Cansusu Kızlar şuan çevremde çok duyuyorum herkes sezeryan oluyor,çok nadir normal doğum duyuyorum haksız mıyım bana mı öyle geliyor.Neden sizce
Yunrey Cansusu bebeğim makat geliş dönmezse zorunlu sezaryana alır kimiside herşey normal görünüyor doğum anı oluşan sıkıntılarda sezaryana dönüyor kimi insanda kendi isteğiyle istiyor ben bir umut belki döner diye hala bekliyorum
SutlacimiYedimmiBen Cansusu bnde cok sezeryan yapan görüyorum duyuyorum burada bile doğum hikayelerine giriyorum nadir normal doğum hikayesi var hepsi sezeryan
Taricat Cansusu herkesin sağlık durumu veya psikolojisi normal doğum için uygun olmayabiliyor . Kimsenin doğumunu onun yerine biz yaşamıyoruz bu yüzden herkes istediği gibi dogurmakta özgür önemli olan annenin ve bebeğin hem bedensel hem psikolojik olarak doğumu sağlıkla atlatabilmesi .
Seymaben _akalin3 kim diyor bunu😅😅😅 acil sezeryan oldum spinal yapildi hem ameliyat sirasinda hem sonrasinda inanilmaz aci agri cektim bebegimle ilgilenemedim daha birsuru dezavantaji var
haklisinesracim _akalin3 öncelikle bu bilgi yalan bunu bir duzeltirsek sezaryen doğum oranları da normal seviyesine gelecek inşallah.
2_kezannelik _akalin3 daha az değil emin ol daha fazla acı çekiyorsun normal doğumun sadece sancısı zor ve doğum anı zor sonrasında çabuk ayaklanip iyileşiyorlar Allah aşkına sezeryani normal doğumdan kolay görmeyin artik
Sehersudi _akalin3 sezeryan daha acılı. Bazı nedenlerden dolayı sezeryan seçenler oluyır. Bazıları da kokuyor bence.
busrazz Yunrey dönmesi için nette bi yazı okumuştum . Bebegn başının oldugu kısma buz küpleri bırakacaksn , aşagıdaya sıcak su torbası fln , çok sıcak olmasına gerek yok bu şekilde bebek soguktan kaçıp sıcaga yönelirmiş araştırablrsn aklımda böyle kalmş
SutlacimiYedimmiBen Bu arada gelirler şimdi seni linclemek için neden boyle post actin yok efendim kime ne falan filan
Taricat SutlacimiYedimmiBen Evet kime ne zaten ? Kimisi bedensel sağlık sorunu açısından normal doğuma uygun olmuyor kimisi psikolojik sağlığı açısından istemiyor kimisi sadece canı öyle istediği için . Memleket meselesi haline getirdiler artık bırakın kim nasıl isterse öyle doğursun yıl olmuş 2022 halâ tartışılan konunun saçmalığına bakın .
Cansusu Taricat Ben anlatamadım galiba banane zaten .Bende şuan hamileyim 25.haftalık normal doğum düşünüyorum istiyorum ama doktor böyle olursa sezeryan gibi dedi,bende diyorum İşte hep sezeryan duyuyorum nedenini merak ettim acaba belli nedenleri varmı diye
2kizanasi Herkesin doğum şekline kimse karışamaz, normal doğum yaptı diye kimse vip anne olmuyor veya sezaryen oldu diye kötü anne.
Eylulsmom_02 2kizanasi yürü be helal artık şunu kafasına soksun herkez şuna çok kızıyorum aa o normal doğurmuş nasıl çoşuyolar normal doğurmuş sanki bide böyle gururlanıyor e biz sezeryanla taş mı doğurduk acil sezeryan dedi koşa koşa girdim ha öyle ana olmussun ha böyle bi halam vardı bana sütünde gelmez şimdi sezeryan sezeryan yaptı ağız eğerek şakamısın 36 haftada geldi benim sütüm 🤣 Çok gördüm normal doğurup 2 gün sonra sütü inen artık aşsınlar şunu ya valla gına geldi 😅
Tazeanne0134 Cansusu valla canım benim ilk doğumum da 4 cm ile mecburî sezaryen oldum ama şimdi 16 günlük bi kızım var onda bile isteye sezaryen oldum çünkü tekrardan sancı çekip bide sezaryen olmamak için direkt sezaryen oldum çünkü açılma vs olmasa yine sezaryen olacam o yüzden
Cansusu Tazeanne0134 Tabiki canım normal şartlar dışında mecburen sezeryan ,çünkü banda sezeryan dedi doktor ondan niye böyle oluyor diye merak ettim
Murgul Cansusu bence eskiden anne yada bebek ölümleri çoktu şimdi onların yerini sezaryen aldı Bende mecburi sezaryen oldum. Normal için denediler ama olmadı
Sehersudi Murgul bence de. Normal doğum tabi iyidir ama her zaman degil. Zorla doğurtuyorlar bazen bebek de eziliyor kadın da yırtılıyor resmen. Her zaman uygun degil kesinlikle.
Cansusu Murgul Aynen belkide ondandır İşte sezeryan olmak istemiyorum bebeğime bakamam diye ama şuan benimkide sezeryan olacak gibi
zehraduman Cansusu bu konu biraz da doktorlarla alakalı çevremde sezeryan doğum yapan herkes baştan sonra normal hamilelikler yaşadı son anda doktorun yönlendirmesi hatta göz korkutması sebebiyle sezeryan oldular. Bence artık doktorların daha kolayına geldiği için biraz da bu şekilde artıyor
_akalin3 Seymaben ben normal dogum yaptım. Kuzenımın eşide bşr normal bir sezaryen yaptı bana hep der sezaryen yap aklın varsa normal dogum yapılacak gibi değil
seriseri10 Seymaben bence kişinin bünyesine bağlı ben aynı gün kalktım ayağa bebegimlede ilgilendim gayette rahat geçti makatina kadar dikişli kadınlar var 40 gün yerinden kalkamayan ama işte normal doğum yapmış adı
seriseri10 Cansusu kişinin tercihidir yapar kişi mecbur kalır yapar yani normal bir durum bence bir sebebi olcagini sanmıyorum bende kendim tercih ettim sezeryan yaptım gayette mutluyum yani sadece normal.dogum yapınca anne olunmuyo bunlar çok küçük konular
Seymaben _akalin3 yok kuzum elbette 2 dogum turude cok zor her bunye farklidir ama tanidigim ve sezeryan olan cogu kadin keske normal yapsaydim diyor bende dahil olmak uzere sezeryan slnrasi asiri kotu
Cansusu seriseri10 seriseri10 SutlacimiYedimmiBen Meraktan sordum Tabiki ilk gebeliğim ,acemiyim yani korkuyorum soruyorum ne var bunda kızlar
_akalin3 Seymaben ya ben sezaryanı bılmıyoruum yanş cevremdekilersenngenel yola cıkıyorum geneldenikiisni yapan tabi bebek dunyaya gelıyor sonucta kolayıı olur mu canım her turlu zor bırı başta biri sonda
haklisinesracim Cansusu amaan yakında insanlar çocuk bile istemeyecek bırak kim nasıl doğurursa doğursun yeter ki doğurduğu çocuğuna insan gibi bir eğitim verip toplum karşısına çıkarsın gerisi beni ilgilendirmiyor kendi bedeni kendi ameliyatı kendi şeysi açıkçası ama yetistir(eme)diği çocuk hepimizi ilgilendiriyor.