Eyluls_mom Tansiyonum 13 9 çıkıyor normal mi acaba ve 37 haftalık olucam ister istemez korkuyorum bişey olur diye ellerimde ve ayaklarımda şişlik vardır bende son haftalar diye normal karşılıyordum terliklerim ayağıma falan olmuyor
Ays_cskn Eyluls_mom Biraz yuksek doktorunuza bildirmenizde fayda var benimde riskim var oglumda tansiyonum vardi simdi yine risk altindayim gunde 3 kez olcum yapiyorum 21+1 iz bizde haftanizda iyi ayrica ben 37+0 da dogum yapmistim
Gizemksgl Tansiyonun düşmesi normal ama yükselmesi tehlikeli demişti doktorum bana ,siz de bir hastaneye gorunseniz iyi olur yine.
Gizemksgl Eyluls_mom normal de çok yüksek değil ama gebelikte sıkıntı oluyormuş ,benim tansiyonum hep düşüyor doktoruma sorduğumda istediği kadar düşsün ama 13 ,9 olursa sıkıntı dedi yani 1 tane bile yükselirse
Ays_cskn Eyluls_mom En iyi cevabi doktorunuz verir iyi yaparsiniz ama tansiyonda sakinlik onemli limonlu su yapip icebilirsiniz faydasi olur benim 22.haftada yukseldi 15 e kadar ciktigi oldu limonlu su tuzsuz diyetle ilacsiz 37 ye kadar geldim o zaman
Eyluls_mom Ays_cskn doktoruma yazdım mesajı gördü ama cevap gelmedi böyle şeyler daha çok sinirimi bozuyor evet izinde olabilir ama sonuçta en başından beri kendisinde takipliyim en azından bi sorun olmadığını veya bi acile gitmem gerektiğini söyleseydi ona göre hareket ederim yarın bende 37 haftalık olucam
Ays_cskn Eyluls_mom Ya tabi sonucta onemli bir durum yazmasi gerekirdi haklisin ben devlet takipli oldugum icin numara imkani yok takipli oldugum yerin aciline gidiyorum insallah en kisa surede donus yapar ama sakin olmakda fayda varki tansiyon yukselmesin dinlenip bir daha olctunmu peki
Ays_cskn Eyluls_mom Sana nacizane tavsiyem gitme durumun varsa doktorunu bekleme git bir kontrol ol icin rahat eder en azindan doktorunu bilgilendirirsin zaten
Betty123 Eyluls_mom canım tansiyonun yüksek bence takipli oldugun hastaneye veya bi acile gitmende fayda var bebeginide kendinide riske atma
Eyluls_mom Ays_cskn eşim işten gelince gidicem şimdi arayıp paniklendirmek istemiyorum bi kaç kez daha düzenli şekilde ölçüm yapıcam
Eyluls_mom Betty123 eşim işten gelince sanırım gidicem o gelene kadar da düzenli bi şekilde tansiyon ölçümü yapıcam
Ays_cskn Eyluls_mom Aynen oyle yap suan biraz doktorada sinirlendigin icinde yukselmis olabilir dinlenmeye devam uzan esin gelene kadar