Hamileliğimin başından beri çokça kasık ağrısı çektim bebiş büyüdükçe arttı kontrollerde sıkıntı yok olabilir deniyordu derkeen 36 haftaya geldik ne çantam ne evimin temizliği hiç bişeyim hazır değil 🤭
İlk doğumum normal oldu suyum gelince hemen hastaneye gitmiycem yatarak sancı çekmek istemiyorum diye aklıma kazımıştım 😬 20 mayıs gecesi saat 4:30 civarı tualete gittim nişanım geldi ama hafif bel ağrısı var sadece hemen doğumun başlamayacağını düşünüyorum doğum sancısı falanda yok uyudum sabah birden suyum geldi uyandım ayağa kalkınca boşaldı bayaa eşimi uyandırdım inanmak istemedi 😃
İlk doğumda lavma yapılmadı doktorun üstüne falan yaparım diye korkumdan lavma yaptım önce 🤭 sonra annem geldi hastane çantası için bişeyler çıkardım ütüleyip yerleştirdi duşa girdim son rotüş jiletle temizlendim suyum gelmeye devam ediyo bu arada eşim acele ediyo oyalanma çocuğa bişey olucak korkuyorum falan saat 2ye geliyodu hastaneye gittik doktor erken gelmen lazımdı niye gelmedin diyince bi moralim bozuldu sancım çok az var açılmam 4 cm doğumhaneye alındım suni sancı verildi sancım artmaya başladı nst bağlandı 150-160 civarı sancım ebe geldi muayene için hala 4 cm açıklık senin birden açılman olucak dedi ebe ben seviniyorum tabi güzel gidiyo diye .. yarım saat sonra çatala alındım idrar torbamı boşalttı canım çok yandı sonra açıklık için muayene edicem dedi etti hiç gevşememiş rahmin dedi diğer elinide soktu bu sefer o an yaşadığım acıyı asla tarif edemem o kadar bağırdım yalvardım ki yapma lütfen diye ne yapmaya çalıştığını asla bilmiyorum rahmimi çevirdi yavaş yavaş bitmek bilmedi benim acıdan ellerim ayaklarım tutmamaya başladı ama kendimi de salmıyorum doğurmak istiyorum bi an önce sonra sancım düzensizleşti iki sancı peşpeşe gelip uzunca bi süre gelmiyo normal doğumdaki ıkınma hissi yok ama sancım çok fazla doktorum geldi beni görünce bi şaşırdı noldu seni hiç iyi görmedim bi muayene ediyim dedi ama fobi oldu bende bana dokunulmasını da istemiyorum doktor muayene ederken canım yine çok yandı sancım geldiğinde yaptı muayeneyi açıklık 7 cm doktora göre ( elleri büyük diye ebe 10 cm dedi ) ıkınmamı istedi ıkınıyorum ama bebek yukarda kaldı asla inmiyo sertleşiyo ama göbek hizasında kasıklara inmedi biliyorum böyle doğamaz dedim ben doğuramıycam bu sefer sezeryana alın beni doktor beklemek istedi güvenip kabul ettim ama aynı sıkıntı devam kontorl ediyolar bebek hala inmiyo saat 5:20ye kadar bekletildim artık herkese bağırmaya başladım alın artık diye doktor indi ameliyathaneye suni sancı çıkarılıp sondam takıldı benide indirdiler inene kadar ıkındım sancı geldikçe masaya aldılar bacaklarıma ve karnıma batikon sürüldü sonrası yok bayılmışım çıktığımda odaya götürülüyodum ıkınmaya da devam ediyorum çok kötüyüm titreme sancı ıkınma hepsini birden yaşadım bi saat kadar titredim kimseyi gözüm görmedi bebeğime bile bakmadım oğlumu dışarı çıkarın dediğimi hatırlıyorum sadece beni öyle görmesin diye .. titremem geçince bebeğimi kucağıma alıp kokladm öptüm ayağa kalkma anı biraz zordu karnım yere düşücek fln sandım ama yürüdüm sürekli yavaş yavaş hastanede sonrasında bi hafta sonra iyi oldum toparlandım çok şükür 🙏🏻 Çok fazla uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin 🌼