Ayse_1357 Ben bunun tamamen mentalitede olduğunu düşünüyorum. Yani kendini hangisine hazır hissediyorsan çünkü kimisinin sezeryanı çok iyi geçerken hemen ayağa kalkarken kimisinin yarası çok ağrıyor uzun süre iyileşmiyor, kimisinin normal doğumu iyi geçerken kimisine alttan dikiş atılıyor. Her ikisininde kendi içinde olumlu ve olumsuz yanları var bence yani o yada bu demek biraz zor😅 Şöyle bir şeyde doğum anında ne olacağını bilemediğimiz için biri daha öne çıksada istemediğimizede birazcıkda olsa kendimizi hazırlamamız gerek. Önemli olan doğum esnası ve sonrasında travma yaşamamaya çalışmak. Okuduğum makalelerin çoğu lohusalık depresyonunun büyük bir kısmını doğuma bağlıyor çünkü. İkisininde olumlu ve olumsuz yanlarını tartıp ona göre birini seçip ama diğerinide göz önünde bulundurup kendini ona göre hazırlarsan Allahında izniyle sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum. Kendim için söylemem gerekirsede bu değerlendirmemden sezeryan bende ağır bastı ki sonrasında mecbur olarak öyle olmam gerektiğini öğrendim😅 Biraz uzun oldu canım ama umarım anlatabilmişimdir kendi fikrimi❤️