Malesef 3 yaş cok gec bir dönem oluyor çevremdende cok denk geldim kaka yapmaya hep korkuyolar sürekli tutup kabızlık yasıyolar oda daha cok acı veriyo. Bende o yanlışı ilk oğlumda yaptım ama öncesinden cok denemişliğim olmustu tek torundu el bebek hülbebek koymadılar erkenden öğretelim.nirde benim oğlum inada halılara yapardı kaynvalidemin odaya gider oraya yapardı o daha berbat bi durumdu. Ne zaman üstelemedik cook normal bişey gibi görüp onada olabilir birdahakine yetişelim tuvalete koşalım derdim oyun yapardım ben vc giderken bastıra bastıra söylerdim tuvalete gitmeliyim çişim geldi yetişeyim hemen felan derdim öyle öyle alıştı ama 7 yaşına kadar gece işemesi devam etti. İkinci oğlumda 1.5 yaşlarında vc ile tanıştırdım ben girerken duyurdum biraz denemede yaptım ama daha kasları güçlenmemişti bezle devam ettik hiç lazımlık kullanmadık alaturka vc denedik her zaman. korkuyodu tabi ilk zamanları ikisinide gördü 2 yaşlarında bezi bıraktırmaya karar verdim çişini yapabiliyodu artık kakada bez kullandık yine zorlamadım ama koktuğunu söyledim kakadan rahatsızlık duyuyodu değiştirmiyodum hemen ve bezi bağlarken sıktırıyodum canı yanıyodu diyodum bezimiz küçüldü az kaldı bitecek kala tuvalete yapılacak diye ve biz 2.5 yaşında tüm vc işini çözmüştük gecede gündüzde artık işemiyodu kakada öğrenmişti irade önemli tabi ama cok önceden göstermek hefes ettirmek lazım kendiliğinden halloluyo gerisi