Merhaba kızlar, biz artık 20 haftalık olmak üzereyiz. Aslında ben bu alışveriş işini erkenden yapmayı düşünen biri değilim, daha kızıma tek parça bir şey almadım. Hatta iki hafta sonra detaylı ultrason var ondan sonra bile alışverişe başlamamayı almak yerine biraz para biriktirip son iki ayda her şeyi almayı planlıyordum. Ancak alışveriş sitelerinde hoşuma giden gerekli gördüğüm şeyleri favoriyorum. Birkaç gündür favorilediğim her şeyin fiyatının inanılmaz yükseldiğini fark etmeye başladım, yani param birikiyor ama durduğu yerde malum ülke şartlarından dolayı değer kaybediyor. Örneğin bu ay kenara 1000 TL koydum onunla şimdi bir anne yanı beşik alabilecekken birkaç ay sonra alamıyor olacağım. Bu yüzden en azından büyük şeyleri almaya karar verdim. Bebek odasıyla işe giriştim. Aradığım şeyleri madde madde yazmak istiyorum, önerilierinizi tecrübelerinizi bekliyorum😊
1-Yatak odam aşırı küçük olduğu için 12 aya kadar kullanabileceğim çok yer kaplamayan mümkünse alçalıp yükselebilen portatif bir anne yanı beşik önerisi istiyorum. Çok pahalı bir şey alacak imkanım malesef yok, oda da alacağım için.
2- oda olarak Montessori yatak tercih ettim, komşumuz marangoz, yatağı o yapıyor ancak yanına uygun yolu bir dolap ve şifonyer arıyorum. İkisine 3-4 bin civarı bütçe ayırabiliyorum. Beyaz 3 kapılı bir dolap ve şifonyer öneriniz varsa alabilirim.
3-Çocuk odası halı ve perdesi uygun nerelerden bulabilirim nerden aldınız?
4- Alışverişle alakalı ne yapacağımı çok bilmiyorum ilk bebeğim çünkü. Başka önerileriniz nelerdir? Bebek arabası oto koltuğu vs için önerileriniz nelerdir?
Uzun oldu kusura bakmayın ama çok yolumu kaybetmiş hissediyorum 🥹 şimdiden teşekkür ederim 🫶🏻