Kızlar 40+2’deydik bugün. Ha geldi ha gelecek diye bekliyorduk oğluşumuzu ama bir türlü gelmiyordu. En son salı günü kontrole gittiğimde 2 cm açıklığım vardı. Ama zaten üç haftadır 1-2 cm açıklığım vardı benim.
Doktorum suyun iyi, bebek iyi. Evine git perşembeye kadar doğurmazsan, o gün hint yağı al gel dedi. Dün gittik hint yağını eline döküp bebeği uyardı biraz. Ama yine işe yaramadı ve dün doğurmadım. Yine doktorum bugün doğurmazsan yarın sabah yedide kahvaltı yap arkasından hint yağını iç 11’de kontrole gel dedi.
Bu sabah (cuma)kahvaltı yapıp yağdan beş kaşık içtim. İnanılmaz iğrenöti tadı. Sonra bi duşa girdim, abdest aldım. Arkasından uyuyakaldım ve 9da acayip bi bağırsak ağrısıyla uyandım. Cır cır oldum😅 zift gibi dışkı yaptım. Bağırsak hareketlerinin hızlanması bebeği harekete geçiriyormuş, hint yağı içmenin mantığı bu. Her zaman tabiiki işe yaramıyor, ama ben de yaradı:)
Saat 9:30 ilk sancım geldi. Burda hep gelince anlarsın deniliyor ya, öyleymiş🤣 sonra ikinci sancı geldi. Ve araları beş dakikaydı. Yani öncesinde hiç gelmeden direkt düzenli bir şekilde beş dakikada bir sancım gelmeye başladı. 11’de yine kontrole gittik. Doktor 4 cm açıklığın var dedi ve muayenehanesinden bizi gideceğimiz hastaneye yönlendirdi (bursa hayat). Biz özel bir ebe de tuttmuştuk o da geldi. Saat 12 gibi sanırım baktı. Açıklığım 6 cm. Ama açıkçası öyle bi ağrı ki şuurumu yitiriyordum sanki sancı gelince. Allahım öldür beni, anne gibi nidalarda bulundum:) resmen böğürdüm. Sezaryene alınmak, epidural yaptırmak istedim:) ebe baktı çok gürültülüyüm tamam epidural için çağırayım doktoru dedi. Beklerken sancım geçmişti o sıra daha uysaldım:) du ben sana bi daha bakayım dedi. Baktı 8 cm, boşver bak ne gerek var diye ikna etti beni.
Açıkçası sancı gelince mala dönüp, sonra yavru kediye dönüşüyordum. Bi de çok bağırınca gücümü yitirip sancı arasında uyuyakaldığım da oldu.
Saat 12:50 gibi sanırım doktorum da geldi. Hadi dedi geötl doğumhaneye. Önce çömeltti beni. Ama ağrım gelince çok sızlanıyordum, yerde müdehale edemiyordu diye belki kaldırdı beni. Bi de üstüne kızdı bu kadar açılmayla sezaryen falan olmaz sakın ha diye:)
Dopum koltuğuna ayakta tutundum, belimi hafif geri verdim. Parmağıyla hani şu kesi atılan yer var ya sanırım orayı genişletiyordu. Öyle biraz ıkındım. Ikınma gelen bi şey bu arada merak etmeyin. Sonra artık koltuğa aldılar. Ebem çok yorgun olduğum için üstten bastırıp destek verdi, alttan da doktor artık neler yapıyordu bilmiyorum. O an insan hiç bi şey anlamıyor. Saat 13:17de bebeğimi aldım kucağıma.
En güzel yanı ıkınmaktı. Çünkü sancı kötü, ama ıkınınca insan nasıl rahatlıyor anlatamam. Ama önden sancı gelmeden ıkınılmıyor da:)
Neyse bi yerde ıkınmada yanlışlık yapmışım sanırım. Tam öğrenemedim kaostu ortam biraz. Sonra sorucam doktora. O yüzden ben kesi atmadım ama sen biraz yırttın kendini dedi bana. Sanırım iki-üç dikiş attılar. Sancı öyle bir şey ki üstüne kolunuzu kesseler hissetmezsiniz.
Benim maceram 9buçuktan 13:17’ye kadar sürdü.
Bunları rahat yatağımda oğlum çok şükür yanımda yazıyorum. Birkaç saat acı çektim. Ama şimdi kıçımın üstüne de oturuyorum rahat tuvalete de gidiyorum.
İnanın ıkındınız çocuk çıktı ya bitiyor olay. Öyle büyük rahatlama ki anlatamıyorum.
Dıktorumun adı Aytül erdoğmuş. Bursada doğal doğum isterseniz belki işinize yarar.
Bu arada bi maşallahınızı alırız❣️