Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar doğum yapalı bugün 4 günüm herkes gibi ben de doğumumu paylaşmak istedim Mayısın 27 gecesi akşam saat 3,4 gibi sancılarım gelmişti ve artık bebeğimin geleceğini hissetmiş gibiydim benim öyle bazılarınız gibi nişanım ve suyum gelmedi ve bu ikinci gebeliğimdi o yüzden birazda olsa tecrübeliydim sancım başlayınca önce ayağa kalktım ve yürümeye başladım sancılar geçiyo gibi olmuştu galiba yalancı sancı diyip çok dikkate almadım ve oda da yürümeye devam ettim bu sancılar böyle düzensiz bir şekilde saat 7 kadar devam etti 7 den sonra sancılarım artmaya başlamıştı ve sancı takip uygulaması indirdim ordan ne sıklıklarla geldiğini kontrol ettim ve bu indirdiğim uygulamada artık valizimi hazırlamam gerektiğini ve bi iki lokma bişeyler yiyip içmem gerektiğini söyledi neyse saat artık 8 olmuştu ve benim sncılarım çok sıklaştı uygulamada da en yakın hastaneye gitmem gerektiğini yazıyordu eşimi uyandırdım kalk artık bebek geliyo dedim ve evden dışarı çıktık arabaya oturduğumda sancılarım çok artmıştı ve artık ağlamaya başladım eşim hemen hastaneye getirdi acilden giriş yaptık beni vajinal muayene aldılar ve 2 santim açılmam olduğu söylediler sonra nts ye bağladılar biraz orda sancılarımı çektim ve daha sonra yanıma gelip tekrar muayene ettiler ve hala aynıydı bana sakinleştirici bi serum taktılar bi odaya aldılar ama o serum bi işe yaramamıştı aksine daha çok sancım olmuştu ve alt tarafımda bi baskı hissediyodum doktoru çağırdım beni tekrar kontrol etti 3 santim dedi ve bana önlük getidi bide kovit testi yaptı ve epidural takmak için bi odaya çıkarttı eşimde geldi benimle oda da artık herşeyi hazırlayıp bana epiduralli taktılar ama gerçekten çok canım yandı ve ben uyuşmadım tam 4 defa iğne yaptılar en sonunda uyuştum ve yattım bacaklarımı cimciklediğimde hiç birşey hissetmiyodum ama yukarı aşağı hareket ettire biliyodum biraz o şekilde bekledikten sonra ebe kontrol için geldi baktı ve 7 santim oldu doğum için 10 olmasını bekliğcez dedi gitti o gittikten beş on dk sonra alt tarafımda çok baskı hissettim af edersiniz ama aynı böyle kabız olmuş gibiydim ama bu süreçte hiç sancı hissetmiyordum butona basıp eveyi cardım tekrar dan kontrol etti ve 10 santim oldu dedi ama bu sefer de oğlum pozisyon almamıştı onun pozisyonunu almadını bekledik ve gerçekten artık doğum başlıyodu bunu net bi şekilde hissediyodum hemen ayaklıkları takıp eşimi içeri aldılar çünkü ben eşimi yanımda istemiştim ve bana artık doğum başlıyo derin bi nefes al tut ve ıkın ama ses çıkarmadan dedi dediği gibi yaptım ama olma bida bidaha dedi yine yaptım oğlumun kafası gözüktü ama ben çok yorulmuştum ve yukarda lamba vardı onun içindede ayna ordan herşeyi görebiliyodum ebe bana bacaklarımdan tutmam gerektiğini söyledi ve var gücünle ıkın dedi dediği gibi yaptım evet sancı hissetmedim ama gerçekten çok canım yandı o acıyı tarif dahi edemem size ve oğlumun kafası gözüküyodu ama olmuyodu bi türlü çıkmıyodu ben artık ıkınamadım ve bi doktor geldi vakkum getirdi onunla bebeği çekti ama kafası sıkıştı vakkum çıktı ebe bana bağırmaya başladı ıkın bebek içerde şok geçircek kafası gözüktü çıkıcak artık diyodu eşim de bu süreçte bana çok destek oldu hadi bi iki ıkınmadan sonra bebrğimizi alıcaz diyordu bana ama yok olmadı ve doktor kesi atmak zorunda kaldı doktor kesiyi atınca var gücümle ıkındım ve oğlum dünyaya geldi hemen onu göğüsüne yatırdılar ve plesentayı çıkarmak için birkez daha ıkınmam geçtiğini söyledi dediği gibi yaptım ve oda çıkmıştı artık doktor attığı kesiği dikmeye başladı ama hiç uyuşturmadı eşime uyuşturmadı hissediyorum dedim canım yanmaya başlamıştı doktorada söyledim uyuştur canım yanıyo diye ama uyuşturmadı ve başladı dikmeye bi 20 yakın dikişim var galiba kızlar çünkü gerçekten çok zorlandım benim hikayem de bu kadar şimdi oğlum göğüsümde uyuyo onun kokusuyla tabi çektiğim bütün acılar geçiyo ama eyer hemen ayaklanmak istiyosanız gerçekten de normal yapın ama yok ben doğumda hiç acı çekmek istemiyorum doğumdan sonra acı çekerim diyosanızda Sezeryan yapın her iki doğumu yapmış birç olarak ben tekrar dan doğum yapmış olacak olsam sezeryan isterim çünkü normal doğum gerçekten de çok zor şimdi oğlumla hastaneden çımmayı bekliyoruz bize dua edin de bi an önce hastaneden çıkalım bebeğimin sağlık durumu çok iyi ama bi 10 grm kilo kaybetti diye çıkarmıyorlar inşallah bugün biraz daha kilo alırda yarın taburcu oluruz 🙏🏻💗🥰 biraz uzun anlattım galiba hepinizden çok özür dilerim şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim hepinize 💗🥰