Melisakeskinn Birincisi sizin için söylemedim, yalan yanlış yere bu testin nasıl olduğunu bilmeyip insan korkutanlar var veya işlemin tehlikeli olduğunu zannedip yaptırmayanlar var erinmekten kastım işlemin basit olduğunu anlatmaktı sadece. İkincisi şükür temiz çıktı, ama down sendromlu çıksa da bunu bilerek dünyaya getirecektim bebeğimi sonuçta. Down sendromunun tedavisi yok evet ama bu dünyaya gelmeden önce hazırlık yapmamıza engel değil maddi ve manevi anlamda. Özel çocukların her zaman daha iyi eğitim alması taraftarıyım ve bunun için de maddi olarak tabi ki önlem gerekiyor. Ayrıca çevremde down sendromlu olan çocukların zaman geçtikçe rahatsızlıkları ortaya çıktı maalesef, solunum kalp vs. bunun içinde yine hazırlıklı olmak lazım. Kaldı ki şahit olduğum bir kaç durumda test yaptırmayıp doğum esnasında öğrenen ve bunun sonucunda psikolojik olarak etkilenip bebekleri kabullenemeyen; kucağına alamayanlara bile şahit oldum. Bunda el kadar sabinin suçu olduğunu sanmıyorum. En azından önceden yaptırılsa ve bilinse sonrasında bir şok yaşama durumu olmaz. Lakin test falan yaptırmamış mıydınız sorusunu soranlara cevapları ise ; “yaptırmadım çünkü ne bileyim benim başıma gelmez sanmıştım” oldu ve kulaklarıma inanamadım. Kısacası hazırlıklı olmak adına yaptırılması gerektiğini düşünüyorum. Tercih meselesi tabi, kürtaj vs. isteyenlere de saygı duyarım. Ben öyle bir düşünceyle yaptırmadım. Bebeğimin geleceğini düşünerek yaptırıyorum her şeyi. 🌸🙏🏼 Detaylıyla ikili çok farklı zaten. Detaylı anne sağlığı içinde çok önemli.