CansuDRY Bir sağlıkçı olarak cevap vermek istiyorum 1.evet meslektaşımızın yaptığı yanlış ben bilirim havalarında enjektör ucunu değiştirmeden ikinci bir yerden kan alınmaması gerekiyordu , mutlaka değişmesi gerekiyordu . Kan alma için şanstır 20 senelik personel bile bazen bulamaz çünkü damarlar elle görünür ,tutulur dışarıda birşey değil o yüzden özellikle bebekler de çok kayma ihtimali var.Ama minik bir peçete deri içine girmiyor zaten damar içine giriyor . Kan almak için o enjektörü deri değil ,damar içine sokuyor çünkü.Pamuğu damarda ki sıcak kan parçalayıp dağıtır sorun olacağını zannetmiyorum tatlım.Ama yinede bu dikkatsizliği tabikide hastanenin başhemşiresine iletebilirsiniz. Ayrıca stajyerler daha dikkatli oluyorlar enjektörü sokmadan iyice damarı hissederler genelde hasta yakınlarının tepkileri çok normal olmadığı için korkup ona göre davranırlar ama bilenler nasıl olsa girerim rahatlığı ile bazen hata yapabiliyorlar .Dediğim gibi yapabilirsiniz ,sorun olacağını sanmıyorum 🙂Geçmiş olsun .