Merhaba kızlar her zaman bende buraya doğum hikayemi yazmayı bekliyordum hamdolsun o gün bugünmüş 😍26.05.2022 günü kızımı kucağıma aldım😌 herşey yalancı bir sancı ile başladı burdaki postlara da sorarak 35. Haftamda yaşadığım gece bir bel ağrısı ile doğum sancısı zannederek ertesi gün hemen doktora gittim. Nst’ ye girdim ve hiç sancım çıkmadı bebeğimin hareketlerinin de ortalama olduğunu söyledi doktor. Açılma olmuştur belki diye önce alttan muayene etti ve hiç açılma yoktu. Sonra ultrasona geçtik ve doktorumun bi anda yüzü değişti. Sonra bebeğimin 35+5 olması gereken ölçümlerinin 32 olduğunu hatta bazı ölçümlerinin 31 lerde olduğunu bebeğimin kilo alımının durduğunu söyledi oysaki iki hafta önceki kontrolde haftası ile uyumluydu. Hemen perinataloğa yönlendirdi doktorum plesanta ile ilgili bir problem olabilir demişti. Perinatalog inceledi ve plesanta ile alakalı bir problem olmadığını hiç bir sebebinin olmadığını söyledi. Ama beslenmeye devam ediyor çok kötü değil dedi. 37. Haftaya girdiğinde doğum öneriyorum dedi. Ve kendi doktorumla görüştük o gün iki doz ciğer geliştirici iğne yaptılar ve kalabildiği kadar kalsın diye uğraşacağız dedi doktorum. İki günde bir kontrol ve saat başı bebeğimin hareketlerini kontrol etmemi farklı bir şey hissettiğim anda gelmemi söyledi. Çok zorlu bir beş gün geçirdik. Ara ara suyum geldi acil de yattım sürekli sıkıntılar oldu hareket edemez hale geldim su geliyordu ve bebeğimin biraz daha içerde kalması gerekiyordu günde 3 defa nst ye girip çıkıyordum. Bebeğimin hareketleri iyiydi hamdolsun suyu günden güne çok azaldı Çarşamba günü artık iyice azalmıştı suyu kızımın ve kilo alma durumu zaten yok. Doktorum ertesi güne yatış verdi ama küvez durumu hep korkutuyordu. Çok şükür kızımı Perşembe günü kucağıma aldım. O anda herşeyi unutuyorsun diyorlardı da bu kadar olacağını bilmiyordum genel anestezi olmama rağmen sanki bütün ağrılarım bile geçti o göğsüme yatınca😍Hamdolsun korktuğumuz gibi olmadı kızım küveze girmedi ciğerleri iyi durumda😍 doktor bile şaşırdı çok güçlü bir çocukmuş içerde o kadar sıkıntı yaşadı yinede çok güzel gelişimi dedi sadece mini minnacık bir kız😍 hamdolsun şuan karnını doyurdum uyuyor baktıkça hala inanamıyorum son günleri ağlayarak çok büyük streslerle geçirdim ama şuan hepsi geçti 😌sadece kızımla ilgilenmeye çalışıyorum 😌çevre darlamaları aman küçük çocuk mama ver sarılık olur sütün geldi mi yetecek mi gibi soruları ile mücadele ediyorum morelimi bozsa da kızıma odaklanmaya çalışıyorum ve onu tamamen bu küçük kilosuna rağmen kendim besliyorum ve durumu gayet iyiymiş😌biraz uzun tuttum ama paylaşmak istedim 🥰demem o ki lütfen gebelikte hiç bir şikayetinizi çok tedirgin olmadan göz aradı etmeyin ve doktorunuzu sizin hassasiyetinizi taşıyan anlayanlardan seçin ben eğer sancıdan şüphelenip doktoruma ulaşmasaydım randevum salı günü idi muhtemelen o haftada 32 haftalık görünen kızımı hemen sezeryanla alacaklardı ve ciğer geliştirici iğne olmadan doğum yapmış olacaktım belki de kızım küvezde olacaktı. Allahın takdiri ile elbette tüm bunlar🥲 Rabbim herkese güzel doğumlar nasip etsin evlatlarımızın sağlığı ile imtihan etmesin🥰benim hikayemde böyle güzel bir sonla başladı diyelim😍 bazen gerçekten de herşey elimizde olmadan pozitife dönüyor😍hamdolsun