
Buseyllzr Ormanmeyveli benim ozeldeki doktorumda bakmıyorum çatı muayenesi gerekli olan bişey değil demişti canım bende korkuyorum ama şehir hastanesindeki doktorları herkes çok övüyor hepsi Zekai tahirden gelen profesör doktorlarmis biraz ondan içim rahat bide orda doğuran tanıdıklarımda oldu memnun olmayan kimse yoktu. İçim biraz ondan rahat yani ben en geç haftaya dogrurum gibi sanada yazarım doğum tecrübelerimi 🙏😚
ahmetinoznuru Buseyllzr ben 38 ya da 39. Haftamın içinde bayram olduğu İçin acile kontrole gittim nst ye almadılar sadece açıklığa baktılar sancım var diye acile gittim doğum yaptığım gün, yine açıklığa baktılar açıklık 1 cm diye nst ye almadan gönderdiler poliklinikte kontrolüm vardı adilden çıkınca oraya gittim hiç alttan bakmadı nst ye gönderdi sancı çıkmadı diye gönderdi
Buseyllzr ahmetinoznuru devlet hastanesi miydi sizinde ? Demek ki sancıların sık olması gerekiyor bakmaları icin
Deletedmom727271 Özel hastane mi canım eğer öyleyse ultrason da görüyorlar rahim ağzını. O yüzden yapmayabilir.
Buseyllzr Deletedmom727271 yok aşkım devket hastanesi şehir hastanesi ama ben 8.aya kadar özele gittim hep orda da bakmadılar ordaki doktorumda çatı muayenesi gereksiz diyordu