Melikee Herkese Merhaba uzun zamandır burda pozitif doğum hikayeleri okuyup kendimi normal doğuma hazırladım hiç korkmuyordum çünkü bir yerde duymuştum doğumdan korkmak köpekten korkmak gibiydi korktuğunu hissederse üzerine gelirdi böyle böyle 38.Haftaya geldim, çatı muaynem yapıldı doktorum vücudumun normal doğuma elverişli olduğunu rahim ağzının yumuşadığını 1 cm açıklık olduğunu bir kaç gün içinde doğumun başlayacağını söyledi, eve gittiğimde lavabo sonrası peçetede kan gördüm nişan sandım -değilmiş sizde böyle bir durum olursa dikkate alın bildiğimiz kandı- doktoruma sordum beklemeye devam dedi. 39. Haftaya geldik gittim yine açıklık muaynesi yapıldı bu muayneden sonra günlerce nişanım geldi merak edenler için koyu kıvamlı yoğun mukus kıvamında kızıl kahve akıntı. Bir terslik var gibiydi ama doktorum normal diyordu en son muaynemde 90ı gören düzensiz sancılarım çıktı, -öncesinde plesenta yaşlanması olduğunu söylemişti doktorum- eve gitme yatışını yapıyoruz suni sancıyla sancını destekleyeceğiz bakalım plesentan dayanacak mı dedi, 11 gibi başladık suni sancıya, sancılarım düzensiz geliyordu zorlayıcıydı evet ama dayanılmaz değildi yürüyerek ya da çömelerek karşıladım bir kaç saat sonra açıklığa bakıldı ilerleme yoktu bu muayne sonrası kanamam oldu yine bildiğiniz kan kahve akıntı falan değil ebelere söyledim önemli değil dediler halbuki önemliymiş saat 5 te tekrar bakalım dedi doktor, o muayne sırasında suyum patladı ılık ılık bir şeyler aktı sevindim su geldiyse sancım sıklaşır hemen doğum olur diye ama doktorun yüzü değişmişti suyun kanlı geliyor seni ve bebeği riske atamam acil sezaryene alıyoruz dedi o an ilk defa korktum hemen nst geldi kalp atışlarına bakıldı iyiydi şükürler olsun, ameliyathane hazırlandı bari genel anestezi yapmayın bebeğimi göreyim dedim zaman yok hemen uyuman lazım dediler damar yolum açıktı ilaç verildi 10 saniyede dalmışım bebeğim 10 dk sonra alınmış, şükürler olsun ikimiz de iyiyiz ama asla böyle bir doğum hayal etmemiştim, ne kadar planlarsanız planlayın hayat size bambaşka şeyler sunuyor. Ameliyathaneden çıkarken çok ağrım vardı uyanır uyanmaz kızımı sormuşum, sezaryenin benim için en zor yanı ilk ayağa kalkmaydı tansiyonum aşırı düştü hiç kalkamayacağım sandım üçüncü denemede ancak kalktım. Hepsi iki gün önce yaşandı ama üzerinden yıllar geçmiş gibi, herkesin dediği gibi onun bir bakışı yeter bütün acıları unutmaya Allah isteyen herkee yaşatsın bu duyguyu. Sorularınız varsa alabilirim, hepinize sağlıklı doğumlar dilerim ❤️
Melikee Womane ağrı kesici yapılınca sürekli ağrım olmadı zaten odaya çıkınca hemen yapıyorlar ama oturup kalkarken acıyor tabi hala geçmedi o
Mlkhmt Allah analı babalı büyütsün bendede plesanta yaşlanması var 3-4 haftadır git gıde beyaz alan büyüyor ama doktor sorun yok suyu ıyı dıyo devlete gıdıyorum begegımde kılo az alıyo 2800 suan 37 haftadayım sende ne zamandır vardı bu sorun
Melikee Mlkhmt 34. Haftada yavaş yavaş başladı 38de çok ilerlemişti sürekli bebek hareketlerini kontrol et ve kanama azıcık da olsa çok dikkatli ol hemen git inşallah bir sorun yaşamazsın ama dikkatli olmak gerek
Mlkhmt Benımde aynı haftalarda başladı sızde kanama bır sorun oldumu sureklı kasılıyorum ve çok hareketli bebek sankı her oynadında alttan çıkacak gıbı oluyor bel ve kasık agrılarım basladı akşamdan berıde ıshal yakınlaştı galıba doğum ama kan su bırsey yok
Melikee Mlkhmt benim bebeğim de son anına kadar hareketliydi son zamanları sürekli toplanıyordu kendini kasıyordu kanama olmadığı sürece sorun olmaz inş kanamam alttan muayneye kadar hiç olmamıştı
Mlkhmt Ay inşallah bir sorun olmazda hayırlısı ile biran önce saglıklıca doğum yaparım sıtresten perısan oldum