Evet arkadaşlar ben de artık kendi doğum hikayemi anlatabilirim. En baştan beridir normal doğum istiyordum. Çevremde sen yapamazsın, çok zor, neden uğraşıyorsun, kestir gitsin diyenlerin hepsine kulak tıkadım. Sizde tıkayın. Hiç bir zamanda hiç bir şeyden korkmadım. Kendime güvendim. 28. Haftadan beridir oğluşum baş aşağı pozisyonda bekliyordu ve günlerimiz hep erken doğum olabilir diye diye geçti taaa ki 40+0 a kadar. O kadar pes etmiştim ki son haftalar zaten geçmek bilmiyordu. Artık var olan ağrılarım bile geçmişti. Ama şunu diyeceğim. Merdiven çıkmak ve squat👍🏻👍🏻👍🏻. Gerisi yalan. Çünkü denemediğim şey kalmadı benimde😂 neyse 37. haftaya kadar çalışmış biri olaraktan son 2 hafta evde ölüm gibi geçti. 39+6 akşamı artık bir dışarıya arkadaşlarla pikniğe gidelim dedik. Gece 1 buçukta eve döndük ve direk yattım. Daha sonra genellikle altıma kaçırdığım için 😀 uyandım ve ıslaklık. Ama gerçekten altıma bu kadar fazla yapamam dedim. Neyse lavaboya gittim biraz bekledim. Su geliyordu kendiğinden. O an anladım. Doktorumu aradım oda hastaneye yatışımın yapılması gerektiğini söyledi. Duş aldım evden çıktık. Ama nasıl güle oynaya🤣🤣 Neyse 5 te yatışım yapıldı. Doğumhanede bi odaya yatırdılar beni. Bu durum biraz üzücü oluyor çünkü hep kendi odamda olurum diye hayal kuruyordum. 1.5 cm açılığım vardı. Dr kendi sancılarımla açılmamı bekledi. Öğlen 11 gibi 6.5 / 7 cm açıklığım vardı. Dr um istersen suni verelim çabuk ilerler dedi. Ben de hemen kabul ettim. Kabul etmez olaydım. Ben çok hissettim. Böyle bir ağrı yok. Herhalde hayatım boyunca bu kadar ağlamamışımdır😄 sonra ebem çok yakın bir arkadaşımdı. İstersen epidural verelim dedi. Hemen kabul ettim. Sonra rahatladım yine gülmeye başladım. Nasıl güzel. 10 cm oldu. Dr um geldi. Olaylar bundan sonra başlıyor. Bana bir türlü ıkınma hissi gelmiyor. Saat 2 den 3.5 kadar ıkınma ve ebelerin karnıma bastırması ile geçti. En son artık dr um işi devraldı ve bir kez bi bastırdı oğlum çıktı. Meğersem kanala girerken boynuna kordon dolanmış ve şişmiş çocuğum🥺🥺 morarmış bir şekilde doğmuştu. İyi ki böyle bir doktora rastladım rabbim ondan razı olsun. Herşeyi mükemmel yönetti ve normal doğum yaptırdı bana. Benim için doğurma bölümü aşırı zordu gerçekten. Öleceğimi sandım. Karnımın agrısı hala daha var. Ama sonra bebeğimi görünce hepsi geçti. 5 dikişim oldu. Elhamdulillah yarın 20. Günümüz yaklaşık 10 günde tamamen toparladım. Darısı isteyen herkesin başına.. Ona bakınca senin için herşeye değer diyorum 🥺. Annelik çok zormuş gerçekten bütün agrı sancı sırasında anne anne diye ağlamışım. Annemi istyorum demişim. Rabbim olmayan herkesin kucağını doldursun. Hayırlı evlatlar nasip etsin.