ztrkk Doğumun her anından korkuyorum ama en çok ıkınamamaktan korkuyorum. Bebeğin sıkışması münkün mü? Doğru ıkınmak öğrenilebilir mi?
hunilimom ztrkk evet doğru ikinmayi bilmek önemli doğru nefes egzersizi önemli ama zaten ebeler sana yardımcı oluyor onlar sana nerde nasıl ikinman gerektiğini soyluyor canım
Maviii ztrkk evet öğrenebilirsiniz. kendinize ve bebeğinize güvenin. o doğru yolu bulur doktorlar tavsiyede bulunuyor korkmayın. korkarsanız olmazZ . korkmayın akışına bırakın. “100 soruda doğal doğum” kitabi var okumanızı tavsiye ederim 🍀
Sarahh ztrkk videolar izleyin doğru ıkınmayı falan, zaten saatlerce ıkınmıyorsun 3,4 kerede bebek çıkıyor. 18 yaşındaydım kızım doğurduğumda😓, 18 yaşında biri bunu yapa, başara biliyorsa sizde yaparsınız, canınızı sıkmayın boşuna.
Ozlem2206 ztrkk çok güçlü ıkınamasanda ebe karına bastırdığı için lökürt diye çıkıveriyor çocuk merak etme 😂
hunilimom ztrkk ben de yanlış ikindim ebe yapma yorulursun dedi dediği gibi de oldu 😂 tam ıkınma gereken yerde doğru ikinamadim ve karnıma bastırdi o yüzden onları dinlemek en iyisi
busepoyraz @ztrkk evet doğru korkutmak istemem ama ben 2. Doğumumda o kadar sancıya dayanamadım ki ıkınamadım kıvranmaktan doktor baya kızdı hatta ıkınmazsan bebeğin yaşayamıcak kalp atışlarını kaybettik diye bi cümle duydum sonra hemşireden o cümleyi duyunca kendime geldim hemen var gücümle ıkındım çok zorlandım ama vakum yardımıyla sağlıklı bi şekilde doğurdum çok şükür 🙏🏻 şuan 1 yaşında biraz iri bi bebekmiş ondan zorlanmışım meğer 4100 gramdı. O yüzden ıkınmak çok önemli bebeğinizi düşünün o an için doğar doğmaz hepsi bi anda geçip gidiyr diyerek ona adapte olun sancıları hissettikçe başka seyler düşünün derim
hunilimom ztrkk tabi ki yoksa senin sürekli ıkınma isteğin oluyor oda bebeğe zarar veriyor kalp atışı zayıflar kafası kanalda sikisir bebek kendini iterken onlar da görüyor ikin diyor
Asil_hatun ztrkk yok stres yapma zaten doğum esnasında afedersin büyük tuvaletin gibi ikinma isteği gelir geldikçe ikinirsin bide ebeler seni yönlendirir zaten
gurbetcianne97 ztrkk öncesinden hiçbir egzersiz, çalışma, eğitim gibi birşey almadım. Doğaya akışına bıraktım iyi ki de yaptım. O an ne zaman ıkınman gerektiğini hemen kavrıyorsun öğreniyorsun farkediyorsun. Hiiiiç korkma zaten sağlık çalışanları da yanında sana her türlü desteği sağlayacaklar❤️