Oylumbaska Merhaba kızıma su ismini vereceğiz Allah nasip ederse ancak oğluma hala isim bulamadık. Aras, ateş, ares, can , Kaan , yiğit , Burak, bunları düşünüp eledik. Öneriniz var mıdır ??? 😅 6 ay olduk hala isim yok 😁😁😁.
Taricat Oylumbaska Ares ismini köpeklere koyuyorlar genelde elemekle iyi etmişsiniz 😂 Hazan , Üveys , Huzeyfe , Mahir , Alptuğ falan bu isimler de güzel …
Oylumbaska Mavi11 ateş bende çok beğenmiştim ama ateşin oğlu iblis cinler falan diyip korkuttular beni 😢
Taricat makin Peygamber sevdalısı , efendimizin sav hırkasını giyme şerefine nail olmuş , annesine hurmetiyle bilinen Veysel Karani hazretlerinin ismi Üveys . Mübarek bir isimdir
Taricat makin niye ? Her isim konuyor da her mübarek isim neden konulamasın ?inancınızı bilmiyorum ama müslüman olan bir insan mübarek isimleri koymasa bile konulmamali demez . Ahirette evlatlarımıza koyduğumuz isimlerden anlamlarından bile hesaba çekileceğiz . Ne mahsuru olabilir ki mübarek isimleri çocuğa koymanın ?
makin Taricat din alimleri bile bu konuda fetva veriyor sırf kuran da geçiyor diye isim koymayın diyor. Evet anlamı güzel mübarek olabilir ama “Üveys” ismi çocuğun sosyal hayatında sorun yaşayacağı bi isim tabii ki bu benim düşüncem sevgiler.
Taricat makin medresede okuyorum , din alimlerinin bahsettigi isimler Kur’an da geçen anlami olmayan veya kötü anlamlı olan isimler . Mübarek Peygamber isimleri ve sahabe isimleri bunun dışındadır , koyulabilir …🖐🏻