busrazz Yunrey dönmesi için nette bi yazı okumuştum . Bebegn başının oldugu kısma buz küpleri bırakacaksn , aşagıdaya sıcak su torbası fln , çok sıcak olmasına gerek yok bu şekilde bebek soguktan kaçıp sıcaga yönelirmiş araştırablrsn aklımda böyle kalmş
Sehersudi Cansusu ben vajinal sıkıntılar dan korktuğum için sezeryan oldum. İkisini de arastırdm avantajları ve kötü yönlerini araştırdım. Kendime uygun olanını sectim. Kime denk gelsem zaten ya genişleme ya yırtılma dikişlerim açıldı gibi şeyler duyuyordum ve internette de herkes aynı şeyi yazmıştı. Doktorlar da ne kadar eski haline gelse bile biraz genişleme oluyor diyorlar. Yani herkes kendine göre araştırsın uygun olanını yapsın bence. Zaten ben normal i de denedim son anda normal e ikna ettiler 10 saat sancı çektim. Ama kısmet sezeryan mıs. İçimde de o vardı zaten istediigm oldu 😃
_akalin3 Sehersudi ya genelde mesala ne zaman korkan bir anne gorsem yook ben normal doguma dayananam sezaryan olucam der ondan bende sezaryen daha az acılı sanarım
Sehersudi Murgul bence de. Normal doğum tabi iyidir ama her zaman degil. Zorla doğurtuyorlar bazen bebek de eziliyor kadın da yırtılıyor resmen. Her zaman uygun degil kesinlikle.
Eylul2019 2_kezannelik sanirim sizde sezaryen oldunuz ve iyilesme sureciniz cok zor oldu boyle kinustugunuza gore..bende sezaryen oldum ve ertesi gun ayaga kalktim asiri rahat gecti.agrim sancim olmadi.izi bile yok suan.2.5 sene oldu.herkesin bunyesi bir degil.normal dogurup gunlerce agri ceken var yirtilan var dikisleri enfeksyn kapan var wc ye gidemeyen var.ikiside zor dogumun.ancak genel anestezi ile sezaryen evet daha kolay.
aslhankrhan94 Cansusu Bu dönemde düşük ve erken doğum çok olmaya başladı, ebe arkadaşlarım doktorlar da aynı şeyi söylüyolar. O yüzden sezeryan doğum bir tık daha fazlalaştı bence. Tabi çoğu kişi de o acıyı çekmek istemiyor 🤔
SutlacimiYedimmiBen Taricat sizde benim yorumumuz atlamayin ozamn birşey söylerken kendinizle çelişmeyin
Cansusu Taricat Ben anlatamadım galiba banane zaten .Bende şuan hamileyim 25.haftalık normal doğum düşünüyorum istiyorum ama doktor böyle olursa sezeryan gibi dedi,bende diyorum İşte hep sezeryan duyuyorum nedenini merak ettim acaba belli nedenleri varmı diye
Cansusu Tazeanne0134 Tabiki canım normal şartlar dışında mecburen sezeryan ,çünkü banda sezeryan dedi doktor ondan niye böyle oluyor diye merak ettim
Tazeanne0134 Cansusu valla benim suyum geldi 4 cm açılma ile oğlumda kakasını yapmış o yüzden işte senin sebebin ne ki
Cansusu bsnrd Sebebini açıkladım kızlar ,hamileyim doktor Banada sezeryan dedi çok duyuyorum ya acaba neden diye merak ettim
bsnrd Cansusu ben önce suni sancı aldm sonra acil sezeryana alındım.ben hiç pişman değilim.bebegm ve ben iyiyiz.evet belki ilk günler biraz zor ama zamanla geçiyor 🙂
Cansusu Murgul Aynen belkide ondandır İşte sezeryan olmak istemiyorum bebeğime bakamam diye ama şuan benimkide sezeryan olacak gibi
2koftemom Cansusu normal.dogum daha kolay pardon sezeryanla normal.dogumda 10 cm.qcikligin gelmişse doğum zaten gerçekleşiyor neden kolay sezerya N
Cansusu seriseri10 seriseri10 SutlacimiYedimmiBen Meraktan sordum Tabiki ilk gebeliğim ,acemiyim yani korkuyorum soruyorum ne var bunda kızlar
seriseri10 Cansusu canım yanlış anlamışsın beni ben seni terslemedim sadece şöyle aklı olan bı insan ya tercih eder yada mecburi sebeplerden dolayı sezeryan olur hani doktorlari suçluyor bazı insanlar.kolayina geliyor diye hiç bir doğum şekli kolay degilki aslında doktorlarda hastanın konforunu düşünüyor elverişli değilse sağlığı zaten sezeryanda alalım diyorlar yada kişi ben sezeryan iatiyorum.diyor yani eskiden anne bebek ölümleri.cok fazlaydı o yüzden illa.normal doğum diye zorlamiyorlar
seriseri10 Cansusu doğumunda kolaylıklar dilerim bu arada her ne şekilde olursa olsun dünyaya bir can geliyor ve dunyan o oluyor düşünme bunları bence 😊
Ladybird06 Cansusu Tabii ki zaruri sebepler de var ama biraz da özelllerdeki doktorların kolayına geliyor bence sezaryen, insanları normal olabilecek durumlarda bile zaman zaman sezaryene yönlendirdiklerini düşünüyorum.
Eylulsmom_02 2kizanasi yürü be helal artık şunu kafasına soksun herkez şuna çok kızıyorum aa o normal doğurmuş nasıl çoşuyolar normal doğurmuş sanki bide böyle gururlanıyor e biz sezeryanla taş mı doğurduk acil sezeryan dedi koşa koşa girdim ha öyle ana olmussun ha böyle bi halam vardı bana sütünde gelmez şimdi sezeryan sezeryan yaptı ağız eğerek şakamısın 36 haftada geldi benim sütüm 🤣 Çok gördüm normal doğurup 2 gün sonra sütü inen artık aşsınlar şunu ya valla gına geldi 😅
2koftemom Cansusu bende burda çok.goruyorum 6 haftalik hamileyim sezeryan olacağı 8cin günü erken olur diye bir sürü şey gördüm daha bismillah ha.ilelwig8 yeni öğrenmiş sezeryan olur diye günü ona göre hesaplıyor hayır karşı değiliz sezeryana da daha 6 haftalikkende kararını vermezsin herhalde
Cansusu 2koftemom Tabiki senin elinde olan sebepler değildir ,işte sebepleri neler Yani öğrenmek için sordum