Rabiaugur Kızlar başından beri zor bi hamilelik geçiriyorum ilk aylar aşırı bulantı kusma ve tansiyon düşüklüğü nedeniyle işimi bıraktım hemen hemen 3 ay boyunca hafta en az 1 olmak üzere sürekli hastanede serum yedim tam bulantılar falan geçti derken covid oldum inanılmaz ağır gecirdim yine serumlarla daha sonra biraz rahat edicem dedim bel ve eklem mide ağrıları başladı neyse ilaçla falan onlarıda çözdüm daha sonra tiroidim çok yüksek çıktı kanım çok düşük çıktı yine bi ton ilaç daha sonra 34 haftada bi sancı ile hastanede buldum kendimi erken doğum şüphesiyle neyse onuda atlattım şimdi 38 haftalık olucam inanılmaz derecede ağrılı bir hemoroid azması yaşıyorum iki gündür hayatım zindan oldu oturamıyorum yürüyemiyorum ağlamaktan helak oldum perşembe günü hem genel cerrahi hemde kadın doğuma randevum var hem hemoroidim için hemde bebeğim kilolu oldugu için sezeryan gününe karar vericez sonuna doğru geldim sayılır son bir haftam var artık bitsin vücudum bi rahatlasın ve bir an önce kızıma kavuşayım istiyorum doğumdan sonra neler olur bilmiyorum ama ilk süreci kolay atlatmayı umuyorum bende durumlr böyle biraz uzun oldu ama inanın yaşarken daha uzun ve sancılı bir süreçti…Sizler neler yaşadınız?
Gamzess1 Rabiaugur Yeni evliydim 2. Ayından hamile kaldım sürpriz bi şekilde biraz ilk haftalar kabullenemedim biraz evliliğe bile alışamamıştım ama sevindim de aynı zamanda tabi.. Sigara kullanıyordum öğrenir öğrenmez ilk hafta sigarayı bıraktım bide farklı bi ilçeye geldim evlenince kimsem yoktu burda sigarayı da bırakınca felan bi bunalıma girdim neyse 8. Haftamda bi mide bulantısı başladı ne yemek yiyebiliyorum ne kusabiliyorum öylece kala kaldım haplar felan çok fayda etmiyordu ve yiyemediğim için sürekli baş ağrısıyla acillik oluyordum. 2li test stresini yaşadım ama elhamdulillah temiz geldi tam rahat ettim az dedim bi korona oldum ama yok böyle bi şey canım çıktı sanki çok ağır atlattım ve bebeğimi düşünerek Ağrı kesici bile içmedim doğru dürüst.. Tam iyileştim derken bi gün evde iş yaparken sıvı geldi anlayamadım ne olduğunu ağlayarak hastaneye gittim bebeğin suyu sanıp alttan spekulum ile bakıldı ki çok zor bi muayeneymiş olunca anladım çok şükür su değildi ama bunu ara ara 3-4 kere yaşadım alttan muayene çok zor geldi bana🥺 Neyse bunu da geçtim bi iyiyim Ya dedim idrar yolu enfeksiyonu sardı beni zaten hep vardı ama bu sefer artmış kaç kere antibiyotik kullanmak zorunda kaldım tam o geçti dedim dişim ağrımaya başladı hiç bi şey yapamayız dediler yolladılar doğal yöntemler antibiyotik geçirdim şükür.. Tam galiba rahat edicem artık doğuma kadar dedim hemoroid oldum tedavı görüyorum.. kanım düştü ilaçlar yükseldi bbiraz toparladım şükür.. Buna da şükür az kaldı atlatırım dedim 28. Haftamda bi sancı kasılma hastaneye gittim tekrar alttan muayeneler felan meğerse bebeğim doğum pozisyonu almış hastanede yattım tekrar bebek düzeldi ama ağrılarım geçmiyor diye doktorum detaylı usgye yolladı beni bi de baktık ki safra kesem taşlarla dolu ve milimetrik bi sürü taş hepsinin ağrısı birleşiyormuş tabi.. o milletin şikayet ettiği bel ağrısı bacak ağrısı mide yanmalarını saymıyorum bile onlar ne ki gözüyle bakıyorum inanın. Şimdi bi kaç güne 30. Haftaya giriyorum tek dua şu 6-7 hafta saframın sıkıntı çıkarmaması ve doğum yapıp hemen ameliyatla safrayı aldırmak.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bende içimi dökmüş oldum sayenda canım hakkını helal et
Ays_cskn Rabiaugur Ilk hamileligim tansiyon belasiyla igrastim suan 2 . Bebegimi bekliyorum bundada olacak diye tedbir amacli olcum yapiyorum bir ara idrarimda protein gorulmustu sukur en sonki idrar temiz gozukuyor suanlik ama paranoyak oldum surekli olcum yapiyorum tuzu azalttim beyaz ekmek yerine tam bugdqy ekmegi tuketiyorum kendimce minik onlemler kisaca boyle tek temennim suan 30 lari sagsalim görebilmek insallah sonrasi Allah kerim
polienaa_16 Rabiaugur ilk öğrendiğimin ertesi günü diş dolgum düştü ve sürekli dislerim ağrıdı.İki tane diş cektirdim,bir tane dolgu yaptırdım dehsetti.Simdide yirmilik dişim çürük ama doğumuma az kaldığı için sabretmeye çalışıyorum.Gebelik şekeri olduğu için de hiç rahat rahat yiyip icemedim ve yüksek tansiyon da bana hamilelik sürecimin bir sürprizi olup tuzlu yememe engel oldu ama artık hepsine alıştım.Ve bu süreci artık bitirmeye yaklastigim için mutluyum😅
Elisam123 Rabiaugur valla al benden de o kadar aşırı mide bulantısı ekşimesi aşırı derecede baş dönmesi 2 saat ayağa kalkamadigimi bilirim bir gün kabız bir gün isal haftalık rutin acillik oluyorum hipertansiyon çıktı 14 e 11 sürekli baş ağrısı guatr çıktı troit ilacı kullanıyorum en kötüsü de bıktım artık yani şu koku hassasiyeti herşey kokuyor tiksiniyorum bir solukta aklıma gelenler bunlar düşünsem belki bı bu kadar daha çıkardı
Aysh89 Bnmde ilk 3 ay fena bulantı vardı sonrası bel ağrısı başladı ağlaya ağlaya kalktım yataktan şimdi de karpel tünel sendromu var ellerim bileklerim ayaklarım fena şekilde ağrıyor ödemden 29+3üm ama mahvoldum sağlıkla evladımı kucağıma alayım da kurtulayım diyorum artık Allah bir avaz da sağlıkla almayı nasip etsin size de
Rabiaugur Aysh89 amin inş anne olmak çok güzel bi duygu oldugu kadar da zor bişeymiş gerçekten evlenince annemin kıymetini anlamıştım ama hamile kalınca daha bi iyi anladım sağsalim kavuşalım yavrularımıza bütün çektiklerimizi unuturuz inş onların bi gülüşüyle🥰
Kubrailkan Son 1 ay ayak şişmesi yaşadım. Ama öyle normal bir şişme değildi ,gören bana acıyordu resmen 😬 bende yürürken bile zorlanıyordum. Doğum yaptım 2 hafta sonra ancak indi de kendime geldim 😅🙏🙊 sağlıkla gelsinler de hepsi geçiyor 🥰💜🙏
Rabiaugur Gamzess1 Allah yardımcınız olsun halime şükrettim sizi dinleyince çok sıkıntılı şeyler yaşamışsınız gerçekten
Gamzess1 Rabiaugur Vallahi şükret bacım tiroidi yazmayı unutmuşum bide 20. Haftadan sonra o çıktı onun ilacını da kullanıyorum gebelikte kullanmadığım ilaç kalmadı rabbim sağlık versin çok önemli çok ..
Nsnese Bende 5 haftalıkken lekelenme ve kanamam başladı 15. Haftaya kadar devam etti düştü düşecek derken neyse o geçti. Sonra Karpsl tünel sendromu oldum resmen hayat kalitem düştü ağrıdan telefonu elime alamıyordum. Tam onunla yaşamaya alıştım derken rahim yetmezliği çıktı Serklaj oldum.Erken doğum riskim var Şimdi 28 haftalık oldum artık beni neler bekliyor diye merak ediyorum gerçekten. Yine de her halimize çok Şükür. Bebeklerimiz sağlıklı olsun önemli değil.
Rabiaugur Nsnese ay bu annelerin çektikleri nedir ya o yüzden cennet ayaklarımızın altında yoksa cenneti kazanmak bu kadar kolay olamazdı
Rabiaugur Gamzess1 ben son haftaya girdim ya kendi insiyatifimle ilaçları bıraktım artık bıktım çünkü ilaç kullanmaktan tiroidi kullanıyorum onuda doğumdan sonra test yaptırana kadar kullanıcam artık hamilelikten sonra değerlerim normale dönerse bırakıcam
Gamzess1 Rabiaugur Değerin kaç bilmiyorum ama gebelik bitince 4,5a kadar ilaç kullanmana gerek yok canım sadece gebelikte 2,5 altı olması gerekiyor
Rabiaugur Gamzess1 5 in üzerinde çıktı benim en son tahlilimde ondan önceki tahlilimde 2 küsür dü doktor hamilelik bittikten sonra yine tahlil ve ultrason istedi bogazdan ona göre kullanıcam ya da bırakıcam
Elisam123 Elisam123 bı de kanda ayrı enfeksiyon idrarda ayrı enfeksiyon çıkıyor ben de anlamadım antibiyotik de kâr etmiyor
Umud-- Rabiaugur geçen sene ilk bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim öğrendim ertesi gün oluk oluk kanamaların başladı doktor umitlenme bu bebeğe dedi ertesi gün ağlaya ağlaya kürtaj çantası hazırladik sonra duruyor dedi eve geldik 14 haftalık iken serklaj ameliyatı oldum onunla uğraştım aylardır yatıyorum her gün bir kan sulandırıcı vuruluyorum haftada bir pruloton iğnesi oluyorum dünyanın hapini içiyorum neyse detaylıya girdim bebekte sorunlar çıktı başından beri gözyaşı korku stres amniyosentez sıvısı istediler verdim bayıldım yoğun bakıma alındım serum verdiler neyse eve geldik şimdi acilden geldim sağ tarafim ağrıyor sağ kaşık sağ karın sağ böbrek tertemiz çıktı sonuçlar ama kum döküyor olabilirsin ya da böbreğin büyümüş olabilir dedi aylardır yatıyorum acaba artık vücut ettir mu veriyor diye düşünüyorum çok sağıma yatarım çünkü oturmayı özledim yürümeyi özledim
Gamzess1 Umud-- Canım inşallah sende bi şey yoktur ama tesadüfen okudum yazını benimde aynı şekilde sağ taraf ağrım vardı bende senin gibi düşünüyordum sağıma çok yatıyorum normaldir felan ağrılar geçmeyince araştırıldı ama sadece böbreğe felan bakıldı bi şey yok bebektendir diye geçiştirildi en son 3 hafta sonra Ağrı yine vurdu bu sefer full karın kasık her yer detaylı incelendi ve safra taşı çıktı eğer ağrın geçmiyosa tekrar usg işte ve safrana bakılsın umarım iyi olursun geçmiş olsun
Rabiaugur Umud-- sizin süreç baya zorluymuş he bu arada bende bi boş gebelikten kürtaj oldum o süreçte çok hayal kırıklığı yaratmıştı 9 haftaya kadar sürekli gidip bi kalp atışı duymak için ettiğim duaları bi ben bilirim ama o olmadı kısmet değilmiş bunda da işk kalp atışını duyana kadar neler neler yaşadım kalp atışını duyunca eşimde bende aşırı mutlu olmuştuk o ilk kalp atışını asla unutamam🥰