Lylts ahhh ahh 🤦🏼♀️ O kadar yazık, o kadar üzülüyorum ki. Böyle bir toplumda yaşadığım için kendimi çok şanssız hissediyorum bazen. İlk gebeliğim düşükle sonuçlandı. İkinci gebeliğimde erken doğum yaptım oğlum iki hafta yaşayabildi tutunamadı hayata. Hayatım boyunca hep bir kız çocuğu hayali kurmuştum. Ama hiçbir zaman cinsiyet ayrımı yapmadım. Erkek olduğu öğrenildi, “aman kimseye söyleme nazara gelir, aman soranlara bilmiyorum de” gibisinden şeyle söylediler. “Ne münasebet erkek olunca ne oluyormuş ki” dedim. Kaldı ki kimse sormasa ben hamile olduğumu bile söyleyen bir insan değildim. Ben de doğumluyum ve hep doğuda yaşadım bir gün bile ailemde böyle bir ayrım görmediğim için şaşırmıştım. Sonrasında herkes bak gördün mü sen saklamadın nazar değdi kaybettin oğlunu dediler. Onlar öyle dedikçe kalbime hançer saplanıyordu sanki. Çok ağladım çok üzüldüm. Hep yalnız hissettiğimde dua ettim Allah’a bir kızım olsun bana yoldaş olsun diye. Şimdi kızım olacak. Herkese hevesle, heyecanla söylüyorum. Herkes sağlıkla gelsin de cinsiyeti önemli değil diyor. Ben bebeğimi kaybettim ya şimdi de çocuğu sağlıkla doğsun yeter diyorlar. Yeni mi anladınız bunu diyesim geliyor ama neyse 🤦🏼♀️